Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Оформлення права власності, позов про визнання права власності, спільна, сумісна, часткова власність, витребування власності з незаконного володіння і ін.

РУС.: Юридический форум: Оформление права собственности, иск о признании права собственности в Украине, общая, совместная, долевая собственность, истребование собственности из незаконного владения в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: хто має право на земельну частку (пай)

хто має право на земельну частку (пай) 8 года, 1 мес. назад #1558

  • himinvest2014
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Багато води лити не стану,але суть викладу саме так: "Я маю вищу аграрну освіту, досить вагомий досвід у господарюванні та веденні господарства, звернулась в сільську раду з клопотанням "Про виділення земельної частки під фермерське господарство"(маю власні наміри створити Науково Дослідне Господарство)" на що попередньо отримала в усній формі відповідь, "що ніхто вам нічого не дасть, навідь якщо і звільниться ділянка" .. цікаво але коли я наполягла на тому щоб надали відповідь письмово то відповідь мене просто шокувала .. " Земельна частка яка виділена Вами у додатках буда з 2007 року передана в оренду і орендар її за власний кошт довів до ладу (частка була колись сільським садом) у сільської ради не має підстав розірвати цей договір і тому можливо з 2028 року мені дадуть знати чи можна мені таки взяти цю частку під досліди. Поясніть мені будь-ласка чи є така відповідь обгрунтованою і чи маю я право на земельну частку (враховуючи той факт що я не маю жодної земельної частки не у власності не переданої у спадщину)? чи в нас боряться з корупцією лише у верхніх шарах суспільства, а простий трудовий люд будуть кормити лише обіцянками?В такій ситуації варто звернутись до суду? чи справа заздалегіть програшна?
Изменено: 8 года, 1 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: хто має право на земельну частку (пай) 8 года, 1 мес. назад #1560

Земельна ділянка надається у власність чи оренду за рішенням сільради у випадку наявності вільної землі в комунальній власності. Якщо вільної землі в межах села не має, то її наданням вам неможливе.

Зверніться до іншої сільради чи, якщо земля знаходиться на території поза межами населеного пункту, то до районної державної адміністрації з заявою про надання землі.

Ви маєте право на земельну ділянку, враховуючи той факт, що не маєте жодної земельної частки ні у власності ні переданої у спадщину.
В описаній вами ситуації (якщо не має вільної землі на території сільради) звернення до суду марне, справа заздалегіть програшна.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: хто має право на земельну частку (пай) 8 года, 1 мес. назад #1561

  • himinvest2014
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Але ж це є "державна чи комунальна земельна частка" яка по документах держгеокадастру є землями запасу сільської ради яка передана в орендну місцевому фермеру .. Ви ж самі розумієте що така земля повинна бути в оренді чи у виробництві? вона не повинна бути безприбутковим "пасивом" ... тому мабуть повинна бути ситуація в якій саме для наукових цілях мають право передавати такі землі частки і особливо для молоді яка вирішує працювати на селі і таки розвивати і так "гинувші" села України?

Re: хто має право на земельну частку (пай) 8 года, 1 мес. назад #1562

Дякую за звернення!

Оскільки державна чи комунальна земельна частка із земель запасу сільської ради передана в орендну місцевому фермеру, то передати її іншій особі до припинення договору оренди з фермером не можна. Наукові цілі, для яких планується отримати цю ж саме землю, а також молодий вік потенційного орендаря не є підставами для розірвання договору з фермером і передачі його ділянки іншій особі.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.12 секунд