Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридична практика: Умови договору, розрахунки за договором, відповідальність за договором, недійсність договору, договір купівлі-продажу, договір поставки, договір оренди, оренда землі, оренда нерухомості і ін.

РУС.: Юридическая практика: Условия договора, расчеты по договору, ответственность по договору в Украине, недействительность договора, договор купли-продажи, договор поставки, договор аренды, аренда земли, аренда недвижимости и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: ЩОДО ДОГОВОРУ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ПОСЛУГИ ВДОМА

ЩОДО ДОГОВОРУ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ПОСЛУГИ ВДОМА 1 год, 6 мес. назад #4355

В індивідуальному плані надання соціальної послуги догляд вдома не зазначено захід – виклик лікаря, надання допомоги в проведенні періодичних медичних оглядів та госпіталізації, відвідування хворих у закладах охорони здоров’я, організація консультацій лікарів та інших спеціалістів. Отримувач соціальної послуги (одинока, немічна, похилого віку) отримала серйозну травму руки, внаслідок якої навіть підпис у відомості на отримання пенсії спочатку не могла ставити, а пізніше ставила підпис з трудом. Соціальний робітник не викликала лікаря; в результаті отримувач соціальної послуги (неграмотна; не мала телефона) терпіла біль тривалий час.
І в посадовій інструкції соціального робітника (від 2015 року) серед його обов’язків відсутній пункт, згідно з яким соціальний робітник повинен викликати лікаря у разі травми чи хвороби.
Також у договорі про надання соціальних послуг вдома нічого не сказано щодо виклику лікаря соціальним робітником до, наприклад, тяжко травмованого чи хворого отримувача послуг.
Директор територіального центру соціального обслуговування виправдовує факт невиклику лікаря до отримувача послуг тим, що соціальний робітник надавала тільки ті послуги, які зазначені в індивідуальному плані надання соціальної послуги догляд вдома.
Питання: чи має нести відповідальність (і яку саме) соціальний робітник за те, що не викликав лікаря до травмованого отримувача соціальної послуги? До кого потрібно звернутися? На підставі якої статті якого Кодексу?

Re: ЩОДО ДОГОВОРУ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ПОСЛУГИ ВДОМА 1 год, 6 мес. назад #4356

З процитованих вами юридичних норм вбачається, що соціальний працівник не зобов'язаний був викликати лікаря до травмованого отримувача соціальної послуги. Мав право чи міг би зі співчуття це зробити, але не повинен був. Виходить, що не має нести відповідальності за те, що не викликав лікаря. Могло б бути доцільним додатково застосувати норми інших правових документів, крім зацитованих вами. Наприклад, закон чи положення про роботу соціальних служб, мету їх діяльності, функції та етичні правила роботи їх працівників. Якщо там передбачено обов'язок викликати лікаря чи принаймні заявити про тяжкий стан отримувача соціальної послуги, тоді, можливо з'ясуються підстави для притягнення до відповідальності.
Для надання обгрунтованої точки зору щодо того, до кого вам потрібно звернутися та на підставі якої статті якого Кодексу, треба поринути в аналіз справи та пошук і вивчення нормативних актів. В вашому питанні бюро не спеціалізується, тому виконати цю роботу на безкоштовній основі не має можливості.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.12 секунд