Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Cпадщина за заповітом. Спадкування - заповіт є
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Виникнення й припинення права на спадкування. Прийняття спадщини. Оформлення спадщини. Оспорювання заповітів. Спадкові спори в судах.

РУС.: Юридический форум: Возникновение и прекращение права на наследование в Украине. Принятие наследства. Оформление наследства. Оспаривание завещаний. Наследственные судебные дела в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Cпадщина за заповітом. Спадкування - заповіт є

Cпадщина за заповітом. Спадкування - заповіт є 8 года, 8 мес. назад #1382

  • Адвайзер
  • Вне сайта
  • Захожу иногда
  • Постов: 72
  • Репутация: 3
Будь-ласка, проконсультуйте, як поступити в такій ситуації.

Мій шлюб, в якому народився син, проіснував недовго. Жили в батьків. У 2004 році придбали пів-будинку (договір дарування на мене).

Син виріс, виїхав до Санкт-Петербургу. Я ж зустріла чоловіка після 2004 року, з яким стала жити у громадянському шлюбі протягом останніх чотирьох років, ведучи спільне господарство, маючи спільний бюджет.

Та ось чоловік висловив своє занепокоєння, задавши питання, що станеться з ним у разі моєї несподіваною смерті, резонно заявивши, що він витрачає свої сили і певні кошти на облаштування житла? При цьому поставив умову, або вирішити це питання, або ж роз’їхатися вчасно, аби до виходу на заслужений відпочинок встигнути створити умови для спокійної старості.

Як вирішити вірно цю ситуацію? Оформити спадщину за заповітом на сина?

З одного боку розумію чоловіка і його бажання застрахуватися на випадок, коли я першою покину цей світ.
З іншого – твердо переконана, що житло і все що в ньому, повинен безперешкодно і неподільно успадкувати лише мій син!
Шлюб із чоловіком, на мою думку, проблему, що склалася не вирішить, а найголовніше – дає сумніви подальшого спадкування будинку моїм сином, а цього я ні за яких обставин не можу допустити !

Адже у разі моєї смерті, чоловік має повне право одружитися, а там не відомо в які юридичні хащі поведе життєва ситуація. Крім того у чоловіка від двох попередніх шлюбів залишилися дві дорослі доньки, які не мають ніякого відношення до придбаного мною будинку. Отже, з одного боку хотілося б дати можливість чоловікові дожити в будинку, з іншої – не порушити законного права сина на спадкування.

Порадьте, як юридично правильно вирішити це питання - спадщина за заповітом?
Изменено: 8 года, 8 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Cпадщина за заповітом. Спадкування - заповіт є 8 года, 8 мес. назад #1383

Щоб захистити ваші, вашого сина й вашого цивільного чоловіка інтереси оптимальним вбачається видача вами складного з юридичної точки зору заповіту.
Це буде спадкування за заповітом з заповідальним відказом і підпризначенням вами спадкоємця одночасно.

Спадщина за заповітом відійде вашому сину, а син зобов"язаний буде надати вашому цивільному чоловікові право проживання в будинку до його смерті. Але на випадок, якщо син відмовиться від прийняття спадщини за заповітом, яка буде "обтяжена" не вигідним для нього правом цивільного чоловіка на проживання, то тоді чоловіку відходить певна частина будинку, розмір якої ви визначите для спадкування в заповіті.
В даному варіанті спадкування заповіт є одночасно документом, який врегульовує права двох спадкоємців на різні випадки поведінки сина і обов"язок сина надати житло до смерті чоловіка.

Щоб розробити правильний заповіт, зверніться до нас в порядку юридичних послуг, або знайдіть компетентного нотаріуса, який виконає цю послугу професійно.

Тези для передачі спадщини через заповіт є нижче:

Заповіт

Я, спадкодавець, на випадок моєї смерті роблю таке розпорядження:

Належний мені будинок за адресою ________ заповідаю спадкоємцю 1.

Згідно ЦКУ роблю заповідальний відказ про надання спадкоємцю 2 у користування вказаного будинку на увесь час до його смерті.

На спадкоємця 1 покладаю обов'язок надати спадкоємцю 2 право користування вказаним будинком на увесь час до смерті спадкоємця 2.

Згідно ЦКУ на випадок, якщо спадкоємець 1 помре до відкриття спадщини за заповітом, не прийме або відмовиться від прийняття спадщини за цим заповітом чи буде усунений від права на спадкування, 1/10 частину вказаного будинку заповідаю спадкоємцю 2.

Візьміть до відома інформацію з вашого питання на нашому сайті за цим посиланням.

Адвокат спадкові справи / Київ / Відмова нотаріуса у видачі свідоцтва на спадщину / Спадщина за заповітом
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.15 секунд