Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридична практика: Корпоративні спори, спори між учасниками і підприємством, заволодіння контролем над підприємством, розгляд корпоративних спорів судом і ін. Створення, діяльність, ліквідація ТОВ, передача частки в ТОВ, вихід із учасників ТОВ, статут ТОВ, майно ТОВ, збори учасників ТОВ, директор ТОВ і ін.

РУС.: Юридическая практика: Корпоративные споры, споры между учредителями и предприятием в Украине, завладение контролем над предприятием, рассмотрение корпоративных споров судом в Украине и др. Создание, деятельность, ликвидация ООО в Украине, собрание участников, передача доли в ООО, выход из участников ООО, устав ООО, имущество ООО, взносы участников ООО, директор ООО и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Внесення нерухомості в статутний капітал ТОВ

Внесення нерухомості в статутний капітал ТОВ 3 года, 7 мес. назад #4147

  • CharlesHielm
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Доброго дня ЮБП!

Потрібна юридична консультація як оформлюється внесення нерухомості в статутний капітал ТОВ.
Єдиним засновником цього підприємства є дружина, а квартира, яка вноситься до статутного капіталу, була оформлена на неї у шлюбі, але придбана за кошти чоловіка.
Чи потрібна згода чоловіка на передачу такої нерухомості ?

Дякую.
Изменено: 3 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Внесення нерухомості в статутний капітал ТОВ 3 года, 7 мес. назад #4148

Добрий день!

Згідно пункту 48 Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 року № 1127, для державної реєстрації права власності юридичної особи у зв’язку з передачею нерухомості в статутний капітал ТОВ подаються: документ, що посвідчує право власності особи на майно, що передається у власність юридичної особи (крім випадку, коли право власності на нерухомість вже зареєстровано в Державному реєстрі прав); акт приймання-передачі майна або інший документ, що підтверджує факт передачі такого майна. Справжність підписів на акті приймання-передачі майна або іншому документі, що підтверджує факт передачі такого майна, засвідчується нотаріально; рішення органу або особи, уповноважених установчими документами юридичної особи або законом (у разі, коли передача нерухомості в статуний капітал ТОВ здійснюється іншою юридичною особою); письмова згода всіх співвласників (у разі, коли передача здійснюється щодо майна, що перебуває у спільній власності).

Оскільки квартира, яка вноситься до статутного капіталу ТОВ у вашому випадку, була оформлена на дружину-засновницю ТОВ, будучи у шлюбі, то необхідна згода чоловіка на передачу такої нерухомості в СК, бо квартира є спільною сумісною власністю подружжя.

Велика Палата Верховного Суду у Постанові від 21 листопада 2018 року по справі № 372/504/17 сформулювала висновок, що відсутність нотаріально посвідченої згоди іншого зі співвласників (другого з подружжя) на укладення правочину позбавляє співвласника, який вчинив правочин, необхідних повноважень на укладення договору про розпорядження спільним майном. Укладення такого договору свідчить про порушення його форми і відповідно до частини четвертої статті 369 ЦК України та статті 215 ЦК України надає іншому зі співвласників (другому з подружжя) право оскаржити договір з підстав його недійсності.

Внесення нерухомості в статутний капітал ТОВ. Послуги адвоката з ведення судових справ. Київ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.12 секунд