Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Заява про перегляд Верховним судом України рішення
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Порядок подання та розгляду позовів, ціна позову, витребування доказів, призначення судової експертизи, зупинення провадження, припинення провадження, повернення позову без розгляду, нововиявлені обставини, перегляд рішень Верховним Судом і ін.

РУС.: Юридический форум: Порядок подачи и рассмотрения исков в Украине, цена иска, истребование доказательств, назначение судебной экспертизы, приостановление производства, прекращение производства, возвращение иска без рассмотрения, вновь выявленные обстоятельства, пересмотр решений Верховным Судом Украины и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Заява про перегляд Верховним судом України рішення

Заява про перегляд Верховним судом України рішення 9 года, 2 мес. назад #1213

  • Іванова
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Якщо можливо підкажіть будь-ласка де можна взяти приклад заяви про перегляд постанови ВГСУ Верховним судом України.
Може є досвід перегляду - чи реально взагалі домогтися перегляду постанови ВГСУ в господарській справі Верховним судом України. . Судимося з Антимонопольним комітетом України.
Изменено: 9 года, 2 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Заява про перегляд Верховним судом України рішення 9 года, 2 мес. назад #1215

Дякую за звернення до Юридичного бюро Писаренка!

Нижче - витяги з заяви про перегляд Постанови Вищого господарського суду України Верховним судом України з нашої практики.

ЗАЯВА ПРО ПЕРЕГЛЯД ВЕРХОВНИМ СУДОМ УКРАЇНИ
Постанови Вищого господарського суду України у справі № про недійсність договору


Позивач звернувся до суду про визнання недійсним укладеного ______2012 р. між Відповідачами договору №__як фіктивного.
Позовні вимоги (з урахуванням заяв про доповнення предмету та підстав, апеляційної скарги і відзиву на касаційну скаргу) обгрунтовано тим, що Відповідач1, щоб вивести майно зі звернення стягнення і ухилитися від сплати судових рішень уклав з підставним Відповідачем2 спірний договір, який реально не виконувався, за яким створив штучну заборгованість на користь Відповідача2.
Позов доводить тим, що хоча спірний договір, акт приймання-передачі, відповідь на претензію і акт звірки й підписано сторонами, але реально договір не виконувався; вказані документи створено лише для ілюзії правових відносин; на момент укладення спірний договір завідомо об”єктивно не міг бути виконаний відповідачами.
Рішенням Господарського суду ____ області від ______ р. у позові відмовлено з посиланням на його недоведеність доказами.

______ський апеляційний господарський суд з огляду на завідому об”єктивну неможливість виконання спірного договору через збитковість та неплатоспроможність Відповідача1, перебування майна під арештами, відсутність грошових коштів, недобросовісність і нерозумність договору скасував рішення першої інстанції та визнав договір недійсним як фіктивний на підставі ст.ст. 203, 215, 234, 509 ЦКУ.

Вищий господарський суд України Постановою №_______ від _________р. постанову апеляції скасував і на підставі ст.ст. 203, 215, 234 ЦКУ залишив в силі рішення першої інстанції про відмову в визнанні договору фіктивним (далі – Постанова, оскаржувана Постанова).

Позивач вважає, що оскаржувана Постанова є незаконною, норми ст.ст. 203, 215, 234 ЦКУ застосовані в ній неправильно, всупереч їх застосуванню в ряді інших Постанов ВГСУ, прийнятих у подібних правовідносинах, за якими прийнято протилежні судові рішення - про визнання договорів фіктивними.
Протилежні судові рішення прийняті ВГСУ в таких постановах (опублікованих на офіційному сайті reyestr.court.gov.ua/ Єдиного державного реєстру судових рішень):
__________ 2011 р. у справі №________;
__________ 2011 р. у справі №________;

Через це, оскаржувана Постанова підлягає перегляду Верховним судом України як судове рішення і скасуванню з наступних підстав.

