Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Питання примусового виконання судових рішень, відкриття, зупинення, закінчення виконавчого провадження, арешт і розшук майна виконавцем, оскарження дій державного чи приватного виконавця і ін.

РУС.: Юридический форум: Вопросы принудительного исполнения судебных решений в Украине, открытие, приостановление, завершение исполнительного производства, арест и розыск имущества исполнителем, обжалование действий государственного или частного исполнителя и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Скарга на бездіяльність державного виконавця

Скарга на бездіяльність державного виконавця 3 года, 3 мес. назад #4169

  • coletteqk18
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 4
  • Репутация: 0
Доброго дня!
Відкрито виконавче провадження по наказу господарського суду 4 роки тому. І виконавець за пару років стягнув по 25% з зарплати боржника, вже набігла певна сума. Я як представник стягувача (іноземної компанії) подав по довіреності заяву про перерахування мені в гривнях стягнутої суми, бо в стягувача не має ні представництва ні банківських рахунків в Україні. Але виконавець відмовляє, бо не може перерахувати кошти мені як сторонній особі.

Я заходжу в Єдиний реєстр боржників і відомостей про боржника в ньому не має.Звертався кілька разів до ДВС,але виконавець стверджує, що не має можливості включити до реєстру тих боржників, по яким виконавчі провадження відкриті раніше введення в дію цього реєстру.

Допоможіть з оскарженням до суду бездіяльності ДВС з перерахування представнику стягувача стягнених з боржника сум (на сьогодні нічого не перераховано)? А також
чи можна в скаргу на бездіяльність державного виконавця включити вимогу про зобов’язання ДВС включити боржників у Єдиний реєстр боржників.

Питання: в якому порядуку оскарження дій/бездіяльності відбувається - у порядку ГПКУ, чи для цього є КАСУ? Я так розумію, виконавчий документ був виданий господарським судом, тому заяву про оскарження бездіяльності будете подавати до цього ж суду який розглядав справу. Якщо не так поправте.

Я так зрозумів, що оскаржувати треба :
1. Що виконавець не перевів кошти на мій рахунок як представника, оскільки на його думку це не входить до моїх повноважень як представника стягувача. Хоча у довіреності чітко прописано, що маю на це право.
2. Виконавець не включив відомості про осіб - боржників з Єдиного реєстру боржників.

Поправте, якщо не так розумію чи не в тому напрямку.
Допоможіть мені з розділом ГПКУ. Який це розділ? Я так зрозумів що підходить 5 розділ - процесуальні питання пов'язані з виконанням судових рішень у господарських справах, а саме нас буде цікавити ст. 336 ГПКУ звернення стягнення на грошові кошти.

Дякую. Готовий сплатити за юридичну консультацію з розробки скарги на бездіяльність державного виконавця.
Изменено: 3 года, 2 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Скарга на бездіяльність державного виконавця 3 года, 2 мес. назад #4170

Доброго дня!
Оскарження дій/бездіяльності щодо виконання судового рішення здійснюється до суду, який видав наказ. КАСУ на цей випадок не розповсюджується (ч.ч.1,2 ст 74 Про виконавче провадження)
Виконавчий документ був виданий господарським судом, тому скаргу на бездіяльність державного виконавця треба подавати до суду, який розглядав справу.

По самій процедурі оскарження стягувачем є два шляхи:
1. Судовий (ст 74 ЗУ "Про виконавче провадження").
2. Адміністративний ( ч. 3 ст 74 ЗУ Про виконавче провадження") - до начальника відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець. Рішення, дії та бездіяльність начальника відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець, можуть бути оскаржені до керівника органу державної виконавчої служби вищого рівня.

Оскаржувати доцільно:
1. Бездіяльність держвиконавця з непереведення коштів на ваш рахунок як представника, оскільки ви не є сторонньою особою, а дієте від імені і в інтересах сторони за довіреністю з відповідними повноваженнями.
2. Бездіяльність виконавця з невключення відомостей про осіб - боржників з Єдиного реєстру боржників.
Якщо виконавець не включив відомостей про боржників до реєстру, то є безпідставним посилання на технічні причини з функціонуванням програми, через які він не може включити боржників у реєстр.

Розділ 6 ГПКУ регулює питання скарга на бездіяльність державного виконавця. Особлива увага - ст. 343.

Додатково з вашого питання читайте за цим посиланням, а також - в цьому розділі.


Адвокат у виконавчму апровадженні / Скарга на бездіяльність державного виконавця
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 3 года, 2 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.30 секунд