Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Питання примусового виконання судових рішень, відкриття, зупинення, закінчення виконавчого провадження, арешт і розшук майна виконавцем, оскарження дій державного чи приватного виконавця і ін.

РУС.: Юридический форум: Вопросы принудительного исполнения судебных решений в Украине, открытие, приостановление, завершение исполнительного производства, арест и розыск имущества исполнителем, обжалование действий государственного или частного исполнителя и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Тимчасове обмеження виїзду за кордон ДВС

Тимчасове обмеження виїзду за кордон ДВС 7 года, 4 мес. назад #2151

  • serdyuktv@mail.ru
  • Вне сайта
  • Завсегдатай
  • Постов: 286
  • Репутация: 5
Добрий день!

З двох осіб боржників за судовим рішенням стягнено великий борг.
Іще під час судового процесу, який довго тривав, боржники продали частину майна. Один з них - громадянин Російської Федерації. Тут в Україні буває, але не часто.

Державний виконавець розшукує майно, але поки нічого не виявлено. Якщо боржники виїхали з України то вже важко від них буде добитися сплати боргу.

Як добитися обмеження виїзду за кордон боржників?
Изменено: 5 года, 3 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Тимчасове обмеження виїзду за кордон ДВС 5 года, 7 мес. назад #3812

Дякую за звернення до Юридичного бюро Писаренка.

Представляючи клієнта, в одній із справ нещодавно зверталися до державної виконавчої служби з клопотанням про звернення до суду про встановлення тимчасового обмеження виїзду за кордон боржникам.

В цьому питанні істотне значення має доведення виконавцем ДВС перед судом факту ухилення боржниками від виконання судового рішення.
Для цього матеріали виконавчого провадження мають містити докази отримання боржниками постанови ДВС про відкриття виконавчого провадження та, бажано, подальших вимог ДВС, спрямованих боржникам, пов'язаних з виконанням судового рішення.
При відсутності доказів судом може бути відмовлено у клопотанні ДВС про встановлення тимчасового обмеження виїзду за кордон боржникам.

За ст.ст. 1, 3 Закону «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» іноземці, які перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов'язки, як і громадяни України, за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України.
За ст. 22 вказаного Закону виїзд з України іноземця може бути за рішенням суду тимчасово відкладено до виконання ним майнових зобов'язань перед фізичними та юридичними особами в Україні, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України; за наявності підстав, зазначених у цій статті, відомості про іноземця вносяться до бази даних осіб, яким згідно із законодавством України не дозволяється в'їзд в Україну або тимчасово обмежується право виїзду з України (тимчасове обмеження виїзду за кордон).

Нижче - витяг з клопотання із власної практики адвоката в виконавчому провадженні:

Відділ примусового виконання рішень
Департаменту державної виконавчої служби
Мiнiстерства юстицiї України

Адвоката в виконавчому провадженні ПІБ

07 серпня 2018 р.

КЛОПОТАННЯ
щодо встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржників за межі України,
включення їх до реєстру боржників та з’ясування наявності у них майна


Постановою від 15.05.2017 р. відкрито виконавче провадження по наказу Господарського суду м. Києва №______ від 26.04.2017 р. про стягнення з відповідачів солідарно 1 367 800,00 грн.

Постановою від 04.06.2017 р. накладено арешт на все рухоме й нерухоме майно боржників.
Відповідачі ухиляються від виконання судового рішення.

Боржник ПІБ неодноразово повідомляв в судах, що часто перебуває у відрядженнях в Молдові через бізнес; боржник ПІБ - є громадянином Російської Федерації.
На 07.08.2018 р. боржники не внесені до Єдиного реєстру боржників.

З огляду на вказане й істотність суми боргу можливість боржників вільно виїжджати з України дозволяє ухилятися від виконання судового рішення.
Через це, вбачається доцільним встановлення боржникам тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон з України та включення до реєстру боржників для забезпечення примусового виконання рішення.

Крім цього, як з’ясувалося в судовому розгляді, місце проживання боржника ПІБ зареєстроване за адресою ________.
Квартира ця може на сьогодні чи станом на день постанови про арешт майна належати одному з боржників.
Якщо квартира відчужена після постанови про арешт, це є злочином і вимагає повідомлення в поліцію та визнання недійсним.
Інформація про реєстрацію власності на квартиру може мітитися в електронному Державному реєстрі речових прав на нерухомість (якщо здійснена за завою власника після 01.01.2013 р. включно) чи в бюро технічної інвентаризації (якщо здійснена до 31.12.2012 р. включно).

За п. 3 розділу ХІІІ Інструкції з організації примусового виконання рішень №512/5 для забезпечення чіткого контролю та ідентифікації під час перетинання боржниками держкордону України в поданні державного виконавця зазначаються ПІБ боржника - фізичної особи та дата народження, а громадянина Російської Федерації - російською мовою з дублюванням латиницею. У разі відсутності таких даних державний виконавець на письмовий запит отримує їх в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах міграції (імміграції та еміграції), реєстрації фізичних осіб, біженців.

Враховуючи викладене, відповідно до Закону “Про виконавче провадження”, ПРОШУ:

1. Забезпечити включення боржників до Єдиного реєстру боржників;
2. Направити запити до Київського міського БТІ та Державного реєстру речових прав про з’ясування кому на праві власності належить кв. _____ по вул. ______ в м. Києві станом на 31.12.2012 р., станом на час постанови про арешт майна та станом на сьогодні;
3. При з’ясуванні власності боржників на вказану квартиру здійснити опис майна, яке знаходиться у ній, та звернути стягнення на це нерухоме й рухоме майно;
4. При з’ясуванні факту відчуження квартири після постанови про арешт повідомити в поліцію про кримінальне правопорушення для притягнення боржників до відповідальності;
5. Направити запит про отримання в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах міграції (імміграції та еміграції), реєстрації фізичних осіб, даних про ПІБ громадянина Російської Федерації ПІБ російською мовою та латиницею;
6. На підставі п. 19 ч. 3 ст. 18 Закону звернутися до Господарського суду м. Києва з поданням про встановленням тимчасового обмеження виїзду за кордон за межі України до виконання зобов'язань за рішенням громадянину України ПІБ та громадянину Російської Федерації ПІБ;
7. Стягнути із боржників солідарно на користь стягувача 1 367 800,00 грн.

Адвокат в виконавчому провадженні / Тимчасове обмеження виїзду за кордон боржнику
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 5 года, 1 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Тимчасове обмеження виїзду за кордон ДВС 5 года, 4 мес. назад #3847

Додатково щодо питання тимчасового обмеження виїзду за кордон боржникам читайте тут на форумі ЮБП.


Адвокат в виконавчому провадженні / Тимчасове обмеження виїзду за кордон боржнику
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 5 года, 1 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.15 секунд