Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Питання примусового виконання судових рішень, відкриття, зупинення, закінчення виконавчого провадження, арешт і розшук майна виконавцем, оскарження дій державного чи приватного виконавця і ін.

РУС.: Юридический форум: Вопросы принудительного исполнения судебных решений в Украине, открытие, приостановление, завершение исполнительного производства, арест и розыск имущества исполнителем, обжалование действий государственного или частного исполнителя и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Тимчасове обмеження виїзду за кордон іноземцю 2019

Тимчасове обмеження виїзду за кордон іноземцю 2019 5 года, 2 мес. назад #3980

  • GustavoFab
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 0
Є проблема. Прошу дати пораду щодо тимчасового обмеження виїзду за кордон іноземцю при виконавчому провадженні стосовно іноземця, який проживає в Україні за посвідкою на постійне проживання.

Що повинен робити виконавець - обмежувати виїзд чи навпаки - видворяти й забороняти в`їзд?

Я - стягувач і вимагаю тимчасового обмеження виїзду за кордон іноземцю до сплати боргу.

А виконавець вважає, що треба навпаки звертатися з клопотанням про видворення за межі України та заборону в'їзду.

Видворення й заборона в'їзду, виходить, дієвий важіль примусового стягнення боргу з іноземця ??))
Изменено: 5 года, 1 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Тимчасове обмеження виїзду за кордон іноземцю 2019 5 года, 1 мес. назад #3994

Доброго дня!

Так, є таке неоднозначне питання у виконавчому провадженні.

За ст. 77 Закону про виконавче провадження - Під час виконання рішень стосовно іноземців, які проживають чи зареєстровані на території України застосовуються положення цього Закону.
2. У разі невиконання зазначеними особами рішень виконавець звертається до центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, органів охорони державного кордону з поданням про заборону в'їзду в Україну чи видворення за межі України таких осіб відповідно до Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

Але, за ст. 22 Закону «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» виїзд з України іноземця може бути за рішенням суду тимчасово відкладено до виконання ним майнових зобов'язань перед фізичними та юридичними особами в Україні, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України; за наявності підстав, зазначених у цій статті, відомості про іноземця вносяться до бази даних осіб, яким згідно із законодавством України не дозволяється в'їзд в Україну або тимчасово обмежується право виїзду з України.

За ст.ст. 1, 3 Закону «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» іноземці, які перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов'язки, як і громадяни України, за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України.

З точки зору розумності і доцільності дій виконавця останній має звертатися до суду для встановлення тимчасового обмеження виїзду за кордон іноземцю, а не навпаки - про видворення за межі України та заборону в'їзду.

Видворення іноземця не тільки не забезпечує, але й суперечить меті повного й швидкого примусового виконання рішення суду. Видворення і заборона в'їзду можуть бути доцільними лише після примусового виконання рішення, а не до нього.

Вказані вище норми Закону про виконавче провадження, які відсилають до Закону "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", та норми останнього Закону - якраз на користь тимчасового обмеження виїзду за кордон іноземцю.

Адвокат у виконавчому провадженні / Тимчасове обмеження виїзду за кордон
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.12 секунд