Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Питання господарської діяльності, органи управління підприємством, обрання та звільнення директора, процедури припинення підприємства, порядок продажу майна, активів і ін.

РУС.: Юридический форум: Вопросы хозяйственной деятельности в Украине, органы управления предприятием, избрание и увольнение директора в Украине, процедуры прекращения предприятия, порядок продажи активов в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Чи треба подавати форму 4 всім підприємствам?

Чи треба подавати форму 4 всім підприємствам? 8 года, 11 мес. назад #1299

  • Адвайзер
  • Вне сайта
  • Захожу иногда
  • Постов: 72
  • Репутация: 3
Підкажіть, чи треба подавати форму 4 всім підприємствам у 2015 році, чи тільки тим, які зареєструються в цьому році? Той закон, яким введена форма 4, він здається діє тільки з кінця 2014 року.

Дякую.

Re: Чи треба подавати форму 4 всім підприємствам? 8 года, 11 мес. назад #1300

Дякую за звернення!

В кінці 2014 року прийнято Закон №1701-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів» та Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».( N 1702-VII).

Кінцевий бенефіціарний власник (контролер) – це фізична особа, яка незалежно від формального володіння має можливість здійснювати вирішальний вплив на управління або господарську діяльність юридичної особи безпосередньо або через інших осіб.

Усі підприємства, крім державних та комунальних, зобов’язані встановлювати свого кінцевого бенефіціарного власника (контролера) і при державній реєстрації надавати інформацію про нього державному реєстратору.

Юридичні особи, зареєстровані раніше, подають державному реєстратору відомості про кінцевого бенефіціарного власника (контролера), у тому числі кінцевого власника їх засновника-юридичної особи, до 25 травня 2015 р. шляхом подачі держреєстратору картки форми №4 з заповненими 1 та 4 сторінками.

Ф. №4 подається особисто директором, чи уповноваженою довіреністю особою, чи надсилається поштою рекомендованим листом (в нотаріальній формі).
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Чи треба подавати форму 4 всім підприємствам? 8 года, 11 мес. назад #1305

  • Адвайзер
  • Вне сайта
  • Захожу иногда
  • Постов: 72
  • Репутация: 3
Доброго дня!
Наш бухгалтер ходила здавати форму 4, там божевільна черга, займаються опівночі.
Але там люди підказали, що громадські організації можна не здавати.

Чи треба здавати форму 4 громадським організаціям?

p.s. Якщо треба, то скоріше ми здамо пізніше, коли черги не будуть
Изменено: 8 года, 11 мес. назад от Адвайзер.

Re: Чи треба подавати форму 4 всім підприємствам? 8 года, 11 мес. назад #1306

Дякую за звернення на форум ЮБП!

Прикінцевими положеннями закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів» встановлено наступне: «Юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності цим Законом, подають державному реєстратору відомості про свого кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів), у тому числі кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) їх засновника, якщо засновник - юридична особа, упродовж шести місяців з дня набрання чинності цим Законом» (тобто до 25 травня 2015 р.).

За законом №1702-VII від 14.10.2014 р. «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»:
Стаття 1. Визначення термінів
6) вигодоодержувач - особа, на користь або в інтересах якої проводиться фінансова операція;
20) кінцевий бенефіціарний власник (контролер) - фізична особа, яка незалежно від формального володіння має можливість здійснювати вирішальний вплив на управління або господарську діяльність юридичної особи безпосередньо або через інших осіб, що здійснюється, зокрема, шляхом реалізації права володіння або користування всіма активами чи їх значною часткою, права вирішального впливу на формування складу, результати голосування, а також вчинення правочинів, які надають можливість визначати умови господарської діяльності, давати обов'язкові до виконання вказівки або виконувати функції органу управління, або яка має можливість здійснювати вплив шляхом прямого або опосередкованого (через іншу фізичну чи юридичну особу) володіння однією особою самостійно або спільно з пов'язаними фізичними та/або юридичними особами часткою в юридичній особі у розмірі 25 чи більше відсотків статутного капіталу або прав голосу в юридичній особі. При цьому кінцевим бенефіціарним власником (контролером) не може бути особа, яка має формальне право на 25 чи більше відсотків статутного капіталу або прав голосу в юридичній особі, але є агентом, номінальним утримувачем (номінальним власником) або є тільки посередником щодо такого права;
26) неприбуткові організації - юридичні особи (крім державних органів, органів державного управління та установ державної і комунальної власності), що не є фінансовими установами, створені для провадження наукової, освітньої, культурної, оздоровчої, екологічної, релігійної, благодійної, соціальної, політичної та іншої діяльності з метою задоволення потреб та інтересів громадян у межах, визначених законодавством України, без мети отримання прибутку;

За законом «Про громадські об'єднання»:
Стаття 1. Поняття громадського об'єднання
1. Громадське об'єднання - це добровільне об'єднання фізичних осіб та/або юридичних осіб приватного права для здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів.
2. Громадське об'єднання за організаційно-правовою формою утворюється як громадська організація або громадська спілка.
3. Громадська організація - це громадське об'єднання, засновниками та членами (учасниками) якого є фізичні особи.
5. Громадське об'єднання може здійснювати діяльність зі статусом юридичної особи або без такого статусу. Громадське об'єднання зі статусом юридичної особи є непідприємницьким товариством, основною метою якого не є одержання прибутку.

Таким чином, громадські організації, як юридичні особи, повинні подати форму 4 державному реєстратору до 25 травня 2015 р., встановивши й указавши свого кінцевого бенефіціарного власника (контролера).


Юридичні послуги / Адвокат з корпоративних питань / Ліквідація представництва іноземної компанії в Україні
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.22 секунд