Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Виникнення й припинення права на спадкування. Прийняття спадщини. Оформлення спадщини. Оспорювання заповітів. Спадкові спори в судах.

РУС.: Юридический форум: Возникновение и прекращение права на наследование в Украине. Принятие наследства. Оформление наследства. Оспаривание завещаний. Наследственные судебные дела в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Оформлення спадщини на землю

Оформлення спадщини на землю 9 года, 9 мес. назад #1127

  • laulyuk@i.ua
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Надайте консультацію з оформлення спадщини на землю.

16 років назад після смерті сина мати вступила у право спадщини на його земельний пай. На даний час синова дочка, яка не спілкувалася з бабусею весь цей час, хоче повернути собі право спадщини на цю землю . Хто з них має які шанси на успіх, чи зможе онука через суд відсудити у бабусі право спадщини на землю й оформити спадщину через суд на себе?.
Изменено: 9 года, 3 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Оформлення спадщини на землю 9 года, 9 мес. назад #1128

Дякую за звернення на Форум Юридичного бюро Писаренка!

На сьогодні у першу чергу право на спадкування за законом про оформлення спадщини мають діти спадкодавця, той з подружжя, який його пережив, та батьки. Частки спадкоємців рівні. Як було 16 років тому - треба додатково уточняти по змісту нормативного регулювання. За припущенням - було таке ж правило черговості.

На сьогодні за законом про оформлення спадщини діє правило, що спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом 6 міс. він не заявив про відмову від неї;
малолітня, неповнолітня особа вважаються такими, що прийняли спадщину, крім випадків, коли вони відмовилися від прийняття спадщини. Як було 16 років тому - треба уточняти. За припущенням - діяли подібні правила.

Отже, якщо донька спадкодавця, про яку Ви написали, відповідає вказаним умовам, відмови від спадщини не подавала, але їй не було передано 50% спадщини, то вона має право на отримання спадщини. Але в цьому випадку треба займатися оформленням спадщини через суд, так як нотаріус не видасть свідоцтва про спадщину за минуванням 16 років, про які Ви написали.

Ситуація міняється на протилежну, якщо мати успадкувала за заповітом, за деякими винятками.

Додаткову інформацію щодо оформленння спадщини через суд дивіться тут, тут, а також тут.

Адвокат спадкові справи / Київ / Відмова нотаріуса у видачі свідоцтва на спадщину. Оформлення спадщини на землю через суд
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 5 года, 2 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.15 секунд