Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

ЯК ВИТРЕБУВАТИ ДОКАЗИ З КРИМІНАЛЬНОЇ СПРАВИ?
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Порядок подання та розгляду позовів, ціна позову, витребування доказів, призначення судової експертизи, зупинення провадження, припинення провадження, повернення позову без розгляду, нововиявлені обставини, перегляд рішень Верховним Судом і ін.

РУС.: Юридический форум: Порядок подачи и рассмотрения исков в Украине, цена иска, истребование доказательств, назначение судебной экспертизы, приостановление производства, прекращение производства, возвращение иска без рассмотрения, вновь выявленные обстоятельства, пересмотр решений Верховным Судом Украины и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: ЯК ВИТРЕБУВАТИ ДОКАЗИ З КРИМІНАЛЬНОЇ СПРАВИ?

ЯК ВИТРЕБУВАТИ ДОКАЗИ З КРИМІНАЛЬНОЇ СПРАВИ? 1 год, 9 мес. назад #4336

Для мене надважливою є думка, позиція висококласних фахівців ЮБП! Тож прошу пояснити таке.
1/ Протоколи допиту свідків сдідчим поліції не долучаються, як докази, до матеріалів кримінального провадження на підтвердження вини обвинуваченого. Свідки (крім показів слідчому поліції при досудовому розслідуванн)і надають свої покази безпосередньо в судовому засіданні. Свідки допитуються в судовому засіданні. Буде братися до уваги те, що вони скажуть в судовому засіданні, а не протоколи. Виходить, що протоколи допиту свідків сдідчим поліції мають значення для висновку слідчого, а для суду ніякого значення не мають і вони не будуть предметом безпосереднього дослідження суду?

2/ Якщо поліція передає в суд обвинувальний акт, то вона передає його з усією кримінальною справою?
І потім ця справа разом з судовими матеріалами назавжди залишається в суді (хоч при вироку, хоч при ухвалі про закриття через строки давності)?

3/ Тобто, якщо в якійсь цивільній справі в якомусь суді є потреба витребувати матеріали з кримінального провадження, то треба подавати клопотання про витребування таких матеріалів з того суду, який завершив розгляд кримінальної справи?
Изменено: 11 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: ЩОДО ПРОТОКОЛІВ ДОПИТУ СВІДКІВ СЛІДЧИМ ПОЛІЦІЇ 1 год, 9 мес. назад #4337

1/ Все вірно. Свідки надають показання безпосередньо в судовому засіданні і суд братиме до уваги те, що вони скажуть в суді.

2/ Стаття 317 КПК Матеріали кримінального провадження (кримінальна справа) та право на ознайомлення з ними.
1. Документи, інші матеріали, надані суду під час судового провадження його учасниками, судові рішення та інші документи і матеріали, що мають значення для цього кримінального провадження, долучаються до обвинувального акта, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності і є матеріалами кримінального провадження (кримінальною справою).

Те що, знаходиться на руках у слідчого чи прокурора це називається матеріали досудового розслідування. Там можуть бути будь які документи, хоч журнали з анекдотами. Суть полягає в тому, що це ще не докази і не є матеріали КП в суді. Загалом слідчий передає матеріали кп прокурору (якщо воно невелика за обсягом). Прокурор направляє обвинувальний акт з додатками (без томів кп) в суд. Суддя розглядає обвинувальний акт. Потім в суді сторони у тому числі прокурор починає виймати з томів КП потрібні документи (конкретні докази) які мають значення для справи і вже після їх дослідження ці документи стають доказами.

Простими словами слідчий зібрав 100 томів матеріалів КП. Прокурор зі 100 томів поніс в суд 50 томів і просить їх долучить до справи, як докази, і по суті в суді залишається оці 50 томів, які він дослідив та долучив до справи.

Якщо справа 2-3 томи, то скоріше за все вони в суді є, але не факт, що вони є у самій судовій справі.

3/ Якщо в якійсь цивільній справі в якомусь суді є потреба витребувати матеріали з кримінального провадження, то треба подавати клопотання про витребування таких матеріалів з того суду, який завершив розгляд кримінальної справи. Якщо кримінальна справа закінчилася виправдувальним чи обвинувальним вироком, то справа залишається в суді. Якщо вона закривається, то повертається слідчому органу, а потім в архів і знищується.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 11 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
Спасибо сказали: petro.galushka@gmail.com
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.14 секунд