Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Оформлення спадщини на землю за відсутності актів
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Виникнення й припинення права на спадкування. Прийняття спадщини. Оформлення спадщини. Оспорювання заповітів. Спадкові спори в судах.

РУС.: Юридический форум: Возникновение и прекращение права на наследование в Украине. Принятие наследства. Оформление наследства. Оспаривание завещаний. Наследственные судебные дела в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Оформлення спадщини на землю за відсутності актів

Оформлення спадщини на землю за відсутності актів 9 года, 1 мес. назад #1238

  • ap.moiseenko
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 1
Доброго дня! Три місяці назад помер батько,за яким залишилося майно: земельні ділянки що перебувають у спільно-сумісній власності з його рідною сестрою,власницею державних актів цих земельних ділянок в єдиному екземплярі. В документах зазначено,що батько співвласник. Але його сестра не надає нам ці акти для впорядкування спадкової справи. Нотаріус подавав запит у держземагество, але в свій час у відповідному по району держземагенстві був рейдерський захват і електронна база на сьогоднішній день не повна, і не зрозуміло де примірники копії та записи тих актів. Тобто на запит нотаріуса у них немає ніякої інформацїї, і відповідно вони надають таку інформцію, що за померлим нічого не зареєстровано. В той час як у державному земельному кадастрі зареєстровані співвласники тих земельних ділянок(батько і його сестра).
Для того щоб поновити інформаційну базу у держземагенстві потрібно перенести деякі електронні файли,але відділ земельного кадастру може надати ці файли тільки у випадку наявності хоча б копій актів на землю,чого на разі ми і не можемо отримати від сестри померлого. Яким чином можна отримати хоч якийсь документ,витяг або щось подібне що може надати нам право на вступ до спадщини? можливо в подальшому і для визнання судом права власності за нами. І чи можна звернутися до суду витребувати відповідні документи у його сестри?

Re: Оформлення спадщини на землю за відсутності актів 9 года, 1 мес. назад #1239

Дякую за звернення на Форум Юридичного бюро Писаренка!

Зможемо разом з вами розібратися в описаній вами проблемі

Уточніть дані для більш точної обробки запитання:

1. Область і район місця знаходження ділянки;
2. В межах чи поза межами населеного пункту вона знаходиться;
3. Яка нерухомість є на ділянці й за ким вона зареєстрована;
4. Коли було видано державний акт про право власності на землю;
5. Чи є заповіт, виданий спадкодавцем, якщо так, то яким чином описана в ньому земля і кому вона заповідана;
6. Чи є ви спадкоємцем;
7. В якій черзі спадкування перебуваєте ви і в якій сестра;
8. Чи подали ви та сестра заяви про прийняття спадщини.

Адвокат спадкові справи / Київ / Відмова нотаріуса у видачі свідоцтва на спадщину. Оформлення спадщини через суд
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 5 года, 1 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
Спасибо сказали: ap.moiseenko

Re: Оформлення спадщини на землю за відсутності актів 9 года, 1 мес. назад #1241

  • ap.moiseenko
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 1
Дякую за ваш відгук!
Уточнюю:
1.Київська область.Києво-Святошинський район.
2.В межах населеного пункту,села.
3.На одній з ділянок , а їх 4, знаходиться будинок (це 1 державний акт під будинок БОЖБ,на три інші 2-й державний акт ОСГ .
На будинок свідоцтво право власності на половину будинку в нас є,але там теж перешкоди для вступу у спадщину,так як нам не надають доступу для проведення технічної інвентарізаціі БТІ.Уповноважений власник будинку-його сестра.
4.Акти за інформацією сільради створені у 2006 році,В сільраді є 2 зареєстровані записи з номерами цих актів. Зі слів землевпорядника сільради це були акти спільно-сумістної(часткової) власності, на першій сторінці зазначена власником сестра,а на другій сторінці співвласником зазначено батька.Батько документів при житті не отримав і копій йому сестра не надавала.Не зрозуміло чи повинен він був і на себе їх оформити.Якщо спільно-сумістна власність то це документ надається одному,здається так. Інформацією щодо слова часткової не володіємо,треба уточнити мабуть у сільраді чи була поділена земля рівними часткамиміж спввласниками.
4. Заповітів не має.
5. Ми спадкоємці
6 .Ми в першій(його рідні діти), сестра мабуть у наступній.
7.Заяву подавали на прийняття спадщини ,але тільки на те майно на яке в нас є документи. Розуміємо що найближчим часом потрібно написате і на вищевказане,для подальшої передачі справи до суду,якщо вчасно не вдастся отримати документів,яких не вистачає,але не розуміємо на підставі яких документів писати цю заяву.
Часу для оформлення документів передачі майна у спадщину нотаріусом залишилось меньше 3 місяців.
Чи подавала його сестра заяву на спадщину на разі нам не відомо,але вона досі і не зверталася до нас за свідоцтвом про смерть нашого батька.
На наше запитання держземагенству чому в них не повна база по зареєстрованим у ДЗК кадастровим номерам земельних ділянок,юристи відповіли,що з цим питанням потрібно звернутися у реєстраційну службу.В понеділок будемо дзвонити.дізнаватися подальшу інформацію.
Изменено: 9 года, 1 мес. назад от ap.moiseenko. Причина: доповнення

