Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридична практика: Накладення арешту на майно судом, зняття арешту, судова заборона на відчуження майна, заборона вчинення дій, ухвала про забезпечення позову, виконання ухвали про забезпечення позову, оскарження забезпечення позову, скасування забезпечення позову і ін.

РУС.: Юридическая практика: Наложение ареста на имущество судом в Украине, снятие ареста, судебный запрет на отчуждение имущества в Украине, запрет на осуществление действий, определение об обеспечении иска, исполнение определения об обеспечении иска, обжалование обеспечения иска, отмена обеспечения иска и др.
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ТЕМА: Иск о прекращении шума в квартире

Re: как бороться с шумными соседями 4 года, 9 мес. назад #4049

Здравствуйте!

Нежилые помещения предназначены для целей, не связанных с проживанием людей. Поэтому, могут быть сданы под студию танцев, несмотря на то, что вы проживаете в квартире этажом выше.

1. Заставить владельца или арендатора сделать шумоизоляцию вы сможете через судебное решение, если вами будет доказан факт превышения нормативно установленного допустимого уровня шума, а не на основании субъективного суждения, что "звук мешает комфортно находиться в квартире", или факт шума в ночное время.

2. Предприятия и частные лица в сфере услуг (в т.ч. обучение музыке и танцам) обязаны обеспечивать уровень звучания звуковоспроизводящей аппаратуры и музыкальных инструментов при допустимом уровне шума, установленного санитарными нормами для соответствующего времени суток.
Жилые дома и придомовые территории, а также иные объекты, где постоянно находятся люди, – т.н. защищённые объекты.

3. Уровень шума на защищённых объектах, установленный санитарными нормами - не выше 55 дБ днём, ночью - 45 дБ в квартирах и жилых домах.
В ночное время (с 22-00 до 08-00) на защищённых объектах запрещается громкое пение, крики, пользование звуковоспроизводящей аппаратурой и иными источниками бытового шума.
Для Киева есть также решение мэрии от 26.09.2002 г. о правилах соблюдения тишины в общественных местах.

4. При соблюдении нормативно установленного уровня и периодов шума ваши права и права 2-х несовершеннолетних детей не нарушаются (в таком случае никак не нужно поступать, см.п.п. 1-3).

5. При превышении допустимого уровня шума суд также может запретить ответчику в ночное время осуществлять развлекательную деятельность в помещении жилого дом (ВС/КЦС № 461/8656/17 від 25.03.2020).

6. Предоставление алгоритма действий по защите от шума возможно по вашему обращению (при детальном описании ваших конкретных обстоятельств).
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 3 года, 1 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Позов про усунення шуму в квартирі 2 года, 4 мес. назад #4298

  • coletteqk18
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 4
  • Репутация: 0
В нашій квартирі вже 4 місяці йдуть холодні та інколи теплі потоки повітря. І тому шум у квартирі. Це схоже на кондиціонер чи щось таке. Спочатку це було інколи, а останні 2 місяці постійно дує з під підлоги. Підлога в усіх кімнатах подвійна (паркет потім підкладка та утеплювачем, а зверху ламінат.) Вікна пластикові та відрегульовані. Зі своєї сторони проблем з енергозбереженгням не має та не було.
Взяли тепловізор та зняли відео, як раптово починає знижатися температура підлоги. Потім зняли, як біля вікна температура опустилась до 13 градусів ,а через 30 секунд піднялась до 22. Відео не вимикалось (щоб не можно було сказати, що це ми спочатку охолодили, а потім підігріли повітря). Зняли відео коли температура на ліжку дитини опустилась з 24 до 19 градусів за 10 секунд. Це та багато іншого вже 4 місяці терпимо від сусідів. Звук з вулиці за зачиненими вікнами посилюється на стільки, що складаеється враження, що вікно відкрите, є шум у квартирі. А потім зникає, та в квартирі повна тиша. Чи є можливість притягти до відповідальності цих "людей", якщо є такі відео, що з температурою, що зі звуком? Чи потрібно ще щось? Зняти як вони все це роблять в своїй квартирі я не зможу. Тільки зі своєї)) Саме зборами доказів я зараз займаюсь. Записи відео з тепловізора, записи посиленого звуку шуму з вулиці та в квартирі є. Зараз ми саме шукали юриста, котрий допоміг би зі збором доказів та в суді. Скільки будуть коштувати ваші послуги, та як проходить оплата? Дякую за відповідь.
Изменено: 2 года, 4 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Позов про усунення шуму в квартирі 2 года, 4 мес. назад #4300

З експрес-аналізу ваших обставин вбачається, що йде мова про завдання шкоди вашому здоров’ю (а можливо й здоров’ю інших людей) чи майну шляхом використання сусідами якоїсь техніки та/чи втручання ними в інженерні мережі будинку та/чи здійснення ними якоїсь діяльності, яка заборонена в житлових приміщеннях.
Для початку ці факти і винні дії саме сусідів треба офіційно підтвердити, потім визначити обсяг та вартість шкоди, а потім звернутися до суду з позовом про припинення небезпечних дій та стягнення шкоди.

Обсяг юридичної роботи і необхідних доказів у вказаній справі буде значним через її неординарність.
Тому й виллється в гонорар. Звичайні ставки бюро – тут.
Розмір оплати істотно змінюється від розподілу обов’язків між адвокатом та клієнтом по збору і поданню необхідних документів.
Зі своєї сторони запропонуйте прийнятний для вас бюджет. Тоді ми зможемо визначитися щодо співробітництва.

Додатково з подібних вашому питань читайте на форумі за цим посиланням.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 2 года, 3 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Время создания страницы: 0.23 секунд