Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Питання примусового виконання судових рішень, відкриття, зупинення, закінчення виконавчого провадження, арешт і розшук майна виконавцем, оскарження дій державного чи приватного виконавця і ін.

РУС.: Юридический форум: Вопросы принудительного исполнения судебных решений в Украине, открытие, приостановление, завершение исполнительного производства, арест и розыск имущества исполнителем, обжалование действий государственного или частного исполнителя и др.
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Скасування закінчення виконавчого провадження

Скасування закінчення виконавчого провадження 8 года, 6 мес. назад #1418

  • AndrewjarK
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Здравствуйте ,
подкажіть як оскаржити дії державного виконавця, підстави для подання цієї скагри .

Так як в мене така справа виконавець закінчив справу склав постанову про закінчення виконавчого провадження, наклав штраф до прокуратури подав, прокуратура відмовила і все
Виконавець каже що нічого зробити не може провадження закрите .
Хочу звернутися до суду щоб виконавча служба поновиила провадження але чим керуватися ?
Изменено: 8 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Скасування закінчення виконавчого провадження 8 года, 5 мес. назад #1430

Закінчення виконавчого провадження без фактичного виконання виконавчого документа з накладенням штрафу на боржника й направленням подання до правоохоронних органів про притягнення боржника до кримінальної відповідальності за ст. 382 ККУ законне в випадку, якщо за рішенням суду боржника зобов»язано було виконати на вашу користь певну дію.

При такому рішенні державний виконавець повинен направити постанову про відкриття ВП і по закінченні 7 денного строку на добровільне виконання проконтролювати факт. У разі невиконання виконавець накладає штраф і в 5-денний строк перевіряє факт знову. При повторному невиконанні ДВС накладає штраф в подвійному розмірі і направляє подання до правоохоронних органів про притягнення боржника до кримінальної відповідальності за умисне невиконання судового рішення, якщо таке рішення не може бути проведено без участі боржника. Після цього виноситься постанова про закінчення виконавчого провадження.

Якщо в вашому випадку постанова ДВС про закінчення виконавчого провадження винесена з порушенням вказаного, то звертайтеся до суду з скаргою на дії державного виконавця, в якій просіть визнати постанову недійсною.

При скасуванні судом закінчення виконавчого провадження ДВС зобов»язана поновити виконавче провадження й вчинити передбачені законом виконавчі дії.

Представництво у виконавчому провадженні / Відшкодування шкоди завданої бездіяльністю ДВС /Послуги адвоката / Київ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Скасування закінчення виконавчого провадження 8 года, 1 мес. назад #1532

  • Олена
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Доброго дня! Прошу розяснити, як мені діяти. Виконавча служба закінчила ВП про моє поновлення на роботі після двох штрафів боржнику і направлення повідомлення до поліції про притягнення боржника до кримінальної відповідальності. Рішення суду про моє поновлення на роботі не виконано, а ВП закінчено і у постанові зазначено, що за ч. 1 ст.50 ЗУ "Про ВП" завершене ВП не може бути розпочате знову! То як же має бути виконане рішення суду? Що мені тепер вчинити: - чи подати до суду позов про поновлення (зупинення) ВП, адже у ЗУ "Про ВП" прямо не вказано такої причини як у моєму випадку, а навпаки закон вимагає виконання чинного рішення суду ; -чи можу я звернутись до поліції щодо подання ДВС про притягнення до кримінальної відповідальності боржника? Якщо так, то яким чином це зробити? І в які строки розглядається вказане подання поліцією і судом? Дякуб за відповідь.

Re: Скасування закінчення виконавчого провадження 7 года, 8 мес. назад #2000

В вашому випадку добивайтеся здійснення належного кримінального провадження проти посадової особи боржника, яка не виконала рішення суду про ваше поновлення на роботі, не дивлячись на дві вимоги державного виконавця.

В районному відділі поліції ознайомтеся, як потерпілий, з матеріалами кримінального провадження, подайте клопотання про вчинення конкретних слідчих дій за ст. 220 КПКУ і оскаржте слідчому судді бездіяльність поліції, якщо клопотання не будуть виконані протягом 3 днів.

Як тільки слідство піде активно, це стимулює вашого візаві або поновити вас на роботі, або ви досягнете розумного компромісу.

Для отримання статусу потерпілого в кримінальному провадженні і, як наслідок, ряду вигідних вам процесуальних прав, подайте до поліції клопотання про визнання вас потерпілим. Якщо вам не буде відмовлено, то автоматично вважатиметься, що вам такий статус надали.

Перед зверненням до поліції з'ясуйте в матеріалах виконавчого провадження дату й номер подання держвиконавця про притягнення посадовців боржника до кримінальної відповідальності за невиконання рішення суду.

Після отримання статусу потерпілого в кримінальному провадженні ваші клопотання про вчинення слідчих дій повинні будти розглянуті протягом 3 днів. У випадку їх нерозгляду чи відмови в них ваша скарга слідчим суддею розглядається протягом 5 днів.

Представництво у виконавчому провадженні / Відшкодування шкоди завданої бездіяльністю ДВС /Послуги адвоката / Київ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Скасування закінчення виконавчого провадження 1 год, 6 мес. назад #4349

  • Alexander
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 0
Здрастуйте! Я є пенсіонером і змушений був двічі звертатися до суду з приводу захисту своїх прав щодо дій (бездіяльності) Пенсійного фонду. Обидва рішення суду на мою користь були виконані звичайним порядком через виконавчу службу. Але перше рішення, звичайно, більш року тому вже закрито через виконання рішення суду. Проблема в тому, що внаслідок виконання другого рішення (2-го перерахунку пенсії), ВП за яким залишається відкритим, перервалося виконання першого рішення. На моє звернення до Пенсійного фонду отримав відповідь про виконання другого рішення і зауваження, що мої вимоги безпідставні, бо ж в цьому (другому) рішенні нема вимог до Пенсійного фонду, виконання яких припинено. Дійсно, такі вимоги прийняті раніше, свого часу виконані, провадження закрите, як виконане, виконавчий лист повернуто до суду. Але зараз, фактично, перше рішення суду залишається невиконаним.
Що робити:
-відновити виконавче провадження, яке завершене належним чином (як це можна зробити)?
-вдруге звернутися до суду з питань попереднього суду, за якими вже приймалося рішення?
-поскаржитися суду на неналежне виконання виконавчою службою?
Спасибі за відповідь!
Изменено: 1 год, 6 мес. назад от Alexander.

Re: Скасування закінчення виконавчого провадження 1 год, 6 мес. назад #4350

З того, що ви описали, вбачається, що перше рішення суду було виконане через виконавчу службу і на підставі його повного виконання виконавче провадження за ним завершено. З цього моменту не може перерватися виконання першого рішення і не має підстав для відновлення виконавчого провадження за ним.
Повторне звернення до суду на тих же самих підставах та з тими ж самими вимогами заборонено КАСУ, бо по ним уже ухвалено рішення.
Ви можете поскаржитися до начальника ДВС чи до суду на неналежне виконання виконавчою службою другого рішення.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
  • 2
Время создания страницы: 0.20 секунд