Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

ЯК БУТИ, ЯКЩО НЕ МАЮ МОЖЛИВОСТІ ПОЇХАТИ?
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Виникнення й припинення права на спадкування. Прийняття спадщини. Оформлення спадщини. Оспорювання заповітів. Спадкові спори в судах.

РУС.: Юридический форум: Возникновение и прекращение права на наследование в Украине. Принятие наследства. Оформление наследства. Оспаривание завещаний. Наследственные судебные дела в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: ЯК БУТИ, ЯКЩО НЕ МАЮ МОЖЛИВОСТІ ПОЇХАТИ?

ЯК БУТИ, ЯКЩО НЕ МАЮ МОЖЛИВОСТІ ПОЇХАТИ? 2 года, 7 мес. назад #4222

У кримінальному провадженні завершено досудове розслідування за ознаками ч. 1 ст. 366 КК України (внесення до заповіту недостовірних даних). Слідчий повідомив мене про надання мені доступу до всіх матеріалів досудового розслідування, оскільки зібрані під час досудового розслідування докази є достатніми для складання обвинувального акта. В повідомленні слідчий послався на ст. 290 ККУ та зазначив, що я (як потерпіла сторона) зобов’язаний «надати доступ та можливість скопіювати або відобразити відповідним чином будь-які речові докази або їх частини, документи або копії з них, а також надати доступ до житла чи іншого володіння, якщо вони знаходяться» у моєму володінні, якщо я маю «намір використати відомості, що містяться в них, як докази у суді».
Слідчий звертає мою увагу на те, що «згідно частини 12 статті 290 КПК України, якщо сторона кримінального провадження не здійснить відкриття матеріалів, суд не має права допустити відомості, що містяться в них, як докази»; що ненадання мною «доступу до доказів до закінчення ознайомлення з матеріалами досудового розслідування буде оцінено стороною обвинувачення як відсутність наміру використовувати наявні в них відомості в суді».
Я, маючи фактичну можливість здійснити доступ до матеріалів кримінального провадження не можу за станом здоров’я прибути до відділення поліції за 300 кілометрів. Мені повідомили, що моя «неявка для отримання доступу до матеріалів кримінального провадження буде оцінена, як добровільна відмова від ознайомлення (як небажання ознайомитися з матеріалами кримінального провадження).
ПИТАННЯ: 1. Як мені бути в такій ситуації? Я бажаю ознайомитися з матеріалами кримінального провадження. Але не можу за станом здоров’я прибути до відділення поліції за 300 кілометрів. Існує якийсь варіант, щоб вирішити цю проблему? 2. Якщо я не приїду до відділення поліції за 300 кілометрів, висновок експерта (отриманий в результаті почеркознавчої експертизи за ухвалою слідчого) щодо підробки підпису заповідача залишиться в силі чи ні?

Re: ЯК БУТИ, ЯКЩО НЕ МАЮ МОЖЛИВОСТІ ПОЇХАТИ? 2 года, 7 мес. назад #4223

Доброго дня!
Мабуть, оптимальним у вашому випадку буде ознайомлення з матеріалами кримінального провадження через місцевого адвоката у відділенні поліції за 300 кілометрів.
Або за ч.9 ст. 290 КПК - письмово підтвердити (вам як потерпілому) прокурору про факт надання вам доступу до матеріалів, щоб висновок експерта (отриманий в результаті почеркознавчої експертизи за ухвалою слідчого) щодо підробки підпису заповідача мав силу доказу в суді.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.14 секунд