Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Послуги адвоката банкрутство заводу Океан
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Порядок судового провадження в справах про банкрутство, проблемні питання процедури банкрутства.

РУС.: Юридический форум: Порядок судебного производства в делах о банкротстве, проблемные вопросы процедуры банкротства в Украине.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Послуги адвоката банкрутство заводу Океан

Послуги адвоката банкрутство заводу Океан 7 года, 7 мес. назад #2053

  • WilsonOt
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Доброго дня!

Хочемо купити на аукціоні майно ПАТ "МИКОЛАЇВСЬКИЙ СУДНОБУДІВНИЙ ЗАВОД "ОКЕАН" яке зараз перебуває в стані ліквідації і банкрутства.
Потрібні послуги адвоката.
В "Ukrainian journal" опублікована стаття, що процедура банкрутства зупинена ухвалою Печерського райсуду.

Проясніть ситуацію.
Готові оплатити послуги хорошого адвоката.
Изменено: 7 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Послуги адвоката банкрутство заводу Океан 7 года, 6 мес. назад #2067

Існує судова справа в ГОСПОДАРСЬКОМУ СУДІ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ про банкрутство ПАТ "МИКОЛАЇВСЬКИЙ СУДНОБУДІВНИЙ ЗАВОД "ОКЕАН" з 10 липня 2012 р. й є судове рішення про визнання Заводу банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури №5016/1284/2012(5/45) від 25.11.2015 р.

Відкриття ліквідаційної процедури означає початок продажу майна банкрута для розподілу виручених коштів між кредиторами (особами, перед якими Завод має борги). Ліквідатором Заводу (особою, яка виконує функції керівника, і забезпечує продаж майна й виплати кредиторам) є Сербін Ірина, призначена судом.

Судячи з публікації в журналі, загальна сума несплачених Заводом "Океан" боргів кредиторам складає 1 800 000 000,00 грн. Для сплати цих боргів майно Заводу має бути продано на аукціоні, а виручені кошти - розподілені між кредиторами.
Усі головні рішення щодо продажу майна приймає комітет кредиторів (тобто зібрання усіх кредиторів) більшістю голосів. Виручені від продажу банкрута кошти розподіляються між кредиторами пропорційно сумі їх вимог.
Т.ч., якщо більшістю голосів комітету кредиторів буде вирішено продати Завод за копійки, то цей мізер буде розподілено між кредиторами, а непогашені борги списані назавжди. Крім цього, покупцю дістанеться майно за вигідною ціною.

Ліквідатор й комітет кредиторів, на припущення, планували здійснити вказаного характеру ліквідаційну процедуру.

Але завадило прийняття ухвали Печерським судом м. Києва про арешт майна в рамках кримінального провадження, яке ведеться Генеральною прокуратурою України.

В ухвалі йдеться, що колишні посадові особи Заводу, діючи в зговорі з ТОВ «Консалтинг Гамма», в 2012 р. уклали фіктивний договір, за яким створили безпідставний борг Заводу перед ТОВ «Консалтинг Гамма» в сумі 1 500 000 000,00 грн. Потім цей фіктивний кредитор прийняв участь у справі про банкрутство, вимагаючи від Заводу сплати боргу, маючи вирішальний голос у прийнятті будь-яких рішень комітету кредиторів (1,5 із загальних 1,8 ). Не дивлячись на визнання договору недійсним за наступним судовим рішенням, фіктивний кредитор продовжує участь у справі про банкрутство. Якщо майно Заводу буде продано за рішенням фактично кредитора, якого слідство вважає фіктивним (1,5 голосів із загальних 1,8 ), то виручені кошти підуть цьому кредитору в пропорції 1,5 з 1,8. А іншим (реальним) кредиторам залишиться частка мізеру в пропорції 0,3 із 1,8.

В ухвалі Печерського суду від 09.09.2016 р. зазначено, що за вказаним фактом зловживання службовим становищем та повноваженнями колишніми посадовцями Заводу з березня 2014 року відкрито кримінальне провадження Генеральною прокуратурою. Ухвалою накладено арешт на майно Заводу, що унеможливлює його продаж, і майно передано на зберігання приватній особі, ім'я якої не відомо, яка має вимоги до Заводу (один з кредиторів).

Резюме:
Продаж майна Заводу не можливий до скасування ухвали Печерського райсуду;
При відсутності арешту майно може бути придбане вигідно на аукціоні;
Потенційний покупець повинен моніторити хід ліквідаційної процедури та судових проваджень;
При скасуванні ухвали про арешт і відсутності іншої потенційний покупець Заводу повинен юридично правильно прийняти участь у купівлі через аукціон;
Купивши майно, покупець повинен бути готовий до гіпотетичних судових процедур, в яких купівля ставитиметься під сумнів.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Послуги адвоката банкрутство заводу Океан 7 года, 2 мес. назад #2703

  • Ferol
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 4
  • Репутация: 0
ДЛя початку потрібно розібратись із наявністю або відсутністю банкрутства.

В інеті можна знайти інформацію як отримати довідку про наявність процедури банкрутства. В довідці буде вказана вся необхідна інформація по процедурі банкрутства.

Потім можна буде приймати рішення, як діяти далі.
Изменено: 7 года, 2 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.20 секунд