Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Питання примусового виконання судових рішень, відкриття, зупинення, закінчення виконавчого провадження, арешт і розшук майна виконавцем, оскарження дій державного чи приватного виконавця і ін.

РУС.: Юридический форум: Вопросы принудительного исполнения судебных решений в Украине, открытие, приостановление, завершение исполнительного производства, арест и розыск имущества исполнителем, обжалование действий государственного или частного исполнителя и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Заміна/ встановлення способу виконання рішення суд

Заміна/ встановлення способу виконання рішення суд 5 года, 4 мес. назад #3853

  • Juliochalo
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Доброго дня !

Якщо рішенням господарського суду встановлено "стягнути з банківського рахунку боржника", але виконавець не зміг знайти жодного рахунку, то чи може виконавець відібрати й продати особистий автомобіль боржника?

На прийомі держвиконавець сказав, що треба подавати заяву про встановлення нового способу виконання рішення суду - звернення стягнення на майно.

Чи це правильно?
Дякую за відповідь
Изменено: 5 года, 4 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Заміна/ встановлення способу виконання рішення суд 5 года, 4 мес. назад #3857

Так, відповідь виконавця про звернення до суду з заявою про встановлення нового способу виконання рішення суду правильна.

В практиці бюро адвоката з виконавчого провадження є подібні справи.

Приблизний зразок ЗАЯВИ ПРО ВСТАНОВЛЕННЯ ДОДАТКОВОГО СПОСОБУ Й ПОРЯДКУ ВИКОНАННЯ РІШЕННЯ СУДУ дивіться нижче.

За резолютивною частиною Наказу:
1. Позов задовольнити повністю.
2. Стягнути з ________ з будь-якого рахунку, виявленого під час виконання даного рішення суду, на користь ТОВ _______ (мільйонів) грн.

Постановою від _____2016 р. ВПВР Департаменту ДВС Мiнiстерства юстицiї України відкрито виконавче провадження по Наказу.
Постановами від ______2018 р. ВПВР ДДВС МЮУ накладено арешт на кошти на банківських рахунках боржника у близько 80-ти банках України.

Проте, станом на сьогодні в жодному з банків не виявлено рахунків боржників. Рішення суду не виконано, не дивлячись на минування _____ місяців з відкриття ВП (копія довідки держвиконавця від _____2018 р. про відсутність виконання додається);

Однак, за відповіддю Київського БТІ від _____2016 р. за боржником _____________ зареєстровано квартиру по вул __________ в м. Києві (копія додається).
В той же час, звернути стягнення на квартиру не вбачається можливим, оскільки Наказом не встановлено такого способу виконання, як звернення стягнення на майно, а передбачено лише стягнення коштів з банківських рахунків.
Більш того, у відповіді держвиконавця від _______2018 р. зазначено про відсутність підстав для пошуку майна боржника з цієї ж причини (копія додається).
Крім цього, рішенням не встановлено звернення стягнення на готівку боржника.

Виконання судового рішення є невід'ємною складовою права кожного на судовий захист і охоплює, зокрема, законодавчо визначений комплекс дій, спрямованих на захист і відновлення порушених прав, свобод, законних інтересів фізичних та юридичних осіб (п. 2 мотивувальної частини рішення Конституційного суду України від 13 грудня 2012 року N 18-рп/2012); невиконання судового рішення загрожує сутності права на справедливий розгляд судом (п. 3 мотивувальної частини рішення Конституційного суду України від 25 квітня 2012 року N 11-рп/2012).

За ст. 10 Закону «Про виконавче провадження» заходами примусового виконання рішень є звернення стягнення на кошти, цінні папери, інше майно (майнові права), корпоративні права боржника.
За ст. 48 Закону звернення стягнення на майно боржника полягає в його арешті, вилученні та примусовій реалізації; готівкові кошти, виявлені у боржника, вилучаються та зараховуються на відповідні рахунки органів державної виконавчої служби, приватного виконавця не пізніше наступного робочого дня після вилучення.

За ч.1 ст. 331 ГПКУ за заявою стягувача суд може ухвалити заміну/ встановлення способу виконання рішення суду.

У зв'язку з вказаним, для забезпечення можливості виконання рішення прошу встановити спосіб та порядок виконання рішення суду - «звернення стягнення на цінні папери, готівкові кошти, інше майно (майнові права) боржника» поряд з уже встановленим стягненням «з будь-якого рахунку, виявленого під час виконання даного рішення суду».

За ч.7 ст. 331 ГПКУ про встановлення чи заміну способу виконання рішення суду постановляється ухвала, яка надсилається державному чи приватному виконавцю.

На підставі викладеного та згідно ст. 331 ГПКУ прошу:

- встановити додатковий спосіб та порядок виконання рішення Господарського суду м. Києва від _____2016 р., а саме - «звернення стягнення на цінні папери, готівкові кошти, інше майно (майнові права)» поряд з уже встановленим стягненням «з будь-якого рахунку, виявленого під час виконання даного рішення суду»;
- надіслати ухвалу до Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві (03056 м. Київ вул. Виборзька, 32).

Послуги адвоката у виконавчому провадженні / Адвокат з виконання рішення суду
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.15 секунд