Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Захист прав споживача. Договір на виготовлення меблів изготовление мебели
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридична практика: Умови договору, розрахунки за договором, відповідальність за договором, недійсність договору, договір купівлі-продажу, договір поставки, договір оренди, оренда землі, оренда нерухомості і ін.

РУС.: Юридическая практика: Условия договора, расчеты по договору, ответственность по договору в Украине, недействительность договора, договор купли-продажи, договор поставки, договор аренды, аренда земли, аренда недвижимости и др.
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Захист прав споживача. Договір на виготовлення меблів изготовление мебели

Захист прав споживача. Договір на виготовлення меблів изготовление мебели 9 года назад #1252

  • treeon
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 0
Здравствуйте.

Прошу Вас предоставить первичную юридическую консультацию по договору подряда на изготовление мебели.

Я как заказчик мебели (физическое лицо) не получил выполненный заказ по этому договору. Готовность мебели не превышает 60%. Оплата проведена на 93% от общей стоимости заказа. Сроки изготовления мебели и выпонения заказа истекли еще в ноябре 2014 года. Исполнитель заказа (СПД) все время тянет время, кормит обещаниями. Имеем ли мы шансы выиграть это дело в суде, если будет составлен иск о защите прав потребителя с требованием вернуть часть денег по не выполненному договору на изготовление мебели и оплатить пеню в размере 3% от суммы заказа за каждый день просрочки?

Если да, то возьметесь ли Вы за это дело?

Сканы договора и прилагаемых документов отправил Вам на е-мейл.
Изменено: 9 года назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Захист прав споживача. Договір на виготовлення меблів изготовление мебели 9 года назад #1253

1. Серед надісланих вами сканів документів відсутній проект та технічна документація на виготовлення меблів, погоджені вами (п.п. 1.4., 4.3., 4.5. договору).
Вважаю, що такі документи наявні і були вами надані Виконавцю, бо вимагають лише вашого підпису і будь-яких посилань Виконавця на їх відсутність на виправдання прострочки не має.
В протилежному випадку при відмові від договору на виготовлення меблів з вашої сторони вимоги про сплату 3% річних, неустойки та процентів інфляції будуть безпідставними й відхиленими, бо прострочка виникла з вашої вини.

2. Є два варіанти дій і вимог, які ви можете вчинити/висунути сьогодні в зв»язку з порушенням договору на виготовлення меблів Виконавцем на захист прав споживача:

А/ Відмова від договору з вимогою повернення сплаченого авансу (80500 грн.) а також 3% річних (900 грн.), неустойки (3% в день - 340 000 грн.) та процентів інфляції (10 200 грн.) за період з 02.11.2014 р. по сьогодні, оскільки іншого терміну виготовлення меблів сторонами письмово погоджено не було.

Таке право є, якщо не було виконано частину робіт (понад 70%).
Факт обсягу виконання повинен бути встановлений документально експертом/спеціалістом або комісією у складі вас та Виконавця на дату перед датою відмови.

Вимоги про стягнення розглядатимуться судом, оскільки Виконавець добровільно їх не виконає. Справа розтягнеться на півроку-рік. Після цього – виконавче провадження на такий же період.

Б/ Толерантна офіційна юридична переписка з метою підштовхнути Виконавця до виконання договору на виготовлення меблів.
В її результаті, імовірно, Виконавець встановить меблі найближчим часом.
Після цього ви подаєте позов до суду про стягнення неустойки (3% в день не менше 340 000 грн.) за період з 02.11.2014 р. по дату встановлення меблів.
Вимоги про стягнення неустойки на захист прав споживача розглядатимуться судом, оскільки Виконавець добровільно їх не виконає. Справа розтягнеться на півроку-рік. Після цього – виконавче провадження на такий же період.

І в варіанті А і в варіанті Б вимога про стягнення неустойки на захист прав споживача в суді буде ускладенена «подвійним» юридичним процесом.
За законом ви маєте право на пеню в розмірі трьох відсотків вартості роботи за кожний день прострочення, якщо інше не передбачено законодавством.
Але вашим договором передбачені умови (п.п. 5.1., 5.2.), за якими з одного боку за його невиконання сторони відповідають згідно з законодавством, а з іншого боку – за прострочення роботи Виконавець сплачує пеню 0,1% в день.

