Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Порядок подання та розгляду позовів, ціна позову, витребування доказів, призначення судової експертизи, зупинення провадження, припинення провадження, повернення позову без розгляду, нововиявлені обставини, перегляд рішень Верховним Судом і ін.

РУС.: Юридический форум: Порядок подачи и рассмотрения исков в Украине, цена иска, истребование доказательств, назначение судебной экспертизы, приостановление производства, прекращение производства, возвращение иска без рассмотрения, вновь выявленные обстоятельства, пересмотр решений Верховным Судом Украины и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Cтягнення пенсії по рішенню суду

Cтягнення пенсії по рішенню суду 8 года, 5 мес. назад #1452

  • Avroramig
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Я відсудив у Пенсійного фонду пенсію яку вони не доплачували кілька років
Суд постановив здійснити перерахунок і виплати все по перерахованим сумам
Подав виконавчий лист в державну виконавчу службу, але вони закрили виконавче провадження бо пенсійний фонд пенсію перерахував по постанові суду але не виплатив бо не має грошей у них

Як мені тепер добитися щоб пенсію за судовим рішенням не тільки перерахували ай сплатили

Дякую

Чи ви можете вести справу в суді про стягнення пенсії ?
Изменено: 8 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Cтягнення пенсії по рішенню суду 8 года, 3 мес. назад #1493

Дякую за звернення за юридичними послугами!

Проаналізувавши ваші обставини нестягнення пенсії по рішенню суду в виконавчому проваджені рекомендую наступий план дій:

1) Повторно подати виконавчий лист до ДВС для примусового виконання, описавши хронологію з закінченням провадження й невиплатою присудженої суми, дотримуючись 1-річного строку для повторного подання
2) Дочекатися постанови ДВС про закінчення виконавчого провадження без накладення штрафу й подання в правоохоронні органи про притягнення посадових осіб пенсійного фонду до кримінальної відповідальності за невиконання судової постанови
3) При доцільності – звернутися до адміністративного суду з заявою про зміну способу виконання судової постанови із зобов»язання пенсійного фонду виплатити пенсію з перерахунком на стягнення з ПФ суми;
4) Подати позовну заяву в порядку ст. 181 КАСУ про визнання протиправною і скасування постанови ДВС про закінчення виконавчого провадження, протиправною бездіяльності виконавця щодо забезпечення примусового виконання постанови, накладення штрафу та направлення подання до ПО, зобов»язання вчинити дії за ст. 75 та 89 Закону «Про виконавче провадження» та Інструкцією з примусове виконання судових рішень - за ст. 162 КАСУ
5) Одночасно з позовною заявою подати заяву в порядку ч. 9 ст. 267 КАСУ про визнання протиправною бездіяльності ПФ щодо виплати присудженої суми та зобов»язання здійснити виплату - за ст. 162 КАСУ – в строк 3 дні й завчасно за 7 днів (як вказано в цій статті)
6) При виконанні судової ухвали з боку ДВС, накладенні ним штрафу, направленні подання в ПО та закінченні ВП або при погодженні суду з законністю постанови про закінчення ВП – подати позов до держави в особі пенсійного фонду та держказначейства про стягнення шкоди від невиконання судової постанови
7) Інакше (при невиконанні судової ухвали ДВС) – подати позов до держави в особі ПФ, ДВС та держказначейства про стягнення шкоди від невиконання судової постанови

Ведення справи в адміністративному суді та виконавчій службі про стягнення пенсії коштує від 16,5 тис. грн.

Для ведення справи в адміністративному суді укладаємо з вами договір і ви вносите аванс 8 250 грн.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 2 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Cтягнення пенсії по рішенню суду 8 года, 1 мес. назад #1544

Дякую за звернення до Юридичного бюро Писаренка!

В справі одного з наших клієнтів про стягнення пенсії за рішенням суду заява в порядку ст. 267 КАСУ про визнання протиправною бездіяльності відповідача щодо виконання постанови суду була обгрутована, тезисно, так:

Постановою Солом’янського районного суду м. Києва від 11.06.2014 р. №_______ (далі-Постанова) задоволено позов й зобов’язано Відповідача здійснити перерахунок пенсії та виплатити перераховану суму Позивачу. Відкритого касаційного провадження щодо Постанови не має.

