Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридична практика: Корпоративні спори, спори між учасниками і підприємством, заволодіння контролем над підприємством, розгляд корпоративних спорів судом і ін. Створення, діяльність, ліквідація ТОВ, передача частки в ТОВ, вихід із учасників ТОВ, статут ТОВ, майно ТОВ, збори учасників ТОВ, директор ТОВ і ін.

РУС.: Юридическая практика: Корпоративные споры, споры между учредителями и предприятием в Украине, завладение контролем над предприятием, рассмотрение корпоративных споров судом в Украине и др. Создание, деятельность, ликвидация ООО в Украине, собрание участников, передача доли в ООО, выход из участников ООО, устав ООО, имущество ООО, взносы участников ООО, директор ООО и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Виключення померлого учасника з ТОВ

Виключення померлого учасника з ТОВ 7 года, 4 мес. назад #2080

  • Lora
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Потрібна юридична допомога з наступного питання:
ТОВ на даний момент має 26 учасників, двоє з яких, як виявилося померли (більш як 3 та 5 років тому);
Спадкоємці одного з них не з'являються (не мають бажання, від жодних дій відмовляються), другого померлого учасника (жінки) з'явився чоловік віком більше 80 років через 5 років після смерті (спадок не приймався документів жодних не має)спитав чи маємо ми йому щось дати чи ні (мається наувазі гроші) і вже майже пів року не з'являється (біда та й годі).
Частка кожного з померлих учасників менше 1%.
У Статуті прописано:" СТАТТЯ 14. ПРАВОНАСТУПНИКИ (СПАДКОЄМЦІ) УЧАСНИКА
ТОВАРИСТВА.
14.1. При реорганізації юридичної особи, учасника Товариства або у зв'язку із смертю громадянина учасника Товариства частка Учасника у статутному капіталі Товариства переходить до правонаступника юридичної особи або спадкоємця фізичної особи - учасника Товариства, якщо за такий перехід проголосують на Загальних зборах Учасники, що володіють у сукупності більше ніж 50% Статутного капіталу.
14.2. При відмові правонаступників (спадкоємців) Учасника від вступу до Товариства або відмові Товариства у прийнятті до нього правонаступників (спадкоємців) Учасника розрахунки з ними здійснюються відповідно до положень статті 13 цього Статуту. Вартість частки Учасника при цьому визначається на день реорганізації або ліквідації (смерті) Учасника.
У цих випадках розмір Статутного капіталу Товариства підлягає зменшенню."
Як правильно виключити цих двох учасників???

Виключення померлого учасника з ТОВ 7 года, 4 мес. назад #2081

Щодо спадкоємців першого зазначеного вами спадкодавця, які не мають бажання вступати в ТОВ й від жодних дій відмовляються, то візьміть у них вказану відмову в письмовій формі разом з копією свідоцтва про спадщину. Після цього на загальних зборах прийміть рішення про відмову у прийнятті їх в учасники ТОВ, перерозподіл їх частки між іншими учасниками та виплату їм вартості частки померлого, розрахованої станом на день відкриття спадщини.

Щодо чоловіка віком більше 80 років, який спадщини не прийняв і документів жодних не має, то відсутні підстави для відмови в його прийнятті до товариства, оскільки офіційно підтвердженим спадкоємцем він не є і факт смерті учасника ТОВ офіційно не підтверджено також. Крім цього, коло спадкоємців його жінки-учасниці теж не підтверджено. Отже, померла так і продовжуватиме числитися вашою учасницею, поки не з'являться спадкоємці чи поки спадщину не прийме у власність як відумерлу орган місцевого самоврядування.

Про правила спадкування частки та виключення померлого учасника з ТОВ ЧИТАЙТЕ ТУТ.

Виключення померлого учасника з ТОВ / Адвокат з корпоративних спорів / Виплата спадкоємцям учасника ТОВ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 2 года, 3 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Виключення померлого учасника з ТОВ 7 года, 4 мес. назад #2082

  • Lora
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Дякую за відповідь! Але і першого учасника спадкоємці відмовляються від абсолютно будь-яких дій, тобто і свідоцтва і письмової відмови ми не можемо отримати. Щодо другого, то скільки часу пройде поки спадщину не прийме у власність як відумерлу орган місцевого самоврядування, вже прошло більше 5 років, тобто довічно можуть так числитись обидва померлих учасників? Чи можна виключити зборами у зв'язку зі смертю чи щоб перейшла частка до самого тов? Дякую

Re: Виключення померлого учасника з ТОВ 7 года, 4 мес. назад #2083

Щодо спадкоємців першого учасника, то проведення зазначеного нами переліку дій можливе при розумно побудованій юридичній взаємодії з ними чи з офіційними органами за адвокатськими запитами. Для вас важливо, щоб виключення учасника чи спадкоємців не спричинило небажаних в майбутньому наслідків майнового чи немайнового характеру через неправильно проведену сьогодні процедуру.

Щодо другого спадкоємця, то, з урахуванням сплину 5 років, вірогідно, що спадщину не має наміру приймати у власність як відумерлу орган місцевого самоврядування.

Щоб довічно не числились обидва померлих учасників ТОВ, їх треба юридично правильно виключити зборами, як описано вище.

Додатково з вашого питання читайте статтю на сайті, а також тут.

Виключення померлого учасника з ТОВ / Адвокат з корпоративних спорів / Розрахунки зі спадкоємцями учасника ТОВ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Виключення померлого учасника з ТОВ 6 года, 1 мес. назад #3713

За новим Законом "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю" від 06.02.18 р стосовно ваших обставин встановлено можливість виключення померлого учасника з ТОВ, якщо його частка в статутному капіталі становила менше 50%, і, якщо протягом року з дня закінчення строку для прийняття спадщини, встановленого законодавством, спадкоємці такого учасника не подали заяву про вступ в ТОВ.

Правило вступить в силу через 1 рік від дня опублікування закону, тобто 17.06.2019 р.

Детально з цього питання читайте за вищевказаним посиланням і в статті тут.

Виключення померлого учасника з ТОВ / Адвокат з корпоративних спорів / Виплата спадкоємцям учасника ТОВ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 11 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.16 секунд