Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Питання примусового виконання судових рішень, відкриття, зупинення, закінчення виконавчого провадження, арешт і розшук майна виконавцем, оскарження дій державного чи приватного виконавця і ін.

РУС.: Юридический форум: Вопросы принудительного исполнения судебных решений в Украине, открытие, приостановление, завершение исполнительного производства, арест и розыск имущества исполнителем, обжалование действий государственного или частного исполнителя и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Скарга на невиконання рішення суду

Скарга на невиконання рішення суду 7 года, 8 мес. назад #1994

  • Анастасия
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Добрий день! Майже 2 роки судилися з банком про повернення депозиту. Виграли цю справу в суді, виконавчий лист передано до ДВС, але через 2 місяці надійшла постанова про зупинення виконавчого провадження у зв*язку з заявою банку на відстрочку виконання рішення суду на 1 рік. Пройшли ще один круг судових засідань. Провадження відновлено (в т.ч. на рівні ВССУ), скаргу на дії та бездіяльність виконавчої служби задовольнили (в апеляційному суді). В районному відділі міліції ще раніше справа внесена у реєстр досудового розслідування, але нічого не робилось, бо їм банк не надавав інформації (зрозуміло, що це була відписка).
Які дії необхідні далі, щоб вибити свій депозит?
Чи можна направити запит у суд про виконання ухвали на задоволення скарги та в який суд: місцевий чи апеляційний.
І ще. Чи можна подавати позов про відшкодування моральної шкоди та виплату %, інфляційних за наступний період до теперішнього часу, якщо ще не отримали вже стягнуті судом грошові кошти?

Скарга на невиконання рішення суду 7 года, 8 мес. назад #1999

Дякую за звернення на форум Юридичного бюро Писаренка!

На часі постанова ДВС про зупинення виконавчого провадження скасована, як можна зрозуміти з вашого запиту, й її бездіяльність по виконанню рішення суду визнана незаконною.

Ознайомлюйтеся з матеріалами виконавчого провадження раз в 2 тижні, звертайтеся з регулярними клопотаннями, подавайте заяви в ДВС про вчинення виконавчих дій, щоб створювати легальний прессінг.

У випадку нової бездіяльності державного виконавця подавайте на нього скарги на невиконання рішення суду начальнику відділу ДВС, якому той підпорядкований.

В районному відділі поліції ознайомтеся, як потерпіла, з матеріалами кримінального провадження, подайте клопотання про вчинення конкретних слідчих дій за ст. 220 КПКУ і оскаржте слідчому судді бездіяльність поліції, якщо клопотання не будуть виконані протягом 3 днів.

Направлення запиту у суд про виконання ухвали на задоволення скарги не передбачено законом і марне для вас, адже ви й без звернення до суду знаєте про невиконання, а з ходом виконавчого провадження можете ознайомитися в ДВС.

Можна подавати позов про відшкодування майнової та моральної шкоди та виплату%, інфляційних за наступний період до теперішнього часу, якщо ще не отримали вже стягнуті судом грошові кошти через невиконання рішення суду.

Представництво у виконавчому провадженні / Послуги адвоката / Київ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 4 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Ознайомлення з ходом виконавчого провадження 7 года, 7 мес. назад #2006

  • Анастасия
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
Добрий день! Дякую за попередню відповідь на мої питання.

Чи можна ознайомлюватися з ходом виконавчого провадження (зведене) лише через Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень, щоб не їздити кожні 2 тижня у виконавчу службу (в інше місто за 400 км). У реєстрі напевно неповна інформація: немає даних про арешт рахунків, штрафи і т.і.

Чи можна подати клопотання у ДВС, щоб у письмовому вигляді дали відповідь про всі виконавчі дії у зведеному виконавчому провадженні щодо виконання рішення суду?

Дякую
Изменено: 7 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Ознайомлення з ходом виконавчого провадження 7 года, 7 мес. назад #2010

Для цілей вашої конкретної справи ознайомлюватися з ходом виконавчого провадження лише через Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень неефективно. В реєстрі розміщуються лише постанови ДВС. Там не має інформації про факти та зміст запитів держвиконавця, вчинених ними виконавчих дій, складених документів (крім постанов), отриманих відповідей, здійснених виходів до боржника, опису його майна і т.д.

З ходом виконавчого провадження можна повно ознайомитися лише при дослідженні матеріалів справи в ДВС.

Звичайно, часто їздити у виконавчу службу за 400 км марнотратно. В своїй практиці ми застосовуємо допомогу місцевих юристів чи мешканців, які за прийнятну плату за вашою довіреністю час від часу знімають та пересилають по е-мейлу копії нових документів, які з'явилися в виконавчому провадженні з моменту останнього ознайомлення.

Надання на ваше клопотання у письмовому вигляді відповідей зі сторони ДВС про всі виконавчі дії у зведеному виконавчому провадженні не передбачено законом і за усталеною юридичною практикою ДВС на такі клопотання повідомляє, що такий спосіб ознайомлення з ходом виконавчого провадження не передбачений.

Представництво у виконавчому провадженні / Відшкодування шкоди завданої бездіяльністю ДВС /Послуги адвоката / Київ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 4 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Скарга на невиконання рішення суду 7 года, 6 мес. назад #2058

  • Artur.Kolomiets
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 3
  • Репутация: 0
Ухвали суду першої інстанції щодо рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від рішення суду (пункт 27 частини першої статті 293 ЦПК).
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.16 секунд