Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Порядок подання та розгляду позовів, ціна позову, витребування доказів, призначення судової експертизи, зупинення провадження, припинення провадження, повернення позову без розгляду, нововиявлені обставини, перегляд рішень Верховним Судом і ін.

РУС.: Юридический форум: Порядок подачи и рассмотрения исков в Украине, цена иска, истребование доказательств, назначение судебной экспертизы, приостановление производства, прекращение производства, возвращение иска без рассмотрения, вновь выявленные обстоятельства, пересмотр решений Верховным Судом Украины и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: ЩОДО ЗАМІНИ СВІДКА

ЩОДО ЗАМІНИ СВІДКА 1 год, 7 мес. назад #4343

Згідно ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання. На стадії підготовчого засідання не додумалися заявити в якості свідка листоношу, котра приносила пенсію заповідачці, і могла б дещо посвідчити те, чого не знають особисто інші свідки. Тож питання таке: чи можна вже на стадії судового розгляду замінити свідка? Того, що був заявлений раніше на стадії підготовчого засідання (наразі він хворіє і не буде свідчити), на іншого свідка (нового, котрого раніше не заявляли)? Це потрібно заявити клопотання щодо повернення на стадію підготовчого засідання і подати клопотання про виклик нового свідка чи просто заявити клопотання про заміну одного свідка на іншого? В ЦПК я не можу знайти такого поняття як заміна свідка.

Re: ЩОДО ЗАМІНИ СВІДКА 1 год, 7 мес. назад #4344

Добрий день!
Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.
Заміна свідка це заміна доказу. Це можливо зробити в підготовчому провадженні.
У вашому випадку обґрунтовуйте неможливість подання заяви про виклик листоноші з причин, що не залежали від вас.
ЦПК України не передбачено підстав, за яких є можливість повернутись на попередню стадію розгляду справи після закриття підготовчого провадження, якщо сторона погодилася з закриттям підготовчого засідання.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016

Re: ЩОДО ЗАМІНИ СВІДКА 1 год, 7 мес. назад #4345

Дякую. А чи обов'язково має бути ухвала суду щодо виклику нового свідка, раніше вчасно не заявленого в межах підготовчого засідання?

Re: ЩОДО ЗАМІНИ СВІДКА 1 год, 7 мес. назад #4346

Можна привести свідка в засідання без ухвали і заявити клопотання про його допит у цьому ж засіданні. Якщо опонент і суд погодяться, то буде добре.
В іншому випадку має бути ухвала щодо виклику нового свідка, вчасно не заявленого в межах підготовчого провадження.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.19 секунд