Така умова про 0,1% є несправедливою в термінології Закону «Про захист прав споживачів», тому може бути визнана недійсною.
А саме, - обмеження прав споживача стосовно виконавця у разі неналежного виконання останнім договірних зобов'язань, включаючи вимог споживача у разі порушення договору з боку виконавця.
Договір має силу, поки не припинений сторонами чи не визнаний недійсним судом.

Щоб стягнути неустойку на захист прав споживачав в розмірі 3% в день, необхідно подавати позов не тільки власне про її стягнення, а й про визнання недійсним умови про несправедливу пеню 0,1% в день. Тобто буде «подвійний» юридичний процес в суді.

Ведення судових справ за будь-яким з варіантів є однією з практик Юридичного бюро Писаренка, тому візьмемося за вашу справу на взаємовигідних умовах.

Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Захист прав споживача. Договір на виготовлення меблів изготовление мебели 9 года назад #1254

  • treeon
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 0
Вдячний за аргументовану консультацію!

Але що стосується проекту виготовлення меблів, то є деякі складнощі. Проект був нам надісланий виконацем на ел. пошту за декілька днів після підписання договору (ін. тех документації не має), але один із аргументів виконавця на рахунок несвоєчасного виконання замовлення і сплати штрафу - це не прямі кути в кухні та дугоподібна стіна про яку він ніби-то не знав до підписання договору (ця інформація доводилась виконавцю в усному порядку, крім цього ми його запрошували провести огляд/заміри в день підписання договору).

Через 2 тижні після внесення нами передоплати за виготовлення меблів виконавець мав намір відмовитись від замовлення та повернути нам суму передоплати на що ми як споживачі відмовились. Офіційної переписки з цього питання не було.

Орім цього, консультування, складання проекту та попередні переговори з виконавцем проводились протягом 1 міс. до дати замовлення меблів в торговій точці меблевої компанії ХХХХХ. Виконавець представляв ХХХХХ як своїх партнерів по бізнесу і тим самим (як пізніше вияснилось) вводив нас в оману через те, що а у нашого виконавця там виставлений лише 1 зразок меблів. Чи можемо ми виставити претензії меблевій компанії ХХХХХ про штраф на захист прав споживача з цього питання, або використати це як аргумент в суді проти нашого виконавця?

І ще, основний аргумент виконавця з затягування виготовлення меблів і проти штрафу на захист прав споживача - він не отримав 100% оплати за 5 днів до встановлення меблів, як передбачено договором, а також приміщення для монтажу меблів не відповідає технічним умовам (мало місце перепланування приміщення: приєднання балкону до кухні)

Наша позиція як споживача - виконавець не був готовий раніше і зараз не готовий провести повний монтаж меблів (можливо через конструктивні особливості приміщення кухні), можливе лише поетапне встановлення (що і було частково проведено) з поетапною оплатою з нашої сторони.

Чи можна вимагати в суді штрафу на захист прав споживача в такому випадку?
Изменено: 9 года назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Захист прав споживача. Договір на виготовлення меблів изготовление мебели 9 года назад #1255

Несплата вами 100% оплати за 5 днів до закінчення виготовлення меблів за умовами вашого договору, по-перше, не спричиняє права Виконавця зупинити роботу, по-друге, будь-яких документів про початок і хід монтажу меблів вами не підписано (тобто не має дати відліку).

Ваша прострочка тягне лише пеню 0,1% в день від дня початку відліку.

Те ж саме щодо перепланування квартири.

Проект, який відповідає кінцевій конфігурації меблів, повинен бути у вас як споживача в наявності. Це не складно забезпечити.

Те, що через 2 тижні після внесення споживачем передоплати була спроба припинити договір на виготовлення меблів, значення для сьогоднішніх обставин не має при відсутності офіційної переписки між споживачем і Виконавцем з цього питання.

Консультування, складання проекту виготовлення меблів та попередні переговори з Виконавцем, які проводились протягом 1 міс. до дати замовлення у приміщенні меблевої компанії ХХХХХ, не дають можливості виставити претензії компанії ХХХХХХ з цього питання, оскільки юридично стороною - виконавцем є СПД-фізособа. Споживач може вести переговори й укласти договір виготовлення меблів з контрагентом у будь-якому місці (на природі, в ресторані, на вулиці). Правові наслідки договір має виключно для його сторін.

