Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Визнання недійсним рішення про обрання директора ТОВ
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридична практика: Корпоративні спори, спори між учасниками і підприємством, заволодіння контролем над підприємством, розгляд корпоративних спорів судом і ін. Створення, діяльність, ліквідація ТОВ, передача частки в ТОВ, вихід із учасників ТОВ, статут ТОВ, майно ТОВ, збори учасників ТОВ, директор ТОВ і ін.

РУС.: Юридическая практика: Корпоративные споры, споры между учредителями и предприятием в Украине, завладение контролем над предприятием, рассмотрение корпоративных споров судом в Украине и др. Создание, деятельность, ликвидация ООО в Украине, собрание участников, передача доли в ООО, выход из участников ООО, устав ООО, имущество ООО, взносы участников ООО, директор ООО и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Визнання недійсним рішення про обрання директора ТОВ

Визнання недійсним рішення про обрання директора ТОВ 3 года, 9 мес. назад #4141

  • juliomc18
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Доброго дня!

Я як директор ТОВ дізнався з ЄДР, що рішеннями загальних зборів учасників у мою відсутність усунено мене від виконання обов'язків директора у січні 2019 р., а наступним рішенням у липні 2019 мене звільнено з посади і обрано іншого директора.
Як тільки дізнався з реєстру, то 10 липня 2019 направив запит до ТОВ про надання копій рішень загальних зборів і трудової книжки та наказу про звільнення. Але жодних відповідей і документів не надано.
Тому я подав до державного реєстратора запит про надання копій протоколів загальних зборів. Але відповідь через карантин отримав лише тиждень тому.

Прошу повідомити про можливість визнання недійсним рішення загальних зборів про обрання директора ТОВ і юридичний супровід вами цієї справи в суді.
Копії отриманих від реєстратора протоколів про обрання директора ТОВ надсилаю вам на еме'л для ознайомлення.
Дякую
Изменено: 3 года, 8 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Визнання недійсним рішення про обрання директора ТОВ 3 года, 8 мес. назад #4146

Доброго дня!

Дослідили і проаналізували отримані від вас копії протоколів загальних зборів ТОВ.

Оскільки вам не було офіційним способом повідомлено про порядок денний цих зборів, вас не було запрошено в установленому письмовому порядку на ці збори, вам не було повідомлено про рішення цих зборів і звільнення, то імовірність визнання недійсним рішення про обрання директора ТОВ через суд висока.
Проте є фактичні обставини і пропуск позовної давності, які ускладнюють справу.
Так, у липні 2019 року ви надіслали листа до ТОВ з вимогою надати копію рішення ЗЗ і документи про звільнення.
В ЄДР є інформація про обрання нового директора з 03 липня 2019 р., яка відкрита для вашого ознайомлення.
Відтак, вам відомо було про прийняття рішень зборів, хоча й не маючи офіційних протоколів.

За ст. 268 ЦК позовна давність в один рік застосовується, зокрема, до вимог про визнання недійсним рішення загальних зборів товариства. Пропуск позовної давності, про застосування якої заявлено опонентом в спорі, є підставою для відмови у позові.
Водночас, за ст. 267 ЦК при визнанні поважними причин пропущення позовної давності, порушене право підлягає захисту судом.

Ваші опоненти зішлються на сплив позовної давності. Тому доведеться боротися проти цього, посилаючись на протиправне ненадання самим товариством копій протоколів на ваш офіційний запит, отримання вами їх копій лише в липні 2020 року від держреєстратора і інші причини поважності пропуску строку позовної давності.

Від повноти збору, переконливості аргументів і доказів щодо поважності пропуску строку залежатиме позитивний результат судового розгляду для вас. Корпоративний спір (про визнання недійсними рішення про обрання директора ТОВ) буде підвідомчий господарському суду, де сентименти не приймаються.

Огляд судової практики щодо визнання недійсним рішення загальних зборів ТОВ читайте за посиланням.

Визнання недійсним рішення про обрання директора ТОВ / Юридичний супровід корпоративних спорів
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 3 года, 8 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.15 секунд