Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Повернення тимчасово вилученого майна при обшуку
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Оформлення права власності, позов про визнання права власності, спільна, сумісна, часткова власність, витребування власності з незаконного володіння і ін.

РУС.: Юридический форум: Оформление права собственности, иск о признании права собственности в Украине, общая, совместная, долевая собственность, истребование собственности из незаконного владения в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Повернення тимчасово вилученого майна при обшуку

Повернення тимчасово вилученого майна при обшуку 5 года, 4 мес. назад #3854

  • HildaExold
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
В орендованій квартирі, де проживає бухгалтер підприємства, було вилученого майно при обшуку - особисті комп'ютери бухгалтера і її особисті гроші. ОБшук по кримінальній справі про ухилення від сплати податків підприємства, де працює бухгалтер.
Бухгалтер при обшуку про це повідомляла, але слідчий сказав, що на комп'ютерах може бути інформація про фінансово-господарську діяльність підприємства і бухгалтерська звітність, і що в ухвалі на обшук зазначено про вилучення комп'ютерів та грошей.

Бухгалтер подала заяву слідчому, в якій пояснила, що це її особисті ноутбук та гроші, і попросила їх повернути.

Але слідчий відмовив з посиланням, що проводиться експертиза комп'ютера, а щодо грошей не вдалося встановити джерело їх походження та власника.

Як добитися від слідчого повернення тимчасово вилученого майна при обшуку та грошей?
Чи забрані гроші і вилучене майно при обшуку залишаються там назавжди?

Дякую
Изменено: 5 года, 4 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Повернення тимчасово вилученого майна при обшуку 5 года, 4 мес. назад #3858

Якщо слідчий відмовив у клопотанні про повернення тимчасово вилученого майна при обшуку, то доведеться подавати СКАРГУ НА БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ СЛІДЧОГО ЩОДО НЕПОВЕРНЕННЯ ТИМЧАСОВО ВИЛУЧЕНОГО МАЙНА

Дозвіл слідчому на проведення обшуку надається ухвалою суду (далі-Ухвала).
Про проведення обшуку та вилучення в його ході майна слідчий складає протокол (далі-Протокол).

Майно, на відшукання та вилучення якого дозволу в Ухвалі слідчий суддя не надавав, є тимчасовов вилученим при обшуку.
За ст. 236 КПК вилучені при обшуку речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл в ухвалі на проведення обшуку, вважаються тимчасово вилученим майном.

В Ухвалі надається дозвіл на відшукання й вилучення майна конкретних осіб за конкретною адресою.

Якщо ноутбук є власністю іншої особи, на що є документальні підтвердження, то майно вилучене незаконно.

Те ж саме щодо вилучених грошей.
Якщо вони є спільною сумісною власністю, заощадженнями, мешканців квартири, то не належать зазначеним в Ухвалі підприємствам, а тому виходять за межі переліку майна, щодо вилучення якого надано дозвіл в Ухвалі.

За ст. 169 КПК тимчасово вилучене майно повертається особі, у якої воно було вилучено при обшуку, у випадках, передбачених ч. 5 ст. 171, ч. 6 ст. 173 КПК.
За ч. 5 ст. 171 КПК клопотання слідчого, прокурора про арешт тимчасово вилученого майна повинно бути подано не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, у якої його було вилучено; у разі тимчасового вилучення майна під час обшуку, здійснюваного на підставі ухвали слідчого судді, передбаченої ст. 235 цього Кодексу, клопотання про арешт такого майна повинно бути подано слідчим, прокурором протягом 48 годин після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, в якої його було вилучено.
За ч. 6 ст. 173 КПК ухвалу про арешт тимчасово вилученого майна слідчий суддя постановляє не пізніше сімдесяти двох годин із дня находження до суду клопотання слідчого, прокурора, інакше таке майно повертається особі, у якої його було вилучено.

Якщо слідчий після вилучення при обшуку комп'ютера та грошей, щодо яких дозволу в Ухвалі слідчий суддя не надавав, не звертався до суду з клопотанням про їх арешт, то усе повинно бути негайно повернене власникам.

Вищевказане з належними та достатніми доказами потрібно викласти в скарзі до слідчого судді, в якій просити визнати протиправною бездіяльність слідчого з неповернення тимчасово вилученого майна при обшуку і просити зобов'язати його повернути комп'ютер та особисті кошти.

Повернення майна вилученого при обшуку / Повернення коштів вилучених при обшуку / Повернення грошей, вилучених поліцією / Послуги адвоката
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 8 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.13 секунд