Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Нужна ли справка от председателя ГСК о кадастровом
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Оформлення права власності, позов про визнання права власності, спільна, сумісна, часткова власність, витребування власності з незаконного володіння і ін.

РУС.: Юридический форум: Оформление права собственности, иск о признании права собственности в Украине, общая, совместная, долевая собственность, истребование собственности из незаконного владения в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Нужна ли справка от председателя ГСК о кадастровом

Нужна ли справка от председателя ГСК о кадастровом 7 мес., 2 нед. назад #4606

• Sergb
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 2
Здравствуйте. Скажите пожалуйста, при оформлении дарственной на приватизированный гараж, находящийся в ГСКооперативе, обязательна ли справка от председателя ГСК о кадастровом номере земли ГСК?
Гараж был куплен 17 лет назад уже приватизированным, сделка была через нотариуса. Гараж сейчас виден в электронном реестре речових прав.
Есть нотариусы, которые говорят что не нужна и берутся оформлять договор без этой справки (посмотрев документы)
А другие говорят что без такой справки оформление договора невозможно.
Если я выберу вариант без данной справки, то какие могут быть проблемы? Возможно в будущем
Изменено: 7 мес., 2 нед. назад от Sergb.

Re: Нужна ли справка от председателя ГСК о кадастровом 7 мес., 2 нед. назад #4607

Наскільки можна зрозуміти з вашого опису, гараж є окремим об'єктом нерухомості, розташованим на земельній ділянці.
При відчуженні такого об'єкта обов'язковою умовою договору є кадастровий номер ділянки, на якій він розміщений. Тому довідка про кадастровий номер потрібна.
Якщо ви вчините дарування без цієї довідки, то сторона договору чи інша зацікавлена особа зможе оспорити дійсність договору. При задоволенні позову гараж повернеться дарувальнику.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016

Кілька інвесторів на одну квартиру, що робити? 7 мес., 2 нед. назад #4608

• Sergb
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 2
Дякую. Хочу уточнити. Думаю що я не зовсім правильно назвав, мабуть, коректно називати не гараж, а напевно це бокс, так як стіни з сусідніми гаражами - загальні. Тобто це не окремий об'єкт. У такому разі також потрібна довідка? Я обдзвонив багато нотаріусів. Приблизно 90% цієї довідки не вимагають, хоча я їх спеціально спитав про неї.
І ще питання. У мене є право власності, на квартиру, у багатоповерховому будинку, котрий не введений, до кінця, в експлуатацію. По будинку є така проблема, що на де які квартири є 2 чи 3 інвестора. Питання, з котрим я хочу звернутися до Вас, полягає у наступному: як захистити своє право власності? У Вас на сайті читав, що можна через суд.
Изменено: 4 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Кілька інвесторів на одну квартиру, що робити? 7 мес., 2 нед. назад #4609

1. Виходить (оскільки багатоповерховий будинок не введений в експлуатацію) у Вас не має іще права власності, а є майнові права на отримання в майбутньому квартири у власність. Вам стало відомо, що на якісь квартири є 2 чи 3 інвестора. Але достовірність цієї інформації щодо Вашої конкретної квартири невідома. І тому невідомо, чи вдасться саме Вам після введення будинку в експлуатацію отримати квартиру чи її буде передано комусь іншому. Якщо Ваш опис обставин відповідає дійсності, то наразі не йдеться про захист Вашої власності. Мова може йти про з’ясування стану справ з інвесторами на Вашу квартиру і таким чином збір документів для використання як доказів у майбутньому можливому спорі, якщо виявиться, що Вашу квартиру комусь віддали. Будь-який спір щодо визнання чи оспорювання власності на нерухомість можна вирішити через суд.
Якщо з'явиться інший інвестор з претензією на Вашу квартиру, то він подасть до Вас позов. І тоді в суді Ви з юридичним супроводом мого бюро захищатимете саме Вашу власність.
Якщо ж у Вас є зареєстроване право власності на квартиру з конкретним номером, то відсутній предмет спору. Тобто Вас нічого не хвилює.
2. Нажаль, не має можливості продовжувати обговорення в режимі "думаю що я не зовсім правильно назвав, мабуть..." і т.п.
Зверніться в бюро за юридичною консультацією, надайте усі документи для аналізу і отримаєте обгрунтовану відповідь.
Додатково щодо захисту права власності на нерухомість читайте на цій сторінці.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.17 секунд