Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Ліквідація представництва іноземної компанії в Україні
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Питання господарської діяльності, органи управління підприємством, обрання та звільнення директора, процедури припинення підприємства, порядок продажу майна, активів і ін.

РУС.: Юридический форум: Вопросы хозяйственной деятельности в Украине, органы управления предприятием, избрание и увольнение директора в Украине, процедуры прекращения предприятия, порядок продажи активов в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Ліквідація представництва іноземної компанії в Україні

Ліквідація представництва іноземної компанії в Україні 8 года, 1 мес. назад #1557

  • Licharsvig
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Добрий день!

Нам треба послуги з ліквідації представництва іноземної компанії в Україні .
Було створена 3 роки тому. Але ніякої діяльності не вело. Тільки виплачували зарплату директору й провели декілька виставок.

Створювалося без права господарської діяльності.

Спасибі за відповідь
Изменено: 8 года назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Ліквідація представництва іноземної компанії в Україні 8 года назад #1766

Дякую за звернення до ЮБП!

Послуги з ліквідації представництва іноземної компанії, яке не здійснювало господарської діяльності (не постійного представництва), включають юридичне забезпечення чи дії:

- Прийняття рішення про припинення діяльності (закриття) представництва та призначення відповідальної особи за всі дії та відносини з усіма особами з цього питання

Протягом 3-х робочих днів:
- Подання до ДПІ заяви N8-ОПП з оригіналом довідки N4-ОПП та копією рішення материнської компанії про закриття іноземного представництва
- Одночасно подання до ДПІ заяви N7-ЄСВ про зняття з обліку платника ЄСВ з копією рішення про закриття іноземного представництва;
- Одночасно звернення до Київської регіональної митниці для отримання листа про відсутність тимчасово ввезеного представництвом майна на митну територію України
- Очікування рішення ДПІ та проходження позапланової перевірки ДПІ з питань правильності сплати податків (1 місяць з дня заяви) та ЄСВ (10 днів)
- Отримання довідки про зняття з обліку платника податків N12-ОПП від ДПІ (дійсна протягом двох місяців)
- Отримання повідомлення ДПІ про зняття з обліку платника ЄСВ за формою №10-ЄСВ
- Звернення до Мінекономіки про припинення діяльності (закриття) представництва та прийняття рішення про скасування запису в Реєстрі представництв та видачу повідомлення для пред’явлення уповноваженим державним органам статистики з оригіналом свідоцтва про реєстрацію
- Звернення до ЄДРПОУ з обліковою карткою для виключення з Реєстру, з повідомленням від Мінекономіки та довідкою N12-ОПП ДПІ
- Закриття рахунку в банку

Для початку надання послуг з ліквідації представництва іноземної компанії від вас вимагається:
- укласти договір на юридичні послуги;
- сплатити гонорар;
- видати довіреність;
- передати оригінали довідки N4-ОПП, повідомлення платника ЄСВ, свідоцтва про реєстрацію іноземного представництва, довідки статистики;
- підписати необхідні документи для процедури ліквідації;
- надати документи ревізору ДПI й забезпечити участь бухгалтера при проведенні позапланової перевірки ДПІ.

ПОРЯДОК ОБЛІКУ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ І ЗБОРІВ №1588
1.5. Дія цього Порядку поширюється на платників податків - юридичних осіб (резидентів та нерезидентів), їх відокремлені підрозділи та постійні представництва нерезидентів. Інформація про таких платників податків, отримана для їх обліку згідно з цим Порядком, вноситься до Єдиного банку даних про платників податків - юридичних осіб (далі - Єдиний банк даних юридичних осіб).

3.1. Взяття на облік відокремлених підрозділів як платників податків здійснюється після:
включення відомостей про відокремлений підрозділ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (далі - Єдиний державний реєстр) згідно із Законом;
присвоєння кодів за ЄДРПОУ - для юридичних осіб та їх відокремлених підрозділів, для яких законом встановлені особливості їх державної реєстрації та які не включаються до Єдиного державного реєстру.

11.1. Представництво іноземної компанії зобов'язане повідомити податкову інспекцію про ліквідацію представництва протягом 3-х робочих днів з дня прийняття відповідного рішення.
11.3. До ДПІ за місцем обліку такого відокремленого підрозділу / представництва іноземної компанії подаються документи:
заява про ліквідацію за формою N 8-ОПП, дата якої фіксується в журналі за формою N 6-ОПП, або заява про зняття з обліку платника;
оригінал довідки за формою N4-ОПП;
копія документа про ліквідацію іноземного представництва.

11.9. Після отримання вказаних документів щодо ліквідації іноземного представництва податкова інспекція приймає рішення про проведення позапланової документальної перевірки.
Розпочинається перевірка протягом місяця з дня надходження заяви.

