Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

ЯК МОЖНА ДІЗНАТИСЯ ПРО КОЛО СПАДКОЄМЦІВ?
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Виникнення й припинення права на спадкування. Прийняття спадщини. Оформлення спадщини. Оспорювання заповітів. Спадкові спори в судах.

РУС.: Юридический форум: Возникновение и прекращение права на наследование в Украине. Принятие наследства. Оформление наследства. Оспаривание завещаний. Наследственные судебные дела в Украине и др.
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: ЯК МОЖНА ДІЗНАТИСЯ ПРО КОЛО СПАДКОЄМЦІВ?

КОМУ ВІДДАЄТЬСЯ ПЕРЕВАГА? 2 года, 6 мес. назад #4244

В спадковій справі є, зокрема, такі заяви про прийняття спадщини: заява двоюрідного брата спадкодавця та заява двоюрідного племінника спадкодавця. Обидва (і двоюрідний брат, і двоюрідний племінник), на мою думку, відносяться до п'ятої черги права на спадкування за законом. ПИТАННЯ: Двоюрідний брат спадкодавця усуває від права спадкування двоюрідного племінника спадкодавця, як родича подальшого ступеня споріднення чи не усуває?

ЯК МОЖНА ДІЗНАТИСЯ ПРО КОЛО СПАДКОЄМЦІВ? 2 года, 6 мес. назад #4245

Нотаріус, котрим заведена спадкова справа, який зареєстрував серед інших заяв і мою заяву про прийняття спадщини, через рік після смерті заповідача (у суді до цих пір ще розглядається цивільна справа про визнання заповіту недійсним) відмовляється надати інформацію щодо кола спадкоємців, посилаючись на статтю 8 Закону України "Про нотаріат". ПИТАННЯ: Я, як спадкоємець за законом, можу дізнатися хоча б щодо кількості осіб, котрі подали нотаріусу заяву про прийняття спадщини (не кажучи про конкретних осіб)? Чи ця "таємниця" є безкінечною в часі? Нотаріус повинен чи не має права назвати мені коло спадкоємців, що подали вищезазначені заяви?

Re: ЯК МОЖНА ДІЗНАТИСЯ ПРО КОЛО СПАДКОЄМЦІВ? 2 года, 6 мес. назад #4246

Доброго дня!
Так і є. Двоюрідний брат спадкодавця усуває від права спадкування двоюрідного племінника.
Відповісти на друге запитання важко, не знаючи фактів і матеріалів спадкової справи, не бачачи вашої заяви про надання відомостей та відмови нотаріуса в їх наданні.
Але, скоріше за все, нотаріус не має права вам розголосити нотаріальну таємницю.
Крім цього, кількість осіб, які подали заяви про прийняття спадщини, на ваші права не впливає і їх не порушує допоки не видано безпідставні свідоцтва про спадщину вказаним особам. Якщо такі свідоцтва іншим спадкоємцям будуть видані з порушенням ваших прав на спадщину, тоді ви зможете їх оспорити. Інакше - не має підстав для оскарження і передчасного з'ясування про коло спадкоємців і їх осіб.
Нотаріальна таємниця в часі не обмежена.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 2 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

ЩОДО ПРАВА СПАДКУВАННЯ 2 года, 6 мес. назад #4248

Двоюрідний племінник М померлого спадкодавця Г усуває від права спадкування свого племінника С, якщо останній (С) також, як і двоюрідний племінник М, подав нотаріусу заяву про прийняття спадщини? Чи у обох (і двоюрідного племінника М померлого Г, і у його племінника С (двоюрідного внука спадкодавця Г) є право спадкування? Примітка: Батько В племінника С (двоюрідного внука спадкодавця Г) помер до дати складання заповіту спадкодавцем Г.
Изменено: 2 года, 6 мес. назад от petro.galushka@gmail.com.

Re: ЩОДО ПРАВА СПАДКУВАННЯ 2 года, 6 мес. назад #4249

Питання вимагає додаткового опрацювання, щоб обгрунтовано відповісти. В практиці бюро не зустрічалося спорів між спадкоємцями описаних вами ступенів споріднення.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Спасибо сказали: petro.galushka@gmail.com

Re: ЩОДО ПРАВА СПАДКУВАННЯ 2 года, 6 мес. назад #4250

Вибачте. У нас немає спору. Просто мені племінник каже, що він втрачає
право на спадкування оскільки він належить до наступного покоління
спадкоємців за законом. Його батько (мій рідний брат) помер на початку
2016 року. Заповіт складено в кінці 2016 року. Заповідач помер торік.
Племінник втрачає своє право юридично чи ні?

Наскільки я розумію, - умовами набуття права на спадкування за правом представлення є смерть спадкоємця першої, другої чи третьої черги до часу відкриття спадщини. Мій брат помер до часу відкриття спадщини. Але мій брат, як двоюрідний племінник, був би спадкоємцем п'ятої черги. Тож, мабуть, спадкування за правом представлення не застосовується у нашому випадку. Мій племінник не може, на мою думку, спадкувати частку спадщини (бо у покійного брата право на спадкування за правом представлення відсутнє). Брат не був би спадкоємцем першої, другої чи третьої черги; лише п'ятої. Так чи ні?
Изменено: 2 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
  • 2
Время создания страницы: 0.16 секунд