Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридична практика: Корпоративні спори, спори між учасниками і підприємством, заволодіння контролем над підприємством, розгляд корпоративних спорів судом і ін. Створення, діяльність, ліквідація ТОВ, передача частки в ТОВ, вихід із учасників ТОВ, статут ТОВ, майно ТОВ, збори учасників ТОВ, директор ТОВ і ін.

РУС.: Юридическая практика: Корпоративные споры, споры между учредителями и предприятием в Украине, завладение контролем над предприятием, рассмотрение корпоративных споров судом в Украине и др. Создание, деятельность, ликвидация ООО в Украине, собрание участников, передача доли в ООО, выход из участников ООО, устав ООО, имущество ООО, взносы участников ООО, директор ООО и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Кінцевий бенефіціарний власник в ЄДРПОУ

Кінцевий бенефіціарний власник в ЄДРПОУ 8 года, 3 мес. назад #1490

  • Test
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Підкажіть, як виправити неточність відомостей в ЄДРПОУ?

Подали місяць тому документи на держреєстрацію змін учасників ТОВ і новийц статут було зареєсьтровано.

Але зайшли через сайт на ЄДРПОУ й побачили, що колишній учасник якицй передав свою частку в статутному капіталі в відомостях Єдиного державного реєстру вказаний до цих пір учасником і кінцевим бенефіціарним власником.
Але відношення до фірми він вже не має.....
Изменено: 8 года, 3 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Кінцевий бенефіціарний власник в ЄДРПОУ 8 года, 3 мес. назад #1492

Внесення виправлень в ЄДРПОУ з причин, не пов"язаних з вашою власною помилкою чи повідомленням вами невірних відомостей, є безплатним.

У вашому випадку зверніться до держреєстратора чи нотаріуса, який з 2016 року може виконувати ті ж самі функції, з заявою приблизно такого змісту:

Державному реєстратору відділу державної реєстрації
юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського
району реєстраційної служби головного
територіального управління юстиції м. Києва

Представника ТОВ «____»


ЗАЯВА ПРО ВИПРАВЛЕННЯ ПОМИЛКИ В ЄДРПОУ

28 грудня 2015 р. було проведено держреєстрацію змін відомостей про ТОВ «____» щодо зміни складу учасників товариства.
Колишній учасник, зокрема, ____ПІБ_____, передав свою частку в статутному капіталі повністю й припинив участь в ТОВ «___».
В той же час в відомостях Єдиного державного реєстру вказана особа все ще зазначена учасником юридичної особи, що не відповідає дійсності.

Прошу вас виправити вказану помилку.

Проте, щодо кінцевого бенефіціарного власника у вашому випадку, швидше за все була ваша власна помилка, а не помилка держреєстратора. Тому для її виправлення подайте форму 4 про зміну кінцевого бенефіціарного власника в ЄДРПОУ, якщо ви таку не подавали одночасно при реєстрації зміни учасників ТОВ.

Справа в тому, що кінцевим бенефіціарним власником юрособи може бути як її учасник, так і стороння особа, яка офіційним учасником не є. Тому, якщо ваш колишній учасник ТОВ був одночасно й кінцевим бенефіціарним власником ТОВ, але при зміні цього учасника ви не повідомили держреєстратору про його виключення зі складу кінцевих бенефіціарних власників, то наявність цієї особи в відомостях ЄДРПОУ як кінцевого бенефіціарного власника є правильною й не є помилкою державного реєстратора.

Зверніть увагу, що за ст. 9 Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", який вступив в силу з 01 січня 2016 р., передбачено, що якщо засновниками юридичної особи є виключно фізичні особи, які є її бенефіціарними власниками (контролерами), то інформація про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) такої ЮО не подається.

Послуги адвоката по корпоративним спорам / Юридичний супровід спорів
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.13 секунд