Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридична практика: Умови договору, розрахунки за договором, відповідальність за договором, недійсність договору, договір купівлі-продажу, договір поставки, договір оренди, оренда землі, оренда нерухомості і ін.

РУС.: Юридическая практика: Условия договора, расчеты по договору, ответственность по договору в Украине, недействительность договора, договор купли-продажи, договор поставки, договор аренды, аренда земли, аренда недвижимости и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Передача права собственности на товарный знак

Передача права собственности на товарный знак 7 года, 7 мес. назад #2034

  • Di_racer
  • Вне сайта
  • Захожу иногда
  • Постов: 44
  • Репутация: 3
Здравствуйте!
Скажите, нужна ли доверенность от обоих продавцов ТМ на подачу документов в службу интеллектуальной собственности на регистрацию передачи права собственности на товарный знак на меня? Или достаточно только доверенности, которую я как покупатель выдаю поверененому, чтобы тот подал документы?

У меня один из двух продавцов, подписав договор продажи товарного знака и получив оплату, тем не менее не даёт доверенности на подачу документов в СИС, шантажирует этим, так как по иным вопросам бизнеса у нас возникли трения. Второй из продавцов подписал и договор и выдал доверенность.

Спасибо заранее за ответ.

Re: Передача права власності на товарний знак 7 года, 7 мес. назад #2047

Проаналізувавши нормативну базу, вбачається, що подача заявки та ведення справ в ДСІВ щодо передачі права власності на товарний знак можливе за довіреністю від однієї, а не від обох сторін договору.

Див. нижче витяги з Інструкції про подання, розгляд, публікацію та внесення до реєстрів відомостей про передачу права власності на знак для товарів і послуг та видачу ліцензії на використання знака (міжнародного знака) для товарів і послуг.

1.3. Договір на передачу права власності на товарний знак та ліцензійний договір уважаються дійсними, якщо вони укладені в письмовій формі і підписані сторонами.

1.6. Дії, пов'язані з поданням до Державної служби відомостей про передачу права власності на знак, можуть здійснювати: сторона договору; представник у справах інтелектуальної власності (патентний повірений) чи інша довірена особа, які діють за дорученням сторони договору.
Дії, пов'язані з поданням до Державної служби відомостей про надання дозволу (видачу ліцензії) на використання знака (міжнародного знака), можуть здійснювати: сторона договору; представник у справах інтелектуальної власності (патентний повірений) чи інша довірена особа, які діють за сторони договору.
2.1. Для публікації в бюлетені та внесення до реєстру (реєстру договорів) (реєстрації) відомостей про передачу права
власності на знак та надання дозволу (видачу ліцензії) на використання знака (міжнародного знака) (далі - відомості) до Державної служби подають такі документи:
заяву про публікацію та внесення до реєстру (реєстру договорів) відомостей (далі - заява) - 1 прим.;
договір про передачу права власності на товарний знак (або ліцензійний договір) або нотаріально засвідчений витяг з них - 3 прим.;
документ про сплату збору за опублікування відомостей - 1 прим.;
довіреність, якщо документи від імені сторони договору подає представник у справах інтелектуальної власності (патентний повірений) або інша довірена особа;
2.2. Заяву про публікацію та внесення до реєстру відомостей про передачу права власності на знак (додаток 1) подають: сторона договору; представник у справах інтелектуальної власності (патентний повірений) чи інша довірена особа, які діють за дорученням сторони договору за наявності довіреності, оформленої з дотриманням вимог чинного законодавства. Заяву про публікацію та внесення до реєстру (реєстру договорів) відомостей про видачу ліцензії на використання знака (міжнародного знака) (додатки 3, 11) подають: сторона договору; представник у справах інтелектуальної власності (патентний повірений) чи інша довірена особа, які діють за дорученням сторони договору, за наявності довіреності, оформленої з дотриманням вимог чинного законодавства.
3.2. Державна служба:
розглядає заяву та додані до неї документи на відповідність вимогам розділів 1, 2 цієї Інструкції;
приймає рішення про публікацію та внесення до реєстру (реєстру договорів) (далі - рішення) (додатки 4, 5, 6, 12) протягом двох місяців від дати надходження до Державної служби заяви та правильно оформлених документів, що до неї додаються; готує відомості для публікації в бюлетені та уносить відомості до реєстру (реєстру договорів);
направляє на адресу, зазначену в заяві, два примірники договору (ліцензійного договору) або два примірники витягу з договору (ліцензійного договору), щодо якого опубліковано та внесено відомості до реєстру (реєстру договорів), та один примірник рішення про публікацію та внесення до реєстру (реєстру договорів) відомостей. Один примірник договору (ліцензійного договору) або витяг з договору (ліцензійного договору) зберігається в Державній службі як контрольний.
3.3. Державна служба має право надіслати запит про подання додаткових документів, необхідних для прийняття рішення, у разі виникнення обгрунтованих сумнівів щодо вірогідності інформації, що містять подані до Державної служби документи. У цьому разі рішення приймається в двотижневий строк від дати надходження додаткових документів.
3.5. У випадках, наведених у пункті 3.4 цієї Інструкції (якщо відомості не можуть бути опубліковані та внесені до реєстру),
Державна служба повертає документи із зазначенням мотивованих підстав їх повернення за адресою, указаною в заяві.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.15 секунд