Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Перегляд за нововиявленими обставинами адвокат
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Порядок подання та розгляду позовів, ціна позову, витребування доказів, призначення судової експертизи, зупинення провадження, припинення провадження, повернення позову без розгляду, нововиявлені обставини, перегляд рішень Верховним Судом і ін.

РУС.: Юридический форум: Порядок подачи и рассмотрения исков в Украине, цена иска, истребование доказательств, назначение судебной экспертизы, приостановление производства, прекращение производства, возвращение иска без рассмотрения, вновь выявленные обстоятельства, пересмотр решений Верховным Судом Украины и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Перегляд за нововиявленими обставинами адвокат

Перегляд за нововиявленими обставинами адвокат 8 года, 4 мес. назад #1484

  • AnnGall
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
ДОбрий день!

Умене житловий спір в суді про приватизацію кімнати в квартирі. Я приватизувала кімнату 13,3 кв.м. а потім сусід в суді відмінив цю приватизацію і сам приватизував кімнату . Я пізніше відмінила рішення суду сусіда. Його адвокат просить скасувати це рішення за нововиявленими обставинами, посилаючися на те що приватизував кімнату. Чи правильно він робить? Чм можна посилатися на те, що на момент судового рішення ще не існувало а виникло пізніше як на нововиявлені обставини?

Дякую.
Изменено: 8 года, 3 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Перегляд за нововиявленими обставинами адвокат 8 года, 3 мес. назад #1496

Дякую за звернення на форум Юридичного бюро Писаренка!

Точну відповідь надати не зможемо, бо з вашого опису ситуації важко визначити важливі конкретні деталі.
Викладіть запит більш точно або надішліть скани судових рішень і заяви про перегляд за нововиявленими обставинами.

Але за загальним правилом обставини, які виникли чи змінилися після ухвалення судового рішення і не пов'язані з вимогою в початковій справі, а тому не могли бути враховані судом при ухваленні судового рішення, є новими обставинами і можуть бути підставою для пред'явлення нової вимоги, а не нововиявленими.

Як зазначено в Постанові Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 4 від 30.03.2012 року «Про застосування цивільного процесуального законодавства при перегляді судових рішень у зв'язку з нововиявленими обставинами», новими є такі обставини, які не існували в момент розгляду справи судом і з'явилися після винесення судового рішення або ухвали. Обставини, що змінилися, — це юридичні факти, покладені в основу рішення і ухвали, але які згодом змінилися. Зміна обставин, на яких засноване судове рішення, а також поява нових обставин у справі може служити лише підставою для пред'явлення самостійного позову.
Якщо у вашому випадку ви приватизували кімнату раніше, а сусід - пізніше, то його приватизація, яка не врахована була і не існувала на дату початкового судового рішення, не є підставою для перегляду рішення за нововичвленими обставинами.

Таким чином, приватизація кімнати сусідом відбулася після винесення рішення по справі, що є новою обставиною по справі, яка може бути підставою для пред’явлення самостійного позову, але не підставою для висновку суду при розгляді справи по суті в зв’язку з нововиявленими обставинами.

Додатково з питання перегляду за нововиявленими обставинами читайте на нашому форумі тут.



Юридичні послуги / Перегляд за нововиявленими обставинами / Адвокат Київ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.13 секунд