Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

ЩОДО ПОДАННЯ КОПІЇ ОБВИНУВАЛЬНОГО АКТА
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Виникнення й припинення права на спадкування. Прийняття спадщини. Оформлення спадщини. Оспорювання заповітів. Спадкові спори в судах.

РУС.: Юридический форум: Возникновение и прекращение права на наследование в Украине. Принятие наследства. Оформление наследства. Оспаривание завещаний. Наследственные судебные дела в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: ЩОДО ПОДАННЯ КОПІЇ ОБВИНУВАЛЬНОГО АКТА

ЩОДО ПОДАННЯ КОПІЇ ОБВИНУВАЛЬНОГО АКТА 2 года, 5 мес. назад #4269

Мені, як потерпілому, раніше слідчий надав засвідчену ним копію висновку почеркознавчої експертизи (здійсненою у кримінальному провадженні за ухвалою слідчого ), котрою встановлено, що підпис у заповіті замість заповідача виконано іншою особою. Я направив цю копію висновку до суду, де в цивільній справі розглядається мій позов щодо визнання зазначеного заповіту недійсним. Наразі в «Електронному суді» з’явився «Обвинувальний акт» цього слідчого (затверджений прокурором) за фактом службового підроблення, в якому підтверджується (на підставі висновку тієї ж почеркознавчої експертизи) внесення посвідчувачем заповіту завідомо неправдивих відомостей до нього (щодо підпису заповідача, який начебто виконано заповідачем). ПИТАННЯ: ЧИ Є СЕНС ПОДАТИ ДО СУДУ (де в цивільній справі розглядається мій позов щодо визнання зазначеного заповіту недійсним) копії «Обвинувального акта», котрий став мені доступним в «Електронному суді»? Чи не буде моє подання копії «Обвинувального акта» незаконним розголошенням відомостей досудового розслідування?

Re: ЩОДО ПОДАННЯ КОПІЇ ОБВИНУВАЛЬНОГО АКТА 2 года, 5 мес. назад #4270

Добрий день!
Мабуть, сенсу не має подавати у вашому випадку в цивільну справу щодо визнання заповіту недійсним копію обвинувального акта, оскільки факт виконання підпису сторонньою особою, встановлений експертизою, сам по собі достатній для цивільної справи.
Якщо подасте обвинувальний акт, то є імовірність, що суддя зупинить розгляд цивільної справи до закінчення розгляду кримінальної.
Краще дочекатися вироку і вже його подати, якщо час його проголошення буде прийнятним.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016

Re: ЩОДО ПОДАННЯ КОПІЇ ОБВИНУВАЛЬНОГО АКТА 2 года, 5 мес. назад #4271

Спасибі. Як завжди, - конкретно, чітко. Клас!

ПРОВАДЖЕННЯ ЗУПИНЕНО ВСУПЕРЕЧ СУДОВІЙ ПРАКТИЦІ 2 года, 5 мес. назад #4273

Суддя зупинив провадження в окремій цивільній справі щодо визнання заповіту недійсним, зазначивши, що обвинувальний акт в кримінальному провадженні відповідно до статті 251 ЦПК України не можна не приймати до уваги, що він зобов’язаний зупинити провадження до встановлення судом по кримінальній справі певних обставин. Мені з судової практики відомо, що підставою для зупинення провадження у справі є не лише існування іншої справи на розгляді в суді та припущення про те, що рішення в ній має значення для справи, що розглядається, а саме неможливість її розгляду до вирішення іншої справи. Суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду. Саме по собі твердження про неможливість розгляду даної справи до розгляду іншої справи не може бути підставою для зупинення провадження у справі. Взаємопов`язаність двох справ ще не свідчить про неможливість розгляду цієї справи до прийняття рішення у іншій справі.
Проаналізувавши предмети та підстави позовів у цивільній та кримінальній справах, до яких маю безпосереднє відношення, я дійшов висновку, що наявність кримінальної справи не виключає можливості на підставі наявних доказів самостійно встановити при розгляді цивільної справи наявність обставин, якими обгрунтовується позовна вимога – визнання заповіту недійсним. Є ВИСНОВОК ПОЧЕРКОЗНАВЧОЇ ЕКСПЕРТИЗИ (ПО ЛІНІЇ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ). Факт виконання підпису сторонньою особою, встановлений експертизою, сам по собі, на мою думку, вже є достатнім для цивільної справи. Я просив суд не зупиняти провадження; щоб розгляд цивільної справи не був залежним від розгляду кримінальної справи. Але суддя зупинив провадження до встановлення судом по кримінальній справі певних обставин. Вважаю це затягуванням процесу; це суперечить судовій практиці Верховного Суду. Які ще суттєві обставини може встановити суд по кримінальній справі для цивільної справи про визнання заповіту недійсним? ЯК КРАЩЕ ДІЯТИ В ЦІЙ СИТУАЦІЇ?

Re: ПРОВАДЖЕННЯ ЗУПИНЕНО ВСУПЕРЕЧ СУДОВІЙ ПРАКТИЦІ 2 года, 5 мес. назад #4274

Добрий день!

З огляду на те, що кримінальна справа може розглядатися довго, можете подати апеляційну скаргу на ухвалу про зупинення провадження в цивільній справі.
Додатково з цього питання читайте тут.
Щоб поділитися точкою зору з питання "які ще суттєві обставини може встановити суд по кримінальній справі для цивільної справи про визнання заповіту недійсним?" треба аналізувати обставини на підставі матеріалів обох справ.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.15 секунд