Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Послуги податкового адвоката Київ ФОП на ЄП
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Питання оподаткування, проведення перевірок контролюючими органами щодо сплати податків, зборів, обов'язкових платежів, адміністративного та судового оскарження рішень податкових органів.

РУС.: Юридический форум: Вопросы налогообложения, проведения проверок контролирующими органами по уплате налогов, сборов, обязательных платежей, административного и судебного обжалования решений налоговых органов в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Послуги податкового адвоката Київ ФОП на ЄП

Послуги податкового адвоката Київ ФОП на ЄП 7 года, 6 мес. назад #2054

  • Anyutamameedy
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Доброго дня!
Поможіть розібратися. Потрібні послуги податкового адвоката , бо є принципове різночитання з податківцями.

Фізична особа – громадянин Польщі має посвідку на постійне проживання в Україні. У ньог о у власності є нерухомість в Україні, яку він планує здавати в оренду.

Чи може така особа зареєструватися фізичною особою - приватним підприємцем та стати платником єдиного податку, щоб платити ЄП з орендної плати?
В якій податковій треба ставати на облік і в яку податкову платити єдиний податок, якщо громадянин зареєстрований по одній квартирі, а живе у іншій квартирі в іншій області і місті, де й орендна нерухомість ?

Чи можна зареєструватися ФОПом на єдиному податку по адресі здавання в оренду нерухомості, щоб здавати звіти й платити ЄП по адресі цього приміщення?

Нам в податковій сказали, що фізична особа- нерезидент не може бути приватним підприємцем на єдиному податку.

Дуже дякую наперед. При необхідності готові оплатити послуги податкового адвоката.
Изменено: 7 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Послуги податкового адвоката Київ ФОП на ЄП 7 года, 6 мес. назад #2069

Дякуємо за звернення за послугами податкового адвоката!

Так, дійсно за п. 291.5.7. Податкового кодексу фізичні особи - нерезиденти не можуть бути платниками єдиного податку першої - третьої груп.

Але до описаних вами обставин вказане обмеження не відноситься і відповідь податківців - неправильна.

Якщо уважно застосовувати податковий закон, то виявиться у вашому випадку, що за пп. 213 п. 1 ст. 14 Податкового кодексу резидент - це фізична особа, яка має місце проживання в Україні. У разі якщо особа має місце проживання також в іноземній державі, вона вважається резидентом, якщо така особа має місце постійного проживання в Україні, а за п. 177.12. - іноземці та особи без громадянства, які зареєстровані підприємцями згідно із законодавством України, є резидентами.

Отже, якщо поляк має посвідку на постійне проживання в Україні (тобто в т.ч. й зареєстроване місце проживання в Україні), то може зареєструватися приватним підприємцем і, як резидент в силу прямих податкових норм, стати платником єдиного податку.

Відповідно до п. 295.4 ст. 295 ПКУ сплата єдиного податку платниками першої - третьої груп здійснюється за місцем податкової адреси.

За ст. 45.1. платник податків - фізична особа зобов'язаний визначити свою податкову адресу.
Податковою адресою платника податків - фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі.
Платник податків - фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.

За ст 29 Цивільного кодексу місцем проживання фізичної особи є житло, в якому вона проживає постійно або тимчасово; фізична особа може мати кілька місць проживання.

Тому реєструйте вашого ФОПа за податковою адресою постійного чи тимчасового проживання, яка ближча до нерухомості, яка буде здаватися в оренду й сплачуйте єдиний податок по ставці 5% у 3-й групі.

Додатково щодо послуг податкового адвоката Київ/Україна читайте тут.

Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 7 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.14 секунд