Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридична практика: Корпоративні спори, спори між учасниками і підприємством, заволодіння контролем над підприємством, розгляд корпоративних спорів судом і ін. Створення, діяльність, ліквідація ТОВ, передача частки в ТОВ, вихід із учасників ТОВ, статут ТОВ, майно ТОВ, збори учасників ТОВ, директор ТОВ і ін.

РУС.: Юридическая практика: Корпоративные споры, споры между учредителями и предприятием в Украине, завладение контролем над предприятием, рассмотрение корпоративных споров судом в Украине и др. Создание, деятельность, ликвидация ООО в Украине, собрание участников, передача доли в ООО, выход из участников ООО, устав ООО, имущество ООО, взносы участников ООО, директор ООО и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Підробка протоколу загальних зборів і статуту ТОВ

Підробка протоколу загальних зборів і статуту ТОВ 5 года, 4 мес. назад #3861

Прошу обміну думками чи поради протидії різновиду рейдерства.

Мова йде про підробку протоколу загальних зборів і статуту ТОВ

В ТОВ на старому статуті є 2 табори учасників (50Х50%). Перший з учасників хотів змінити статут під себе. По старому статуту для внесення до нього змін необхідно більше 50% голосів.
По новому Закону про ТОВ зміни до статуту підписуються учасниками товариства, які голосували за рішення про внесення таких змін, АБО особою, уповноваженою на це органом, який прийняв таке рішення, якщо це передбачено статутом.
По закону про держреєстрацію ЮО для реєстрації змін до статуту подається рішення зборів та нова редакція статуту , які підписуються учасниками АБО головою та секретарем (у разі прийняття такого рішення загальними зборами). Справжність підписів на документах нотаріально засвідчується.

Щоб обманути іншого учасника, перший з них підробив протокол загальних зборів, за яким вказано, що начебто обидва учасники проголосували ЗА новий статут і уповноважили підписати протокол і статут голову зборів (першого учасника) та секретаря (директора ТОВ-прибічника рейдера).
Нотаріус посвідчив підписи голови та секретаря, і новий статут ТОВ зареєстровано в ЄДР.

Повідомлення про збори надсилалося належним чином і в відомості реєстрації учасників на збори є справжній підпис другого учасника. Хоча останній голосував ПРОТИ, але в протоколі «виявилося», що ЗА.

Як скасовувати постфакт і як унеможливити такі маніпуляції / підробку протоколу загальних зборів і статуту ТОВ на майбутнє?
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.12 секунд