Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Питання господарської діяльності, органи управління підприємством, обрання та звільнення директора, процедури припинення підприємства, порядок продажу майна, активів і ін.

РУС.: Юридический форум: Вопросы хозяйственной деятельности в Украине, органы управления предприятием, избрание и увольнение директора в Украине, процедуры прекращения предприятия, порядок продажи активов в Украине и др.
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Назва та статут громадської організації 2014

Назва та статут громадської організації 2014 10 года, 3 мес. назад #1029

  • Адвайзер
  • Вне сайта
  • Захожу иногда
  • Постов: 72
  • Репутация: 3
Чотири року тому ми реєстрували Статут всеукраїнської громадської організації на підставі Закону України «Про об'єднання громадян».
Але цей Закон утратив чинність з 1 січня 2013 року у зв'язку з прийняттям нового Закону України «Про громадські об'єднання» (22 березня 2012 року № 4572-VI).

Чи ваше Бюро зможе надати консультацію на предмет аналізу та внесення змін чи доповнень до Статуту для приведення у відповідність до цього нового Закону?

Особливо нас турбує стаття 13 п.2 нового Закону: "Відокремлені підрозділи громадського об'єднання не є юридичними особами."

Ми створювали регіональні осередки громадської організації двумя засобами (легалізація шляхом повідомлення та реєстрація). Виникає питання: потрібно ліквідувати чи перереєструватися місцеві осередки з юридичної особи в легалізовану?

Скоро ми проводимо звітно-виборну конференцію, тому ми хотіли там внести зміни до Статуту для затвердження.
Изменено: 10 года, 3 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Назва та статут громадської організації 2014 10 года, 3 мес. назад #1030

Дякую за звернення!

Щодо приведення місцевих осередків у відповідність до вимог нового Закону «Про громадські об»єднання» з 2013 р. (далі-Закон):

Закон встановлює, що громадська організація (далі-ГО) зі статусом юридичної особи може мати відокремлені підрозділи, які не є юридичними особами. Терміну «осередок» в новому Законі з 2013 року не має.

Відокремлені підрозділи не підлягають ні реєстрації, ні повідомленню про утворення, як це передбачено власне для громадських організацій, але про їх створення ГО повинна повідомити уповноважений реєструючий орган, який в свою чергу при відсутності підстав для відмови вносить відомості про кожен відокремлений підрозділ до Реєстру громадських об'єднань та Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.
При включенні відокремлених підрозділів до Реєстру громадських об'єднань вимоги Закону щодо них є виконаними (ст. 13 Закону).

На сайті Реєстру громадських об'єднань на сторінці rgo.informjust.ua є відомості про відокремлені підрозділи кожного громадського об»єднання.
Тому перевірте наявність в реєстрі інфо про ваші місцеві осередки, так як за старим законом такі відомості вносилися теж. Якщо осередки Вашої ГО є в реєстрі, то будь-яких додаткових дій щодо них вчиняти не треба.

Щодо місцевих осередків Вашої ГО, які діяли зі статусом юридичної особи на день введення Закону в дію 01.01.2013 р., то їх правовий статус має бути приведений у відповідність із Законом протягом п'яти років з дня введення його в дію. Рішення про припинення таких осередків як юридичних осіб приймається вищим органом управління громадської організації.
Правонаступником майна, активів та пасивів таких осередків є відповідна громадська організація (п. 8 Розділу V Закону, лист Державної реєстраційної служби України від 06.06.2013 р. N928-08-15-13-.

При наявності у Вас таких осередків приймайте рішення компетентного органу ГО, вказане вище. При їх ліквідації майно передається в ГО.

Після цього ГО на підставі ст. 13 Закону може повідомити уповноважений реєструючий орган про створення замість ліквідованих осередків відокремлених підрозділів, які й будуть внесені до Реєстру громадських об'єднань.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Назва та статут громадської організації 2014 10 года, 3 мес. назад #1031

  • Адвайзер
  • Вне сайта
  • Захожу иногда
  • Постов: 72
  • Репутация: 3
Підкажіть щодо приведення назви громадської організації до нового Закону «Про громадські об»єднання».
Якщо в нас назва «Федерація автоекстремалів та мотолюбителів» зареєстрована юрособою в 2006 році, то чи треба її міняти та міняти статут громадської організації в 2014 році.
Изменено: 9 года, 4 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Назва та статут громадської організації 2014 10 года, 3 мес. назад #1032

Дякую за звернення!

За ст. 10 нового Закону (діє з 2013 р.) на сьогодні найменування громадського об'єднання повинно складатися з двох частин - загальної та власної назв. У загальній назві зазначається організаційно-правова форма - "громадська організація", "громадська спілка". Власна назва громадського об'єднання має містити інформацію про статус громадського об'єднання ("дитяче", "молодіжне", "всеукраїнське") та може містити інформацію про його вид ("екологічне", "правозахисне" тощо).

Тобто сьогодні назва Вашої ГО повинна бути: Громадська організація «Федерація автоекстремалів та мотолюбителів».

