Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридична практика: Умови договору, розрахунки за договором, відповідальність за договором, недійсність договору, договір купівлі-продажу, договір поставки, договір оренди, оренда землі, оренда нерухомості і ін.

РУС.: Юридическая практика: Условия договора, расчеты по договору, ответственность по договору в Украине, недействительность договора, договор купли-продажи, договор поставки, договор аренды, аренда земли, аренда недвижимости и др.
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Договір з ЖЕКом, ОСББ зміни, розірвання

Договір з ЖЕКом, ОСББ зміни, розірвання 8 года, 5 мес. назад #1473

  • oleh
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 0
Заселяючись у новобудову, раніше терміну та після здачі будинку в експлуатацію, забудовник передає будинок на утримання ЖЕКу. Нам негласно пропонують:
сплатити авансовий внесок за користування ком. послугами (оплатити затрати по опаленню та обслуговуванню будинку) та взамін отримати можливість проживати в своїх квартирах (де факто-отримати ключі) до отримання документів на право власності. Як наслідок кожен з нас повинен підписати ТИМЧАСОВИЙ договір з ЖЕКом Договір "Про відшкодування витрат за надання житлово-комунальних послуг та послуг з утримання будинку і споруд та прибудинкової території".
У п. 1.1 йдеться про те, що Виконавецьдо дати оформлення Користувачем, в порядку передбаченому чинним законодавством України, права власності на квартиру, забезпечує обслуговування та експлуатацію цього будинку шляхом надання Користувачу житлово-комунальних послуг та надання послуг зутримання будинку, споруд і прибудинкової території.
У підпункті 3.2.9, котрий належить до п.3.2, котрий визначає ЗОБОВЯЗАННЯ КОРИСТУВАЧА, зазначено: "У триденний термін з дати оформлення, в порядку, передбаченому законодавством України, права власності наквартиру, повідомити про це виконавця письмово, надавши копії відповідних документів та УКЛАСТИ З ВИКОНАВЦЕМ ДОГОВІР ПРО НАДАННЯ ПОСЛУГ З УТРИМАННЯ БУДИНКІВ І СПОРУД ТА ПРИБУДИНКОВИХ ТЕРИТОРІЙ".
У п. 7.1., який визначає строк діїдоговору йдеться про наступне: "Цей договір набуває чинності з моменту укладання й діє до дати реєстрації Користувачем, в порядку передбаченому чинним законодавством України, права власності на квартиру - ЗА УМОВИ
ВИКОНАННЯ КОРИСТУВАЧЕМ П.3.2.9... "
У п. 7.3 зазаначається, що зміни до договору можуть бути внесені за домовленістю сторін.
Підписавши у такій редакції цей договір ми (мешканці) ЗОБОВЯЗУЄМОСЬ,у триденний термін з дати оформлення права власності на квартиру УКЛАСТИ З ВИКОНАВЦЕМ наступний,ДОГОВІР ПРОНАДАННЯ ПОСЛУГ З УТРИМАННЯ БУДИНКІВ І СПОРУД ТА ПРИБУДИНКОВИХ ТЕРИТОРІЙ. Таким чином, вже заздалегідь, у нас забирають право вільного вибору обслуговуючої організації.
Я розуміючи той факт, що мої права в умові підпункту 3.2.9 порушуються, адже, повторюсь, мене зобовязують у цьому тимчасовому договорі перепідписати договір на постійній основі, вирішив внести до нього зміни посередництвом написання заяви на імя директора ЖЕКу. Бажаючи змінити п.п. 3.2.9 на свою користь, щоб у подальшому, після отримання документів на право власності, перестрахувати себе від зобовязання перепідписання цього договору та, просто, зберегти свої права, я вирішив доповнити цей пункт наступним словосполученням - після слів "Виконавцем" доповнити "або іншою обслуговуючою організацією". Пишучи мотивувальну частину заяви та намагаючись обгрунтувати порушення своїх прав я на здивування не знайшов жодного законодавчого акту, у якому запропоновані мною зміни змогли б знайти підтвердження.
НАМАГАВСЯ ОБГРУНТУВАТИ ТАКИМ ЧИНОМ:порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, котре чітко та наглядно видно у п. 3.2.9, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку надання експлуатаційних послуг, адже закладає в цей пункт дії, які у наслідку можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку, а саме можливості в подальшому вибору нами тієї обслуговуючої організіції, котру ми могли б вибрати.

ПРОХАННЯ: Допомогти у в обгрунтуванні мотивувальної частини заяви.
Изменено: 8 года, 5 мес. назад от oleh.

Договір з ЖЕКом, ОСББ зміни, розірвання 8 года, 5 мес. назад #1476

Дякую за звернення до Юридичного бюро Писаренка!

Застосуйте Закон "Про житлово-комунальні послуги", який надасть вам правове обгрунтування внесення змін до запропонованого ЖЕКом договору або можливість відмовитися від послуг ЖЕКу чи розірвати договір після отримання вами документів на право власності на квартири в новобудові.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016

Договір з ЖЕКом, ОСББ зміни, розірвання 8 года, 5 мес. назад #1477

  • oleh
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 0
Дякую! Зверну увагу на відповідні норми закону. Та чи можу в заяві керуватися наступною логікою:
всі ті хто підпише договір будуть позбавлені можливості створення ОСББ, як наслідок не вважатимуться співвласниками та не відноситимуться під дію ЗУ "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" та в наслідку не зможуть відмовитися від послуг ЖЕКу та вибрати іншу обслуговуючу організацію та повинні будуть обслуговуватись тільки "навязаним" ЖЕКом. Таким чином, як я розумію,я як громадянин України, наперед позбавляюся права можливості створення разом із своїми сусідами по будинку, ОСББ та, будучи співвласниками в будинку, права вибору обслуговуючої організації.
Чи можемо ми, мешканці будинку, перебуваючи на обслуговуванні ЖЕКу, створити паралельно ОСББ, відмовитися від його послуг та перебрати усі відповідні послуги на себе?

Договір з ЖЕКом, ОСББ зміни, розірвання 8 года, 5 мес. назад #1478

  • oleh
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 0
Ще питання, чи є вірною норма про те, що договір з обслуговуючою організацією, котра не проходила тендеру на обслуговування та така, яка у відповідний органах місцевої влади проходила тендер та була "єдиним" учасником цього тендеру, дійсний протягом терміну - не більше 12 місяців?

Договір з ЖЕКом, ОСББ зміни, розірвання 8 года, 5 мес. назад #1479

Припущення що ті, хто підпише договір будуть позбавлені можливості створення ОСББ, як наслідок не вважатимуться співвласниками та не відноситимуться під дію ЗУ "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" та в наслідку не зможуть відмовитися від послуг ЖЕКу та вибрати іншу обслуговуючу організацію, є необгрунтованим.

Мешканці будинку, перебуваючи на обслуговуванні ЖЕКу, можуть створити паралельно ОСББ, потім відмовитися від послуг ЖЕКу та прийняти забезпечення обслуговування будинку і прибудинкової території на ОСББ.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Договір з ЖЕКом, ОСББ зміни, розірвання 8 года, 5 мес. назад #1480

Питання про те, що договір з обслуговуючою організацією, котра не проходила чи проходила тендер у органах місцевого самоврядування, чинний не більше 12 місяців, вимагає додаткового опрацювання, щоб надати відповідальну консультацію.

Додаткова інформація з вашого питання - на форумі тут.

Дивіться продовження теми на наступних сторінках.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 8 года, 1 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
  • 2
Время создания страницы: 0.40 секунд