Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридична практика: Умови договору, розрахунки за договором, відповідальність за договором, недійсність договору, договір купівлі-продажу, договір поставки, договір оренди, оренда землі, оренда нерухомості і ін.

РУС.: Юридическая практика: Условия договора, расчеты по договору, ответственность по договору в Украине, недействительность договора, договор купли-продажи, договор поставки, договор аренды, аренда земли, аренда недвижимости и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Правління осбб Переобрання голови ОСББ

Правління осбб Переобрання голови ОСББ 7 года, 5 мес. назад #2220

  • IRINA
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Добрий день.

Я являюсь членом правління ОСББ. На установчих загальних збора було обрано голову правління та його членів (всього 4 чол.).
Під час діяльності ОСББ голова правління одноосібно приймає рішення, що до заключення договорів, витрачання коштів, без надання згоди членів правління. Усні та письмові звернення членів правління ігнорує.

При письмовому зверненні члена правління, який по Закону здійснює управління будинком, що до пред"явлення оригіналів первинних документів для ознайомлення, його прохання залишається без відповіді.

Чи несе голова ОСББ відповідальність за одноосібне витрачання коштів? Чи треба робити переобрання голови ОСББ?
Чи можливо її усунути від виконання своїх обов"язків не збираючи загальні збори, та збори правління так, як 1 член правління записаний та внесений в протокол уснановчих зборів головою правління незаконно?
Изменено: 7 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Правління осбб Переобрання голови ОСББ 7 года, 5 мес. назад #2229

Оскільки ОСББ є об'єднанням співвласників, а правління - колегіальним органом, то під час діяльності ОСББ укладення договорів і витрачання коштів здійснюються в рамках затверджених загальними зборами ОСББ кошторисів згідно колегіальних рішень правління.

Відповідно, скликайте періодично правління й приймайте рішення щодо обсягів і призначення використання коштів, укладення договорів та їх умов, дозволу чи заборони голові правління укладати ті чи інші договори чи розпоряджатися майном ОСББ, схвалення чи несхвалення дій та/чи правочинів, вчинених головою правління.

Просіть ревізійну комісію проводити частіше перевірки фінансово-господарської діяльності правління ОСББ. На вимогу ревкомісії голова правління зобов'язаний надати усі документи щодо розпоряджання майном та коштами.
Перевіряється, зокрема, й відповідність дій затвердженим загальними зборами кошторисам.

Якщо виявлені зловживання чи дії голови ОСББ, які можуть спричинити шкоду, збитки чи несприятливі інші наслідки для об'єднання співвласників, то скликайте позачергові загальні збори й вирішуйте щодо переобрання голови ОСББ .

Можливість усунення голови правління ОСББ від виконання своїх обов'язків, не збираючи загальні збори та збори правління, відсутня.

Порядок усунення голови правління ОСББ від виконання своїх обов'язків дивіться в своєму статуті.

Усі члени правління, обрані до нього установчими зборами, зазначені в протоколі, є законно обраними, оскільки за них проголосувала кваліфікована більшість співвласників.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Правління осбб Переобрання голови ОСББ 7 года, 5 мес. назад #2232

  • IRINA
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Дякую за відповідь. Колегіальних рішень правління не існує. Витрачання коштів та всі рішення голова правління приймає сама. Уникає зборів правління. Вона несе адміністративну чи кремінальну відповільність за самовільне використання коштів? В статуті ОСББ прописано, що голова правління заключає договора після узгодження з правлінням.

Re: Правління осбб Переобрання голови ОСББ 7 года, 5 мес. назад #2233

Якщо колегіальних рішень правління не існує, то воно марне, бо бездіє.

Голова правління в такому випадку й не може діяти інакше, як приймаючи рішення сама.

Якщо голова правління ОСББ уникає зборів правління, то необхідно приймати їх більшістю голосів і доводити до її відома.

Голова правління ОСББ не несе адміністративної чи кримінальної відповільності за самовільне використання коштів, якщо вони використовуються на потреби ОСББ, бо, наскільки вбачається з описаних вами обставин, у вас не має рішень загальних зборів про затвердження кошторисів, а правління бездіє.

Хоча в статуті ОСББ прописано, що голова правління ОСББ заключає договора після узгодження з правлінням, але оскільки воно рішень не приймає й не збирається, а забезпечувати утримання будинку й території потрібно в інтересах усіх співвласників, то не має за що притягувати голову до відповідальності.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.39 секунд