При зверненні до суду Позивач подав докази, що спірний договір вчинено відповідачами формально, лише на папері.
Перед укладенням спірного договору, на його дату і після цього Відповідач1 господарської діяльності не здійснював і був збитковим.
______
______
У подібних правовідносинах ВГСУ у вищевказаних постановах №№ _________ на підставі тих же ст.ст. 203, 215, 234 ЦКУ прийняв протилежне рішення про визнання договору фіктивним, а в оскаржуваній Постанові – навпаки про відмову в позові, тобто Постанова підлягає перегляду Верховним судом України як судове рішення й скасуванню.
______
______
Отже, Відповідач1 без контролю і без зауважень підписав акт приймання-передачі, хоча комп”ютерна програма за умовами договору відсутня.

У подібних правовідносинах ВГСУ у вищевказаних постановах на підставі ст.ст. 203, 215, 234 ЦКУ прийняв рішення про визнання договору фіктивним, а не навпаки як в оскаржуваній Постанові.
______
______
На підставі ч.1 ст. 215, ч.ч. 1, 5 ст. 203, ст. 234 Цивільного кодексу України та відповідно до ст. 111-15, 111-24, 111-25 ГПК України прошу Верховний суд України:

- Прийняти заяву про перегляд Верховним судом України рішення - Постанови ВГСУ;
- Переглянути і скасувати Постанову Вищого господарського суду України від ____2012 р. №_______;
- Прийняти рішення, яким визнати недійсним договір №____, укладений __________2012 р. між Відповідачем1 та Відповідачем2 як фіктивний.

За офіційною статистикою дворічної давності ВГСУ допускав до перегляду Верховним судом 1 справу з 21, за якими подано заяви про перегляд Верховним судом України рішень-постанов касаційної інстанції.

В особистих розмовах працівники ВГСУ повідомляють, що на сьогодні допусків більше і більш лояльний підхід колегій до допуску справ за заявами про перегляд Верховним судом України рішень.

Головний аспект складання заяви про перегляд - знайти в Єдиному реєстрі судових рішень постанови касаційної інстанції про кінцеве вирішення справи в подібних вашим правовідносинах (хоча судді касації вважають, що правовідносини повинні бути аналогічні), де на підставі тих самих матеріальних норм прийнята протилежна вашій постанова. Й зазначити ці постанови в заяві про перегляд Верховним судом України рішення на обгрунтування неодинакового застосуванння тих самих матеріальних норм в подібних правовідносинах.

Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 9 года, 1 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Заява про перегляд Верховним судом України рішення 9 года, 2 мес. назад #1216

  • Іванова
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Дуже дякую вам за допомогу. Будемо боротись. У будь-якому випадку викладу результати.

Re: Заява про перегляд Верховним судом України рішення 9 года, 2 мес. назад #1217

Дякую за відповідь. Дуже приємно!

Повідомте вашу статистику по закінченню. За нашою практикою, менш ніж 2 міс. заяву про перегляд Верховним судом України рішення касаційної інстанції колегії ВГСУ не розглядають.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016

Re: Заява про перегляд Верховним судом України рішення 7 года, 8 мес. назад #1982

  • S_TS
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Чи не могли б Ви викласти повністю цю заяву про перегляд у ВСУ?

Так чи інакше, самостійно “простому” громадянину буде важко самому скласти таку заяву, навіть при наявності прикладу. Ті хто не має коштів на послуги, могли би хоч якось пробувати захистити свої права в цій державі.

Дякую.

Re: Заява про перегляд Верховним судом України рішення 7 года, 8 мес. назад #1989

В кожній конкретній судовій справі складається індивідуально обгрунтована заява про перегляд Верховним судом України судового рішення.

Тому викладення на сайті як зразка повного тектсу заяви не допоможе в вашій окремій справі.

Дійсно, самостійно “простому” громадянину буде важко самому скласти таку заяву, навіть при наявності прикладу, нажаль.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.18 секунд