Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Оподаткування представництва нерезидента в Україні
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Питання оподаткування, проведення перевірок контролюючими органами щодо сплати податків, зборів, обов'язкових платежів, адміністративного та судового оскарження рішень податкових органів.

РУС.: Юридический форум: Вопросы налогообложения, проведения проверок контролирующими органами по уплате налогов, сборов, обязательных платежей, административного и судебного обжалования решений налоговых органов в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Оподаткування представництва нерезидента в Україні

Оподаткування представництва нерезидента в Україні 7 года, 10 мес. назад #1845

  • mamalig
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Доброго дня

Будь-ласка скажіть яке оподаткування представництва нерезидента в Україні

Чи платить податок на прибуток та інші податки представництво іноземної компанії в Україні

Спасибі
Изменено: 7 года, 8 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Оподаткування представництва нерезидента в Україні 7 года, 8 мес. назад #2012

Дякую за звернення!

Є два види представництв нерезидентів в Україні, в залежності від яких здійснюється оподаткування.

1) представництво, яке не здійснює господарської діяльності й не отримує доходів в Україні - нерезидент (не є платником податку на прибуток на загальних підставах, але зобов'язане сплачувати його в деяких випадках);

2) представництво через яке повністю або частково проводиться господарська діяльність нерезидента в Україні - постійне представництво (є платником податку на прибуток на загальних підставах).

За п. 15.1. ПКУ платниками податків визнаються, зокрема, юридичні особи - нерезиденти України та їх відокремлені підрозділи, які мають об'єкти оподаткування або провадять діяльність, що є об'єктом оподаткування за цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно ПКУ.
Кожний з платників податків може бути платником податку за одним або кількома податками та зборами.

За п. 14.1.122. ПКУ нерезиденти - це іноземні компанії, їх зареєстровані за законами України представництва та інші відокремлені підрозділи з місцезнаходженням на території України.

За п. 141.4.1. доходи, отримані нерезидентом із джерелом їх походження з України, оподатковуються в порядку і за ставками, визначеними цією статтею. Перелік доходів для цілей цього пункту зазначено в тексті цього пункту ПКУ. Резидент або постійне представництво нерезидента, що здійснюють на користь нерезидента виплату з доходу з джерелом його походження з України, отриманого таким нерезидентом від провадження господарської діяльності (у тому числі на рахунки нерезидента, що ведуться в національній валюті), утримують податок за ставкою 15% суми доходу та за його рахунок, який сплачується до бюджету під час виплати доходу, якщо інше не передбачено положеннями міжнародних договорів України з країнами резиденції нерезидентів.

Якщо нерезидент провадить свою діяльність в Україні та за її межами і при цьому не визначає прибуток від своєї діяльності, що ведеться ним через постійне представництво в Україні, сума прибутку, що підлягає оподаткуванню в Україні, визначається на підставі складеного нерезидентом окремого балансу своєї діяльності, погодженого з податковим органом.
При неможливості визначити прямим підрахуванням прибуток, отриманий нерезидентами з джерелом його походження з України, оподатковуваний прибуток визначається ДПІ як різниця між доходом та витратами, з застосуванням до отриманого доходу коефіцієнта 0,7.

За п. 47.1. ПКУ відповідальність за подання податкової звітності несуть юридичні особи, постійні представництва нерезидентів, які за Податковим кодексом визначені платниками податків, а також їх посадові особи.

Додатково з вашого питання читайте на нашому сайті за посиланням.



Юридичні послуги / Адвокат з адміністративних справ / Оподаткування іноземного представництва
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Оподаткування представництва нерезидента в Україні 6 года, 11 мес. назад #3011

За ст. 141.4.7. ПКУ оподаткування постійного представництва нерезидента здійснюється в загальному порядку. При цьому таке постійне представництво прирівнюється до звичайного платника податку, який провадить свою діяльність незалежно від нерезидента.

Таким чином, платником податків в загальному порядку є виключно постійні представництва нерезидентів.

Постійним представництвом за п. 14.1.193. ПКУ є - постійне місце діяльності, через яке повністю або частково проводиться господарська діяльність нерезидента в Україні,

133.2. Платниками податку - нерезидентами є:
133.2.2. постійні представництва нерезидентів, які отримують доходи із джерелом походження з України або виконують агентські (представницькі) та інші функції стосовно таких нерезидентів чи їх засновників.
133.3. Постійне представництво до початку своєї господарської діяльності стає на облік в контролюючому органі за своїм місцезнаходженням у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. Постійне представництво, яке розпочало свою господарську діяльність до реєстрації в контролюючому органі, вважається таким, що ухиляється від оподаткування, а одержані ним прибутки вважаються прихованими від оподаткування.

Звичайні (не постійні!) представництва нерезидентів - іноземних компаній, за п. 14.1.122. ПКУ не є платниками податку на прибуток в загальному порядку, але повинні сплачувати такий податок в виключних випадках, описаних вище.

Якщо діяльність представництва носить підготовчий і допоміжний характер, не призводить до отримання доходу на території України, то представництво не може вважатися постійним - Постанова ВС / КАС від 16.032020 р. №826 / 7675/18.

Чи є іноземне представництво платником податків? Оподаткування представництва нерезидента. Податковий адвокат Київ.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.17 секунд