Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридична практика: Умови договору, розрахунки за договором, відповідальність за договором, недійсність договору, договір купівлі-продажу, договір поставки, договір оренди, оренда землі, оренда нерухомості і ін.

РУС.: Юридическая практика: Условия договора, расчеты по договору, ответственность по договору в Украине, недействительность договора, договор купли-продажи, договор поставки, договор аренды, аренда земли, аренда недвижимости и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Ціна продажу іпотечної квартири

Ціна продажу іпотечної квартири 10 мес., 1 нед. назад #4425

  • maximllml
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 4
  • Репутация: 0
Яка ціна має бути при продажу іпотечної квартири?
Чи повинен продавець погоджувати ціну продажу іпотечної квартири?
Изменено: 10 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Ціна продажу іпотечної квартири 10 мес. назад #4433

За ч. 6 ст. 38 Закону «Про іпотеку» ціна продажу предмета іпотеки встановлюється за згодою між іпотекодавцем і іпотекодержателем або на підставі звіту про оцінку майна на рівні, не нижчому за звичайні ціни.
За п.п. 2.13 п. 2 глави 2 розділу II «Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України», затвердженого Наказом МЮУ №296/5 від 22.02.2012 р., ціна продажу предмета іпотеки має бути встановлена за згодою між іпотекодержателем та іпотекодавцем. У разі недосягнення згоди продаж іпотечної квартири здійснюється за ціною, не нижчою за встановлену незалежною оцінкою.
Тому:
- ціна продажу іпотечної квартири має погоджуватися між іпотекодавцем і іпотекодержателем, а в разі її відсутності - на підставі звіту належної оцінки звичайної ціни майна;
- продаж за ціною нижче ринкової і не погодженою іпотекодавцем порушує його права та спричиняє йому шкоди, бо іпотекодавець не отримує решти гарантованої законом виручки.

На сайті бюро є публікація щодо заданого вами запитання. Читайте за цим покликанням.

Ціна продажу іпотечної квартири. Послуги адвоката з іпотеки. Визнання недійсним договору продажу іпотечної нерухомості за заниженою ціною.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.12 секунд