Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

ЯКЩО ЦИВІЛЬНА СПРАВА ПЕРЕДАНА ДО ІНШОГО СУДУ
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Порядок подання та розгляду позовів, ціна позову, витребування доказів, призначення судової експертизи, зупинення провадження, припинення провадження, повернення позову без розгляду, нововиявлені обставини, перегляд рішень Верховним Судом і ін.

РУС.: Юридический форум: Порядок подачи и рассмотрения исков в Украине, цена иска, истребование доказательств, назначение судебной экспертизы, приостановление производства, прекращение производства, возвращение иска без рассмотрения, вновь выявленные обстоятельства, пересмотр решений Верховным Судом Украины и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: ЯКЩО ЦИВІЛЬНА СПРАВА ПЕРЕДАНА ДО ІНШОГО СУДУ

ЯКЩО ЦИВІЛЬНА СПРАВА ПЕРЕДАНА ДО ІНШОГО СУДУ 1 год, 1 мес. назад #4399

Цивільна справа, в якій я є позивачем, передана до іншого суду; призначено підготовче засідання. Попереднім судом справа розглядалася 30 місяців; матеріали справи складають 5 томів. ПИТАННЯ. 1. Повинен новий суд переглядати, досліджувати матеріали тих 5-ти томів; чи новий суд на ті матеріали може не звертати увагу? 2. Все-все (пояснення, доводи, міркування, клопотання, письмові докази тощо) мені потрібно знову надсилати новому суду і всім учасникам справи ще раз (повторно) чи не треба ще раз все-все надсилати? 3. Чи повинен я ще раз платити судовий збір за подання позовної заяви? Попередньому суду судовий збір я раніше ж вже сплачував. 4. Чи є право у відповідача повторно надавати новому суду відзив (іншого змісту, аніж раніше – до першого суду) на мою позовну заяву? Чи вже відзив у новому варіанті відповідач подати не має права?

Re: ЯКЩО ЦИВІЛЬНА СПРАВА ПЕРЕДАНА ДО ІНШОГО СУДУ 1 год, 1 мес. назад #4408

На питання № 1. Після того, як інший суд прийме до провадження справу, справа почне слухатися з початку і суд повинен дослідити кожний доказ спочатку і безпосередньо.
За ст. 213 ЦПК - 1. Суд під час розгляду справи повинен безпосередньо дослідити докази у справі.
2. Справа розглядається одним і тим самим складом суду. У разі заміни одного із суддів під час судового розгляду справа розглядається спочатку, крім випадків, встановлених цим Кодексом.
Виходячи із закріпленого ст.ст. 213, 229 ЦПК принципу безпосередності судового розгляду, докази повинні бути досліджені в судовому засіданні, в якому ухвалено рішення, незалежно від того, чи досліджувалися ці докази тим же складом суду в іншому судовому засіданні. Разом з тим, якщо розгляд справи відкладався, а сторони не наполягають на повторенні пояснень учасників цивільного процесу, наданих раніше, знайомі з матеріалами справи, в тому числі з поясненнями учасників цивільного процесу, суд може надати їм можливість підтвердити раніше надані пояснення без їх повторення, доповнити їх і поставити додаткові питання.
На питання №2 – Ні, наново подавати суду документи не потрібно, вони вже є у матеріалах справи.
Питання №3 - Ні. Судовий збір платиться один раз за подання позову.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016

Re: ЯКЩО ЦИВІЛЬНА СПРАВА ПЕРЕДАНА ДО ІНШОГО СУДУ 1 год, 1 мес. назад #4409

На питання № 4.
За ч.ч. 3, 5 ст. 174 ЦПК: підстави, час та черговість подання заяв по суті справи визначаються цим Кодексом або судом у передбачених цим Кодексом випадках.
Суд може дозволити учаснику справи подати додаткові пояснення щодо окремого питання, яке виникло при розгляді справи, якщо визнає це за необхідне.
Якщо ми візьмемо для прикладу відзив, то за ч. 7, 8 ст. 178 ЦПК відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п’ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.
У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.
При розгляді справи новим судом, якщо в ухвалі про відкриття провадження у справі суд не витребує від учасників нові пояснення чи заяв по суті справи, то наново їх подавати Відповідач не має права.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.20 секунд