Постанова набрала сили 03.10.2014 р. й на її виконання 07.11.2014 р. отримано виконавчий лист.
Постановою від 12.11.2014 р. ВП№____ ВПВР зобов’язав Відповідача виконати Постанову у семиденний строк та надати письмове підтвердження виконання.

Постановою ВПВР від 28.12.2015 р. ВП№____ виконавчий лист повернено Позивачу без виконання. У виконавчому провадженні в примусовому порядку стягнення пенсії по рішенню суду не забезпечено.
В постанові ВПВР зазначено, за повідомленням Відповідача від 07.12.2015 р. №_____ Позивачу здійснено перерахунок пенсії за період 01.01.2008 р. – 30.11.2014 р. в сумі __________ грн. Але суму цю Відповідач не виплатив.

За ст. 124 Конституції України судові рішення ухвалюються іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України. Обов'язковість рішень суду є однією із конституційних засад здійснення судочинства, встановленою у п. 9 ч. 3 ст. 129 Конституції.
За ст. 255 КАСУ постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, а також для всіх органів, установ та організацій, посадових чи службових осіб і підлягає виконанню на всій території України.

Не дивлячись на вказані приписи, Постанова, якою Відповідача зобов’язано виплатити перераховану пенсію по рішеню суду Позивачу, не виконана Відповідачем в частині виплати ____________ грн.

Європейський суд з прав людини в п. 40 рішення у справі "Горнсбі проти Греції" зазначив, що право на суд було б ілюзорним, якби національна правова система Договірної держави допускала невиконання остаточного та обов'язкового судового рішення на шкоду одній зі сторін.
За ст.1 першого Протоколу до Конвенції кожна особа має право мирно володіти своїм майном і не може бути його позбавлена інакше як в інтересах суспільства.
Не забезпечивши виплату перерахованої пенсії, Відповідач порушив вказані норми рішень Європейського суду з прав людини, право на справедливий суд і право власності Позивача.

За ч. 9 ст. 267 КАСУ особа-позивач, на користь якої ухвалено постанову суду, має право подати до суду першої інстанції заяву про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб'єктом владних повноважень - відповідачем на виконання такої постанови суду. Таку заяву може бути подано протягом десяти днів з дня, коли позивач дізнався або повинен був дізнатися про порушення своїх прав, але не пізніше дня завершення строку пред'явлення до виконання виконавчого листа, виданого за відповідною постановою суду.

За ч. 10 вказаної статті у разі наявності підстав для задоволення заяви суд ухвалює одну із постанов, що передбачені ч. 2 ст. 162 цього Кодексу.

Враховуючи викладене, П Р О Ш У:

1. Визнати протиправною бездіяльність Головного управління Пенсійного фонду __________ по виплаті _______перерахованої суми пенсії по рішенню суду від ________ в розмірі _____ гривень;

2. Зобов’язати Головне управління Пенсійного фонду _________ виплатити _____________ перераховану суму пенсії в розмірі _______ гривень на виконання постанови Солом’янського районного суду м. Києва №___________ від 11.06.2014 р. та виконавчого листа №_________ від 07.11.2014 р.

Напишіть, чи сподобалася вам відповідь, або прокоментуйте чи поділіться нашою публікацією в соцмережі!

Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 8 года, 1 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Відповідь на відзив при перерахунку пенсії 2 года, 7 мес. назад #4241

  • dwayneve18
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 4
  • Репутация: 0
Можете надати зразок відповіді на відзив при позові про перерахунок пенсії ?
Изменено: 2 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Відповідь на відзив при перерахунку пенсії 2 года, 6 мес. назад #4268

Добрий день!
Щоб дати зразок відповіді на відзив при позові про перерахунок пенсії, необхідно мати уявлення про обставини справи, бо цей документ має містити контраргументи на заперечення Пенсійного фонду.
Інакше, надавши вам зразок, можемо надати "ведмежу послугу".
Відповідь на відзив має відповідати вимогам ст.ст. 163, 162 КАСУ.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.19 секунд