Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридична практика: Накладення арешту на майно судом, зняття арешту, судова заборона на відчуження майна, заборона вчинення дій, ухвала про забезпечення позову, виконання ухвали про забезпечення позову, оскарження забезпечення позову, скасування забезпечення позову і ін.

РУС.: Юридическая практика: Наложение ареста на имущество судом в Украине, снятие ареста, судебный запрет на отчуждение имущества в Украине, запрет на осуществление действий, определение об обеспечении иска, исполнение определения об обеспечении иска, обжалование обеспечения иска, отмена обеспечения иска и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Арешт на земельну ділянку в оренді

Арешт на земельну ділянку в оренді 8 года назад #1746

  • dorada_kr@ukr.net
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 9
  • Репутация: 1
Доброго дня! Допоможіть будь ласка розібратися з таким питанням.
Держгеокадастр нам не хоче погоджувати проект землеустрою. Чи можемо ми на момент погодження проекту землеустрою звернутися до суду з клопотанням про забезпечення позову, а саме накласти арешт на земельну ділянку, щодо якої виготовлений проект землеустрою, щоб дану земельну ділянку не передали в оренду іншим особам?

Арешт на земельну ділянку в оренді 8 года назад #1748

Дякую за звернення!

Накладення арешту на земельну ділянку в вашому випадку малоймовірне.

Земля знаходиться в комунальній власності, тобто вам не належить, а належить територіальній громаді й підстав для її арешту не вбачається.
Є рішення відповідної ради про надання вам дозволу на оформлення документів землеустрою чи надання ділянки вам в оренду.
У випадку ненадання вами відповідних документів рада може прийняти рішення щодо іншого використання чи розпорядження вашою ділянкою. В т.ч. її передачі третій особі.

Мало конкретної інформації в вашому запиті, щоб відповісти більш обгрунтовано.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Арешт на земельну ділянку в оренді 8 года назад #1749

  • dorada_kr@ukr.net
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 9
  • Репутация: 1
Дана земельна ділянка державної власності. Ми беремо її в оренду для ведення Фермерського господарства. Вона знаходиться за межами населеного пункту то нею розпоряджається Держгеокадастр. Для отримання даної зем.ділянки нами було отримано накази про виготовлення проетку землеустрою, в звязку з чим ми виготовили проект землеустрою, технічну документацію. Але нам Держгеокадастр не хоче погоджувати проект землеустрою, постійнно знаходить якісь помилки, ми вже судилися оскаржували їх рішення, вигравали суди, але все одно нічого не добились. Вони нам відмовляють в погоджені. Тепер хочемо подати клопотання щодо накладення арешту на цю зем.ділянку до погодження проекту землеустрою. Адже є ймовірність що вони можуть передати цю землю іншим, а ми вже скільки грошей на неї витратили...Допоможіть будь-ласка.

Re: Арешт на земельну ділянку в оренді 7 года, 11 мес. назад #1762

Дякую за звернення до Юридичного бюро Писаренка!

Щоб забезпечити позов і створити неможливість відчуження сторонній особі земельної ділянки в вашому випадку доведеться звертатися до суду знов.
Це буде позов про оскарження дій чи рішень Держгеокадастру.
В рамках справи в суді подаєте заяву про забезпечення позову, обгрунтувавши її тими обставинами, які ви описали на форумі, наявністю у вас права на землю, раніше ухваленим судовим рішенням і понесеними витратами.
Доцільно подавати заяву про заборону відповідачу вчиняти певні дії (щодо надання ділянки чи погодження документів стороннім особам), а не про накладення арешту на земельну ділянку (згідно ст. 152 ЦПКУ).

За Постановою ПЛЕНУМУ ВИЩОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО СУДУ УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ від 01.03.2013 р. № 3 «Про деякі питання юрисдикції загальних судів та визначення підсудності цивільних справ» спори, що виникають із земельних відносин, у яких однією зі сторін є фізична особа, незважаючи на участь у них суб'єкта владних повноважень, згідно зі статтею 15 ЦПК розглядаються в порядку цивільного судочинства. Це стосується позовів про визнання недійсними рішень органів виконавчої влади чи місцевого самоврядування щодо видання дозволу на розроблення проекту землеустрою, вирішення питань, що відповідно до закону необхідні для реалізації права на землю, про надання чи передачу земельної ділянки у власність або користування чи невирішення цих питань.



Позов про визнання недійсним рішення органів самоврядування / Юридичні послуги адвоката 2019
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Арешт на земельну ділянку в оренді 7 года, 11 мес. назад #1764

  • dorada_kr@ukr.net
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 9
  • Репутация: 1
Дякуємо за допомогу. Обовя'зково скористаємося Вашою порадою.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.17 секунд