Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Строк на касацію. Чи варто подавати касацію?
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Порядок подання та розгляду позовів, ціна позову, витребування доказів, призначення судової експертизи, зупинення провадження, припинення провадження, повернення позову без розгляду, нововиявлені обставини, перегляд рішень Верховним Судом і ін.

РУС.: Юридический форум: Порядок подачи и рассмотрения исков в Украине, цена иска, истребование доказательств, назначение судебной экспертизы, приостановление производства, прекращение производства, возвращение иска без рассмотрения, вновь выявленные обстоятельства, пересмотр решений Верховным Судом Украины и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Строк на касацію. Чи варто подавати касацію?

Строк на касацію. Чи варто подавати касацію? 10 мес., 1 нед. назад #4424

  • maximllml
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 4
  • Репутация: 0
Чи маємо можливіть оскаржити в касації постанову (див. цитату нижче) і в які терміни?
Чи перспективно в цій справі подавати касаційну скаргу?
Якщо коротко по справі: газ не крали до лічильника не лазили, але примушують платити надумані штафи. Апеляційний суд схоже став адвокатом Запоріжгазу.
"П О С Т А Н О В И В:
Апеляційну скаргу АТ «Оператор газорозподільної системи «Запоріжгаз» задовольнити.
Рішення Вільнянського районного судуЗапорізької області від 11квітня 2023року скасувати та прийняти постанову наступного змісту:
Стягнути з ОСОБА_1 накористь АТ «Оператор газорозподільної системи«Запоріжгаз» вартість донарахованого (необлікованого) об`єму (обсягу) природного газу у сумі 20408, 27 грн. та судовий збір, сплачений за подання позовної заяви в розмірі 2270, 00 грн., та судовий збір, сплачений за подання апеляційної скарги в розмірі 3405, 00 грн., разом 5675, 00 грн.
Постанова набирає законної сили з дня її прийняття, проте може бути оскаржена безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту цієї постанови, лише у випадку якщо: а) касаційна скарга стосується питання права, яке має фундаментальне значення для формування єдиної правозастосовчої практики; б) особа, яка подає касаційну скаргу, відповідно до ЦПК України позбавлена можливості спростувати обставини, встановлені оскарженим судовим рішенням, при розгляді іншої справи; в) справа становить значний суспільний інтерес або має виняткове значення для учасника справи, який подає касаційну скаргу; г) суд першої інстанції відніс справу до категорії малозначних помилково.
Повний текст постанови складено 24 серпня 2023 року."
Изменено: 7 мес., 4 нед. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Строк на касацію. Чи варто подавати касацію? 7 мес., 4 нед. назад #4569

На касаційне оскарження є 30 днів з дня отримання повного тексту апеляційної постанови при сплаті судового збору близько 5540 грн.
У вашій справі видається безперспективним подання касаційної скарги і Верховний Суд навіть не прийме до розгляду справу за малозначністю.
Поки ви будете оскаржувати в касації, Позивач вже отримає виконавчий лист і відкриє виконавче провадження з сумою, збільшеною на 10% виконавчого збору та виконавчих витрат (близько 400 грн.).
Виконавець накладе арешт на ваші особисті банківські рахунки.
Верховний Суд не розглядає дрібні справи і не досліджує та не дає оцінки доказам, які розглянуті чи відхилені були нижчестоящими судами. Тому їх не цікавитиме "газ не крали до лічильника не лазили, але примушують платити надумані штрафи".
Мабуть не варто подавати касацію при ваших обставинах.
Краще сплатити всі суми по постанові апеляційного суду, не чекаючи відкриття виконавчого провадження, щоб уникнути додаткових 10% ВЗ, виконавчих витрат та клопотів з закриттям провадження та зняттям арешту на ваших карткових рахунках.
Про юридичні послуги при оскарженні судових рішень читайте за цим посиланням.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 7 мес., 4 нед. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.26 секунд