Статути (положення) громадських організацій мають бути приведені у відповідність із Законом протягом п'яти років з дня введення його в дію. В той же час, в п. 5 Розділу V Закону встановлено, що ці вимоги не поширюються на громадські організації, легалізовані на день введення Закону в дію шляхом реєстрації - до прийняття такими організаціями рішень щодо зміни їх назви.

Вважаю, що не потрібно змінювати найменування Вашої ГО, зареєстрованої в 2006 р., як з точки зору її відомості в відповідних суспільних колах, так і з адміністративної точки зору, оскільки це потягне істотні часові і грошові затрати на зміну документації і перереєстрацію в уповноважених органах (статистика, податкова, реєстр неприбуткових організацій, банк, печатки, символіка).

План дій щодо реєстрації зміни назви та нової редакції статуту громадської організації і приведення їх у відповідність до Закону (для реалізації юристом, клієнту - для ознайомлення):

- подати до відповідного відділу державної реєстрації повідомлення про зміни до статуту громадської організації, зміну у складі керівних органів (якщо помінялися в порівнянні з Реєстром громадських організацій та ЄДРПОУ) - за ст. 14 Закону. Для цього:

Зареєстроване громадське об'єднання для повідомлення про зміни до статуту подає (надсилає) такі документи:

1) заяву довільної форми;

2) заповнену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців – форма 4;

3) примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення вищого органу управління громадського об'єднання про внесення змін до статуту громадської організації, прийнятого в порядку, визначеному статутом громадського об'єднання, та оформленого з дотриманням частини другої статті 9 цього Закону:
ч. 2 ст. 9: Протокол установчих зборів громадського об'єднання має містити відомості про:
1) дату та місце проведення установчих зборів;
2) осіб, які брали участь в установчих зборах (відповідно до частини одинадцятої цієї статті);
ч. 11: Невід'ємною частиною протоколу установчих зборів громадського об'єднання є реєстр осіб, які брали участь в установчих зборах, в якому обов'язково зазначаються відомості:
щодо фізичних осіб - прізвище, ім'я та по батькові особи, дата народження, а для іноземців та осіб без громадянства також дані національного паспорта або документа, що його замінює. Дані про особу засвідчуються її особистим підписом;
щодо юридичних осіб - повне найменування, ідентифікаційний код, юридична адреса, прізвище, ім'я та по батькові особи, яка уповноважена брати участь в установчих зборах. Ці дані засвідчуються підписом особи, уповноваженої брати участь в установчих зборах.
3) рішення про утворення громадського об'єднання із зазначенням мети (цілей) його діяльності;
4) рішення про визначення найменування та за наявності - скороченого найменування громадського об'єднання;
5) рішення про затвердження статуту громадської організації;
6) рішення про утворення (обрання) керівника, органів управління громадського об'єднання відповідно до затвердженого статуту;
7) .....
рішення про визначення особи (осіб), яка має право представляти громадське об'єднання для здійснення реєстраційних дій, - для громадського об'єднання, яке має намір здійснювати діяльність зі статусом юридичної особи.

4) засвідчений печаткою громадського об'єднання примірник оригіналу або нотаріально засвідчену копію протоколу засідання керівного органу громадського об'єднання, на якому відповідно до статуту було скликано засідання вищого органу управління;

5) два примірники статуту громадської організації з внесеними змінами;

6) примірник оригіналу (дублікат) статуту та свідоцтво (дублікат свідоцтва) про реєстрацію.

Документи, зазначені в пунктах 1 і 2 цієї частини, підписує керівник громадського об'єднання.

- для подачі до відділу державної реєстрації ВДРЮО розробити:
заяву довільної форми;
протокол Виконкому про скликання Конференції;
протокол Конференції;
реєстр осіб, які брали участь в Конференції;
довіреність на реєстрацію змін до статуту.


Юридичні послуги / Адвокат з корпоративних спорів / Статут громадської організації
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Назва та статут громадської організації 2014 10 года, 3 мес. назад #1035

  • Бухгалтер
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 19
  • Репутация: 3
Здравствуйте на форумі.

На сайті реєстру громадських об"єднань ми виявили, що відсутні 2 наші осередки - Харків і Донецьк, які легалізовані ще в 2009 році.. Ми знаємо, що вони легалізовані і у нас є копії документів від їх регіональних управлінь юстиції. Доречно, що їх про них треба офіційно повідомити управління юстиції щоб включити до реєстру як підрозділів громадської організації ??

Назва та статут громадської організації 2014 10 года, 3 мес. назад #1036

Якщо в реєстрі не зазначені якісь Ваші осередки, то треба провести роботу по з»ясуванню того, чому так сталося і забезпечити їх включення в перелік. Але не шляхом повідомлення про створення цих підрозділів як нових (бо тоді буде дублювання з уже існуючими), а шляхом з»ясування в чому хиба, хто допустив неточність по невключенню до реєстру і усуненню цієї неточності.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
  • 2
Время создания страницы: 0.23 секунд