Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Відмова нотаріуса у видачі свідоцтва на спадщину
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Виникнення й припинення права на спадкування. Прийняття спадщини. Оформлення спадщини. Оспорювання заповітів. Спадкові спори в судах.

РУС.: Юридический форум: Возникновение и прекращение права на наследование в Украине. Принятие наследства. Оформление наследства. Оспаривание завещаний. Наследственные судебные дела в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Відмова нотаріуса у видачі свідоцтва на спадщину

Відмова нотаріуса у видачі свідоцтва на спадщину 5 года, 3 мес. назад #3944

  • Rotyv
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Допоможіть подолати відмову нотаріуса у видачі свідоцтва на спадщину на квартиру по рішенню суду.

В лютому 2016 р. померла моя дружина. В неї була ½ квартири, іще одна квартира, гроші в «Ощадбанку» і домашні меблі і побутова техніка.
За заповітом гроші та одна квартира заповідані двоюрідній внучці. На іншу квартиру і май1но заповіту не складено.
А я пенсіонер. Та внучка подала на мене позов в суд про визнання права власності на цілу квартиру, не враховуючи на мою половину як обов’язкову частку.

Суд довго розбирався, проводив експертизи скільки коштують квартири та майно.
І в результаті вирішив, що внучці - 31/50 часток квартири. Тому, що я отримав ½ іншої квартири, ½ грошей в «Ощадбанку» і усі домашні меблі і побутову техніку.
І суд вказав, що мені відходить 19/50 часток від квартири, заповіданої внучці, бо все інше майно, яке я отимав, все одно коштує менше, ніж мені повинно відійти як обов’язкова частка у спадщині .

Я із цим судовим рішенням прийшов до нотаріуса, в я кого заведена була спадкова справа, і попросив видати свідоцтво на спадщину на 19/50 часток від квартири.
Але отримав відмову нотаріуса у видачі свідоцтва на спадщину, бо той сказав, що оскільки я пенсіонер, то мені повинно відійти ½ у спадщині, а не 19/50.
І ще сказав, що по судовому рішенню присуджено тільки внучці 31/50 часток квартири, а про те, що мені присуджено інші 19/50 в судовому рішенні не сказано.

Буду вдячний за допомогу адвоката по спадковій справі.
Изменено: 5 года, 2 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Відмова нотаріуса у видачі свідоцтва на спадщину 5 года, 2 мес. назад #3969

Так, у описаній вами ситуації дивує відмова нотаріуса у видачі свідоцтва на спадщину на вашу частину квартири по рішенню суду.

Якщо крім вас і внучки інших спадкоємців немає, то крім вас нікому іншому 19/50 частини квартири в спадщину перейти не може. Адже внучка подавала позов на всю квартиру, але їй присуджено 31/50 з огляду на вашу обов’язкову частку у спадщині з зарахуванням всього іншого майна, яке ви отримали.

Зверніться з офіційною заявою до нотаріуса, який дав у видачі свідоцтва на спадщину на квартиру, приблизно наступного змісту.

В лютому 2016 р. померла моя дружина.

Після неї відкрилася спадщина, до складу якої належать:
- речі домашньої обстановки та вжитку вартістю _____;
- ½ частина квартири №___ по вул. ____вартістю _____;
- гроші на рахунках в «Ощадбанку» - _____ грн.
- квартира №___ по вул. вартістю _____.

За заповітом №____ гроші та квартира по вул.. _____ заповідані внучці.
При спадкуванні за законом (якби не було заповіту) усе вказане майно належало б мені загальною вартістю_____ грн.

Але оскільки складено заповіт, то я маю право на обов’язкову частку в розмірі 50% від усієї спадщини, тобто на суму _____ грн.
За ст. 1241 ЦКУ непрацездатний вдівець спадкує, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б йому у разі спадкування за законом (обов'язкова частка);
до обов'язкової частки зараховується вартість речей звичайної домашньої обстановки та вжитку, вартість інших речей та майнових прав, які перейшли до спадкоємця, який має право на обов'язкову частку.

Позаяк до мене перейшли речі домашньої обстановки та вжитку вартістю ___ грн., половина грошей на рахунках в сумі _____ грн. та ½ частина квартири №__по вул. ____ вартістю _____ грн., то залишок вартості моєї обов’язкової частки в спадщині становить ___грн. і підлягає передачі мені в вигляді часток квартири №_____ по вул. _____.
_____ грн. складає 19/50 часток від загальної вартості квартири №___ по вул.___. Інші 31/50 часток переходять до внучки.

Оскільки внучка не була згодна з таким розрахунком, то звернулася до мене з позовом, вимагаючи усієї квартири по вул. _______.
Але суд присудив їй лише 31/50 часток, детально перевіривши і підтвердивши правильність вищевикладених розрахунків.
Рішення _____ суду вступило в законну силу і є обов’язковим до виконання.

На підставі зазначеного прошу видати мені свідоцтво про право на спадщину на 19/50 часток квартири №____ по вул. _____.

У випадку, якщо вказане судове рішення є незрозумілим, прошу письмово повідомити в чому саме воно не зрозуміле, щоб я міг звернутися до суду за отриманням конкретних роз’яснень по вашим питанням.

Додаток: Копія рішення _____ міського суду №_____ від ______2018 р.

Адвокат спадкові справи / Київ / Відмова нотаріуса у видачі свідоцтва на спадщину.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.14 секунд