Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Питання оподаткування, проведення перевірок контролюючими органами щодо сплати податків, зборів, обов'язкових платежів, адміністративного та судового оскарження рішень податкових органів.

РУС.: Юридический форум: Вопросы налогообложения, проведения проверок контролирующими органами по уплате налогов, сборов, обязательных платежей, административного и судебного обжалования решений налоговых органов в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Сплата ПДВ з доходу минулого періоду

Сплата ПДВ з доходу минулого періоду 9 года, 11 мес. назад #1080

  • kelsh
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 5
  • Репутация: 3
Доброго дня!

Фізична особа - підприємець у 2010 р. по 2011 р. був платником ПДВ на загальній системі оподаткування. Протягом даного періоду надавав підприємству транспортні послуги по перевезенню вантажів автомобільним транспортом в межах України. За правилами першої події – надання послуг, були виписані податкові накладні та нараховано податкове зобов’язання, яке задекларували в податкових деклараціях з ПДВ, тому вартість в актах виконаних робіт записано з ПДВ.
З 01.01.2012 р. ФОП перейшов на спрощену систему оподаткування до 3 групи зі сплатою єдиного податку за ставкою 5%. Оплату за надані послуги минулих років підприємець отримав протягом 2012 р. та 2013 р.
У якій сумі за цією операцією визначати доходи платника єдиного податку: з ПДВ чи без ПДВ?

Буду дуже вдячний за відповідь!
Изменено: 9 года, 11 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Сплата ПДВ платниками єдиного податку 9 года, 11 мес. назад #1081

Наскільки зрозуміло з Вашого опису ситуації, фізична особа - підприємець задекларував ПДВ з послуг за 2010-2011 роки, і фактично його сплатив ще в ті періоди.

У зв”язку з цим сума ПДВ, яка надходить Вашому ФОП-платнику єдиного податку зараз, не є його доходом, а становить суму непрямого податку, встановлену Законом. В цьому випадку сплата ПДВ платником єдиного податку не здійснюється.

На підставі ст. 292.11. Податкового кодексу України до складу доходу платника єдиного податку не включаються, зокрема, суми податку на додану вартість, в т.ч. суми ПДВ, що надійшли у вартості товарів (виконаних робіт, наданих послуг), відвантажених (поставлених) у період сплати інших податків і зборів, встановлених цим Кодексом.

Через це, суми ПДВ. які отримав ФОП-платник єдиного податку протягом 2012 р. та 2013 р. з оплатою за надані послуги минулих років, не включаються до його доходу в періоди надходження цих платежів.

Доходи платника єдиного податку за цими операціями треба визначати в сумі без ПДВ.

Юридичні послуги / Адвокат з податкових справ / Позов про визнання нечинним ППР з ПДВ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.12 секунд