Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Питання оподаткування, проведення перевірок контролюючими органами щодо сплати податків, зборів, обов'язкових платежів, адміністративного та судового оскарження рішень податкових органів.

РУС.: Юридический форум: Вопросы налогообложения, проведения проверок контролирующими органами по уплате налогов, сборов, обязательных платежей, административного и судебного обжалования решений налоговых органов в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Оскарження податкової вимоги в суді

Оскарження податкової вимоги в суді 8 года назад #1563

  • Richardei
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Добрый день, я сегодня с вами общалась по поводу суда с Налоговой инспекцией и оскарження податкової вимоги в суді.

1) Ми получили 28.12.15 податкові вимоги ФФ 3 от 06.11.2015
2) почали оскаржувати в суді податкові вимоги
3) на исполнительную службу ушла вимога под номером ФФ3У от 06.11.2015
состоянием на 14.01.2016
4) Оспаривать в суде мы начали 04.01.2016 в податкову повідомили.

Хочу еще добавить, что налоговая в расчет ЕСВ взяла только годовые декларации, а анализ в разрезе по месяцам не делала, по наемным работникам не было начисления в связи с тем что с марта 2013 года у нас был наложен арест на все счета и имущество, и в связи с этим трудовые договора перешли
с бесрочных на " договора с определенным сроком по согласию обеих строн, некоторые сотрудники, что есть в акте уже мертвы, расчет штрафных санкций по наемным раститан непонятно как, так % для начисления штрафа от 20 до 50%%, а должны быть 10% в не зависимости от срока начисления и оплаты...

По нашому позову про оскарження податкової вимоги в суді суд первой инстанции вчера нам отказал.

Как теперь действовать, чтобы отменить податкову вимогу в суде подскажите
Изменено: 8 года назад от Юридическое бюро Писаренко.

Оскарження податкової вимоги в суді 8 года назад #1565

Ситуація з оскарженням податкової вимоги в апеляційному суді складніша, чим ви її описали по телефону.

Із надісланих вами сканів акту перевірки, податкових повідомлень-рішень, позовної заяви на 2-х сторінках та інших документів вбачається, що ФОП під підпис отримав наказ про проведення планової податкової перевірки фізичної особи підприємця, після чого допустив перевіряючих для здійснення перевірки, надав оригінали документів і власноручно склав їх перелік.

За усталеною судовою практикою суд не приймає до уваги аргументи про незаконність податкової перевірки через відсутність чи неправильне оформллення повідомлення чи наказу на перевірку, якщо платник податків
допустив податкових ревізорів-інспекторів для перевірки і надав для неї можливість. Вважається, що вади вказаних документів могли бути оскаржені в суді окремо, а якщо платник цього не зробив, то після складання акту й винесення податкових рішень чи вимог можуть оскаржуватися вони самі. Тому, посилання в позові на ст. 81 Податкового кодексу щодо умов і порядку допуску перевіряючих вважається необгрутнованим.

Примінимість положень закону щодо мораторію в 2015 році на здійснення перевірок в вашому випадку треба додатково опрацювати. Не все так абсолютно сприятливо для платників податків в законі і практиці судів, як хотілося б. Якщо ця норма до вас застосовна,то її треба використати в апеляційній скарзі по податковому спору.

На двох сторінкахх позовної заяви не вбачається, щоб ви оскаржували нараховані вам ПДВ, ЄСВ та штрафні санкції, а також податкові повідомлення-рішення та вимоги по суті.
Ви не оспорювали їх законність і обгрунтованість, не зазначали в чому саме неправильність нарахувань, невідповідність фактам вашої діяльності і т.п.
Ваші аргументи, які ви виклали на форумі, не зазначені в позові.
Щоб вони подіяли при оскарженні в суді податкових повідомлень-рішень та вимог, необхідно їх обгрунтувати нормами закону й підтвердити документально.
А цього, нажаль не вбачається з надісланих вами документів.
Через це, судове рішення першої інстанції й вийшло про відмову в позові.

Судом не було з"ясовано, а ви такого клопотання не заявляли, чи направлялися вам акт податкової перевірки та прийняті податкові повідомлення-рішення.
У зв"язку з цим не перевірялася законність винесених податкових вимог та направлення їх в ДВС.

Для оскарження в суді апеляційної інстанції несприятлового рішення адміністративного суду необхідно проаналізувати первинні документи ФОП, вищевказані обставини, положення закону по нарахованим податкам і внескам та штрафним санкціям по ним, розробити й подати апеляційну скаргу в строк 10 днів з дня отримання постанови першої інстанції.
Також здійснити представництво податкового адвоката в апеляційному суді.

Більше з пов'язаних з вашим питань щодо суду з податковою знайдете на нашому сайті тут і тут.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.15 секунд