11.19. Платникам податків, для яких законом установлені особливості їх державної реєстрації та які не включаються до Єдиного державного реєстру, а також щодо яких законом або нормативно-правовим актом Кабінету Міністрів України для проведення реєстрації ліквідації, реорганізації, закриття або припинення діяльності платника податків вимагається довідка про зняття з обліку платника податків, замість довідки за формою N 22-ОПП видається довідка про зняття з обліку платника податків за формою N 12-ОПП. З моменту видачі довідки за формою N 12-ОПП такий платник податків уважається знятим з обліку у контролюючому органі за умови реєстрації його припинення відповідно до законодавства або внесення запису про припинення до відповідного державного реєстру.
11.24. Довідки за формою N22-ОПП та за формою N12-ОПП є дійсними протягом двох місяців від дня їх реєстрації у контролюючому органі.
Довідка за формою N12-ОПП видається (надсилається) у випадках, визначених цим розділом, протягом 5 робочих днів після зняття платника податків з обліку.
Після завершення строку дії довідки за формою N 12-ОПП або за формою N 22-ОПП повторна довідка видається контролюючим органом протягом місяця від дня отримання звернення платника податків про заміну довідки у такому самому порядку, як і попередня довідка.
11.31. Зняття з обліку платників податків у контролюючих органах здійснюється у такому порядку:
2) щодо платників податків, для яких законом установлені особливості їх державної реєстрації та відомості стосовно яких не вносяться до Єдиного державного реєстру, до Єдиного банку даних юридичних осіб уноситься запис про припинення на підставі повідомлення чи документального підтвердження органу державної реєстрації про ліквідацію або реорганізацію платника податків, закриття відокремленого підрозділу платника податків чи з ЄДРПОУ (для відокремлених підрозділів іноземних компаній, організацій);
3) зняття з обліку в контролюючому органі відокремленого підрозділу як платника податків здійснюється у разі внесення до Єдиного державного реєстру або до ЄДРПОУ (для відокремлених підрозділів іноземних компаній, організацій) записів про припинення відповідної юридичної особи або закриття такого відокремленого підрозділу.
(код за Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України (далі - ЄДРПОУ) для платників податків, які включаються до такого реєстру (юридичні особи та відокремлені підрозділи юридичних осіб - резидентів та нерезидентів);

ПОРЯДОК ОБЛІКУ ПЛАТНИКІВ ЄДИНОГО ВНЕСКУ НА ЗАГАЛЬНООБОВ'ЯЗКОВЕ ДЕРЖАВНЕ СОЦІАЛЬНЕ СТРАХУВАННЯ
V. Зняття з обліку платників єдиного внеску, на яких не поширюється дія Закону N 755
1. У разі прийняття рішення про припинення діяльності платників єдиного внеску, на яких не поширюється дія Закону N 755, платник зобов'язаний у 10-денний строк подати до ДПІ заяву про зняття з обліку платника ЄСВ за формою N 7-ЄСВ;
3. Отримавши заяву за формою N 7-ЄСВ, контролюючий орган у 10-денний строк проводить позапланову документальну перевірку щодо правильності нарахування та сплати єдиного внеску.
6. Платникам єдиного внеску, на яких не поширюється дія Закону N 755, видається (надсилається) повідомлення про зняття з обліку платника єдиного внеску за формою N 10-ЄСВ.

ПОРЯДОК ВЗЯТТЯ НА ОБЛІК ТА ЗНЯТТЯ З ОБЛІКУ В ОРГАНАХ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ ПЛАТНИКІВ ЄДИНОГО ВНЕСКУ НА ЗАГАЛЬНООБОВ'ЯЗКОВЕ ДЕРЖАВНЕ СОЦІАЛЬНЕ СТРАХУВАННЯ
4.1. Платники єдиного внеску, на яких не поширюється дія Закону про держреєстрацію юр.осіб беруться на облік в органах Пенсійного фонду не пізніше наступного дня після отримання від них заяви.
7.1. При прийнятті рішення про ліквідацію представництва іноземної компанії такий платник єдиного соціального внеску подає в 10-денний строк до Пенсійного фонду заяву про зняття з обліку.
7.2. Орган Пенсійного фонду у 10-денний термін проводить документальну перевірку.
7.5. Після остаточного розрахунку платником ЄСВ Пенсійний фонд знімає його з обліку.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА від 22 січня 1996 р. N 118 «Про створення Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України»
13. Підставою для виключення з Реєстру відокремленого підрозділу іноземної юридичної особи в Україні є 1) повідомлення органу, який здійснив реєстрацію такого підрозділу, про його ліквідацію, 2) довідка державної податкової служби про зняття з обліку платників податків та заповнена 3) облікова картка для виключення з Реєстру, які подаються до відповідного органу державної статистики.

НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 18 січня 1996 року N30 «Інструкція про порядок реєстрації представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності в Україні»
15. Діяльність представництва іноземного суб'єкта господарської діяльності припиняється:
за рішенням іноземного суб'єкта господарської діяльності, який відкрив представництво;
У разі припинення діяльності представництва іноземного суб'єкта господарської діяльності Міністерство приймає рішення про скасування запису в Реєстрі представництв (який воно веде) та вилучення Свідоцтва, про що повідомляється представництву у письмовій формі.



Юридичні послуги / Адвокат з корпоративних питань / Ліквідація представництва іноземної компанії в Україні
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.32 секунд