В описаній вами ситуації вбачається більш ефективним варіант Б, описаний в попередньому пості.
Треба делікатно дати Виконавцю закінчити виготовлення й монтаж меблів (не допустивши юридичних помилок в переписці чи підписанні актів з вашої сторони). Для цього в т.ч. сплатити залишок коштів.

Після правильного актування закінчених робіт подати позов до суду про стягнення штрафу на захист прав споживача (точніше - пені).

Додатково юридичну інформацію з вашого питання дивіться тут, а також тут.

Щодо стягнення коштів при шахрайстві з виготовленням меблів на замовлення читайте тут.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 2 нед., 5 д. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Захист прав споживача. Штраф за прострочку роботи 9 года назад #1256

  • treeon
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 0
На яких умовах Ви працюєте з клієнтами?
Чи можемо ми говорити про Вашу комісійну винагороду від отриманого результату?

B ситуації яка склалася, як Ви оцінюєте наші шанси отримати позитивне рішення в суді щодо стягнення пені в розмірі 3% за кожен день прострочення, а також фактичну суму пені в процесі виконавчого провадження?

Чи можливий сценарій, що ФОП визнає себе банкрутом і ми лишаємось з рішенням суду, яке не можливо реалізувати?
Изменено: 9 года назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Захист прав споживача. 9 года назад #1257

Є два варіанти взаємовигідного юридичного співробітництва в ваших обставинах:

1. Супроводження судового процесу з оплатою в вигляді 35% від отриманої вами вигоди (пені).

2. Супроводження судового процесу при фіксованій сумі гонорару.

У першому варіанті ви сплачуєте неминучі витрати (судовий збір, нотаріус, поштові витрати, телефонні розмови - 500-1000 грн.) і аванс за юридичні послуги (5000 грн.).
Різницю між 35% від отриманої пені та 5000 грн. сплачуєте після отримання.

В другому варіанті ви сплачуєте неминучі витрати (судовий збір, нотаріус, поштові витрати, телефонні розмови - 500-1000 грн.) і аванс за юридичні послуги (7500 грн.).
Після отримання кінцевого судового рішення сплачуєте залишок гонорару в розмірі 7500 грн.

По обраному вами варіанту укладаємо договір, ви видаєте довіреність і починаємо працювати.


Шанси отримати судове рішення про стягнення пені на захист прав споживача в розмірі 3% за кожен день прострочення в ваших обставинах - приблизно 3 проти 1.

Сума за судовим рішенням стягується в повному обсязі державною виконавчою службою за рахунок всього майна боржника, яке в нього є чи з"являється (за невеликими виключеннями), доки він є підприємцем-фізичною особою.
Стягнення звертається на банківські рахунки, депозити, рухоме й нерухоме майно.

У випадку банкрутства призначений судом ліквідатор звертає таке ж стягнення на таке ж майно.

При завершальній стадії банкрутства - ліквідації підприємця ухвалою суду з виключенням з ЄДРПОУ він звільняється від подальшого виконання вимог кредиторів, що були заявлені після визнання фізичної особи банкрутом.
Від ваших вимог, заявлених до визнання банкрутом, ваш Виконавець не звільняється.

Ваші вимоги, якщо не будуть погашені повністю у процедурі банкрутства, можуть бути заявлені після її закінчення через державного виконавця (ст. 92 Закону про банкрутство в чинній редакції).

Наскільки вбачається з вашого опису, банкрутство й припинення підприємницької діяльності є неприпустимими для вашого Виконавця. Він орієнтований розвивати бізнес і заробляти. В протилежному випадку йому доведеться працювати нелегально або по найму по трудовим договорам.

Найчастіше в подібних вашій ситуаціях виконавці йдуть на конструктивний мирний компроміс, як тільки доходить до завершальної стадії судового процесу про захист прав споживача. Боржники пропонують сплатити компромісну суму, але зразу, замість непевного виконавчого провадження для споживача.

Додатково щодо стягнення коштів при шахрайстві з виготовленням меблів на замовлення читайте тут.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 2 нед., 5 д. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
  • 2
Время создания страницы: 0.20 секунд