Re: Оформлення спадщини на землю за відсутності актів 9 года назад #1242

Юридичне бюро Писаренка надає послуги з оформлення спадщини у випадках, ускладнених юридичними чи фактичними перешкодами.

Ви, рідні діти, тобто спадкоємці першої черги спадкування за законом, вчасно прийняли спадщину, до якої належать права власності на об"єкти, які належали батькові на день відкриття спадщини. Прийняття спадщини є безумовним і беззастережним, тому подавати додаткову заяву на прийняття спадщини, на яку у вас не має документів, не потрібно.

Щоб отримати копію акта про спільну власність на землю для її надання відділу земельного кадастру для подальшої передачі файлів для поновлення інформаційної бази у держземагентстві або для збирання матеріалів для судового розгляду цієї справи попросіть нотаріуса направити запити, або зверніться самі до:

- сільської ради (коли, за якими номерами, за якими власниками було зареєстровано в книзі реєстрації актів про право власності на землю акти про право власності на ваші земельні ділянки, надати копії актів);
- державної податкової інспекції (коли й ким сплачувалося плату за землю за ваші земельні ділянки, хто зазначений платником податку по ділянкам, надати копії актів);
- землевпорядної організації, яка в 2006 р. займалася оформленням актів на ім"я батька й сестри (коли, за якими номерами, яким власникам було видано акти про право власності на ваші земельні ділянки, надати копії актів або землевпорядної документації);
- реєстраційної служби, яка зареєструвала будинок та видала свідоцтво про власність, оскільки для видачі такого свідоцтва вимагалося надання вашим батьком та його сестрою спільної заяви та документів, один з яких - про права на землю (надати копії актів на землю та документів реєстраційної справи по реєстрації права власності на будинок);
- якщо земельні ділянки були куплені в 2006 р. вашим братом та його сестрою, то - до нотаріуса, який засвідчував договори (надати копії нотаріальних справ, в яких містяться договори про купівлю у спільну власність).

Навіть якщо нотаріус зробить ці запити, то при відсутності актів на землю свідоцтв про спадщину на земельні ділянки вам не видасть.

При відмові нотаріуса залишиться оформлення спадщини через суд. Документи, витребувані на вказані запити, чи на тотожні запити суду знадобляться як докази.

Також в суді треба викликати сестру як свідка, яка підтвердить, що земельні ділянки і будинок - спільна власність її і брата (інакше бути не може в обставинах, які ви описали). Також в суді сестра надасть і копії актів, якщо не сама, то на запит суду.

Візьміть до відома інформацію з вашого питання на нашому сайті за цим посиланням.

Адвокат спадкові справи / Київ / Відмова нотаріуса у видачі свідоцтва на спадщину. Оформлення спадщини через суд
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 4 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
Спасибо сказали: ap.moiseenko

Re: Оформлення спадщини на землю за відсутності актів 9 года назад #1244

  • ap.moiseenko
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 1
Рейдерський захват був в м.Київ в дер;земагенстві по вул.Янтарна 12, зі слів землевпорядника сільської ради с.Музичі .Вірогідно так воно й було, так як на запит нотаріуса по кадастровим номерам дерземагенство інформації не має. Рекомендують звернутися до кадастрової служби,що ми вже йробили,але на данний момент кадастрова служба ныякої довідки в паперовому вигляді не надасть,так як в нас немає первинного документу, саме акту.На запит нотаріуса відповіді можуть і не дати,так як на сьогоднішній день у кадастрової служби зменшено повноваження.

Оформлення спадщини на землю за відсутності актів 9 года назад #1245

Будь-який державний орган зобов"язаний надати відповідь на запит нотаріуса чи вимогу суду.
В вашому випадку оформлення спадщини буде відбуватися в судовому процесі (високо імовірно). Якщо до цього дійде, то звертайтеся, разом подолаємо труднощі.

Адвокат спадкові справи / Київ / Відмова нотаріуса у видачі свідоцтва на спадщину. Оформлення спадщини через суд
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 4 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.19 секунд