Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Визнання потерпілим Рейдерське заволодіння квартир
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Оформлення права власності, позов про визнання права власності, спільна, сумісна, часткова власність, витребування власності з незаконного володіння і ін.

РУС.: Юридический форум: Оформление права собственности, иск о признании права собственности в Украине, общая, совместная, долевая собственность, истребование собственности из незаконного владения в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Визнання потерпілим Рейдерське заволодіння квартир

Визнання потерпілим Рейдерське заволодіння квартир 2 года, 8 мес. назад #4214

  • triciano2
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 10
  • Репутация: 0
Добрий день!
Мою квартиру переоформили на себе рейдери за підробним договором купівлі-продажу, який не посвідчувався нотаріусом. Я в дату договору не був в Україні, бо за станом здоров'Я не можу виїхати з Германії.
Хотів ознайомитися зі справою в поліції. Пройшло ьбільше року, як розслядується шахрайське заволодіння квартирою.
Але слідчий відмовляє, бо каже, що не визнає мене потерпілим, не допитавши мене як потерпілого. А я не можу з'явится в поліцію для допиту, бо перебуваю в лікарні в Німеччині.

Як мені добитися визнання потерпілим і ознайомлення з матеріалами кримінального провадженння, щоб використати ці документи для цивільної справи в суді про витребування квартири?
Изменено: 2 года, 8 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Визнання потерпілим Рейдерське заволодіння квартир 2 года, 8 мес. назад #4232

Доброго дня!
Із того, що ви описали, оптимальними будуть наступні варіанти.

1. Якщо ви зверталися до слідчого з заявою про залучення вас потерпілим від рейдерського заволодіння квартирою, то отримайте від слідчого письмову постанову про відмову у визнанні вас потерпілим з подальшим оскарженням її до слідчого судді протягом 10 днів з моменту отримання. Це можна зробити лише при супроводі адвоката в Україні.

2. Надішліть з Німеччини заяву про залучення вас до провадження як потерпілого із одночасним клопотанням слідчому та прокурору (процесуальному керівнику) про надсилання в поліцію Німеччини запиту про міжнародну правову допомогу – у виді допиту вас німецькими поліцейськими по поставленим слідчим і прокурором питанням. Є така процедура, передбачена кримінальним процесуальним кодексом України. За нею слідчий погоджує текст запиту і питань для допиту з прокурором і пересилає його до Генерального прокурора України, а той пересилає Генеральному прокурору країни, в якій знаходиться особа.
Після допиту поліцейським протокол таким же шляхом пересилається в Україну і слідчий має визнати вас потерпілим від шахрайства з квартирою.

За законом потерпілим є особа, яка подала заяву про вчинення щодо неї кримінального правопорушення, або заяву про залучення її до провадження як потерпілого. Потерпілому вручається пам’ятка про процесуальні права та обов’язки особою, яка прийняла заяву про вчинення кримінального правопорушення.

Кримінальним процесуальним кодексом України передбачено допит потерпілого в режимі відеоконференції лише тоді, коли він знаходиться в Україні в приміщенні, яке перебуває під юрисдикцією правоохоронних органів України. Представник поліції має перевірити паспорт та перебувати поряд з допитуваним до закінчення допиту. Допит через нотаріуса не передбачений.
Заява про залучення потерпілим подається особисто, а не за довіреністю.

Якщо жоден з варіантів не подіє чи неприйнятний, то для захисту власності на квартиру можна зібрати достатньо доказів у цивільній справі, в т.ч. подавши ряд адвокатських запитів та клопотань до суду про витребування документів. Ознайомлення з кримінальним провадженням потрібно вам для отримання якихось нових доказів, про які вам невідомо (на авось), тобто не фатально, якщо це не вдасться.

Детально про адвокатський захист проти рейдерського захоплення нерухомості читайте за цим посиланням.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 2 года, 8 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.14 секунд