Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридична практика: Умови договору, розрахунки за договором, відповідальність за договором, недійсність договору, договір купівлі-продажу, договір поставки, договір оренди, оренда землі, оренда нерухомості і ін.

РУС.: Юридическая практика: Условия договора, расчеты по договору, ответственность по договору в Украине, недействительность договора, договор купли-продажи, договор поставки, договор аренды, аренда земли, аренда недвижимости и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Плата за підключення до електромереж

Плата за підключення до електромереж 11 года, 3 мес. назад #53

  • 6158
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 5
  • Репутация: 0
На сайті вказано, що ви консультували по спору з Київенерго про стягнення оплати за підключення електроустановок до електромереж. Проконсультуйте, може в нас така ж ситуація. Опис проблеми:

Ми уклали з Київенерго договір на приєднання до електромереж із додатком - Технічні умови на приєднання об’єкта до електричних мереж в 2008 році.

Технічні умови передбачали максимальне навантаження 120 кВт, в тому числі 80 кВт на опалення. Технічні умови передбачали встановити КТП-10кВ з силовим транформатором необхідноі потужності, але не менше 250кВА. Будівництво затрималось, не було грошей. По факту за технічним рішенням максимальне навантаження нам визначено 40 кВт і поставили трансформатор меншої потужності.

Київенерго вимагає оплату за підключення до електромережі за 110 кВт, посилаючись на попередній розрахунок, який ми підписали згідно з Техничніми умовами. Ми хочемо не платити,а вони кажуть, якщо ми підписали попередній розрахунок, а тому повинні оплатити по ньому.
Изменено: 9 года, 3 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Плата за підключення до електромереж 11 года, 3 мес. назад #54

В нашому випадку була схожа ситуація.

Договір на приєднання електроустановок до електричних мереж клієнт підписав з Київенерго у 2008 р. І теж були видані технічні умови на підключення об’єкта до електричних мереж з завищеним у двічі максимальним електричним навантаженням. Так само було укладено „Попередній розрахунок плати за підключення електроустановок замовників до електричних мереж згідно з Технічними умовами №____ від ___.01.2008 р.”. І так само з клієнта вимагають оплату по цьому попередньому розрахунку, хоча фактично клієнт підключений на меншу потужність (31 кВт проти 110 кВт за технічними умовами).

Ми використовуємо для захисту умови договору і таку правову позицію:

По договору на приєднання до електричних мереж в «Обов»язках сторін» зазначено обов»язок замовника 2.2.10. Оплатити вартість наданих Власником послуг з підключення до електромереж у точці приєднання згідно з Розрахунком, передбаченим в п.3.1 Договору;

3.1. Плата за приєднання електроустановок Замовника визначається у Розрахунку, наданому Замовнику, складеному на підставі узгодженої Проектної документації та відповідно до Методики та ППЕЕМ, який після підписання Сторонами стає невід»ємною частиною цього Договору;

3.2 .Оплата послуг за приєднання електроустановок Замовника до електромереж Власника проводиться Замовником протягом 20 робочих днів після отримання Розрахунку, однак не пізніше ніж за 5 робочих днів до підключення електроустановок Замовника.

При виконанні договору розроблено робочий проект електропостачання і по ньому прийнято Технічне рішення на 31 кВт (проти 110 кВт за технічними умовами), затверджене Київенерго.

В Технічному рішенні зазначено: Плата за підключення до електромереж буде перерахована у відповідності з індексом цін, під час надання рахунку-фактури.

Отже, за договором передбачено, що Київенерго може вимагати оплату тільки за Розрахунком, підписаним сторонами, складеним на підставі узгодженої Проектної документації, а не на підставі попереднього розрахунку, складеного на підставі Технічних умов.

Оскільки позов Київенерго базується саме на попередньому розрахунку, а не на Розрахунку, передбаченому договором, то за пунктами 2.2.10. 3.1. 3.2. договору про приєднання така вимога необгрунтована.

Скоріше за все, у вас подібний договір і схожі, якщо не тотожні, умови, так як Київенерго укладає договори по затвердженим типовим формам. Перевірте і можете застосувати вказану правову позицію для захисту в спорі про стягнення плати за підключення до електромереж.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Плата за підключення до електромереж 5 года назад #3992

  • serdyuktv@mail.ru
  • Вне сайта
  • Завсегдатай
  • Постов: 286
  • Репутация: 5
Доброго дня.

Купив ділянку промислового призначення, з умовою користування електроенергією продавця(договір в устній формі), який знаходиться поряд. Потім підписали договір в письмовій формі та збудували приміщення (без дозволів), залили бетоном ділянку.

Через деякий час, продавець (сусід) почав відключати електрику мотивуючи тим що купив додаткове обладнання. В нього договір з енергозбитом на 50кВт., а в мене з ним на користування в межах 30кВт.

Хочу розмежувати споживання енергії між нами, щоб уникнути відключень з боку продавця ділянки. Технічні можливості для цього є.

Потрібне юридичне рішення для підключення до електромереж - або через суд, або, може є якісь іньший спосіб.

Повертати ділянку продавцю немає сенсу, так як в неї вкладено коштів більше її вартості (бетон та ангар).
Можете запропонувати якесь рішення?
Яка вартість питання?
Можливо перекласти витрати на відповідача?
Изменено: 5 года назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Плата за підключення до електромереж 5 года назад #3999

Доброго дня! Дякую за звернення.

Ваше питання – вирішуване. Закон про електроенергетику і правила постачання електричної енергії дозволяють досягти поставленої мети.
Послуга тривала і трудоємка.

Оптимальним буде оцінка обставин, застосування законодавства, напрацювання правової позиції і надання письмової юридичної консультації.

Оплата калькулюється за погодинною ставкою.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.28 секунд