Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Порядок подання та розгляду позовів, ціна позову, витребування доказів, призначення судової експертизи, зупинення провадження, припинення провадження, повернення позову без розгляду, нововиявлені обставини, перегляд рішень Верховним Судом і ін.

РУС.: Юридический форум: Порядок подачи и рассмотрения исков в Украине, цена иска, истребование доказательств, назначение судебной экспертизы, приостановление производства, прекращение производства, возвращение иска без рассмотрения, вновь выявленные обстоятельства, пересмотр решений Верховным Судом Украины и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Призначення справи. Неявка відповідача

Призначення справи. Неявка відповідача 2 года, 2 мес. назад #4311

У провадженні суду першої інстанції з липня місяця 2020 року перебуває цивільна справа про визнання заповіту недійсним (розгляду справи по суті ще не було). Згідно з ухвалою від 20.10.2021 року чергове судове засідання у даній справі було призначене на 22.12.2021року. Цього дня зранку секретар судді в телефонному режимі повідомила позивача, що засідання суду не відбудеться у зв’язку з хворобою адвоката відповідача.

Станом на 21.01.2022 року (вже пройшов місяць) позивачу нічого невідомо щодо подальшого розгляду цієї справи; він не знає на коли призначене наступне судове засідання в справі через неявка відповідача. Відповідної ухвали в Єдиному державному реєстрі судових рішень немає. Поштою позивачу така ухвала не надходила.

Секретар судді сказала позивачу: «чекайте повістку про призначення справи. Неявка відповідача». Але має ж бути відповідна ухвала від 22.12.2021 – ?
ПИТАННЯ: ЯК ПОВИНЕН ДІЯТИ ПОЗИВАЧ В ДАНОМУ ВИПАДКУ?
Изменено: 2 года, 2 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Призначення справи. Неявка відповідача 2 года, 2 мес. назад #4314

Добрий вечір!
Так працюють суди нерідко, нажаль. Суб'єктивно - через відпустки, завантаженість і т.п. Об'єктивно - через відсутність конвертів, марок, прінтерів чи паперу.
Залишається чекати призначення розгляду та повістки.
Або спробуйте подати кілька клопотань з періодичністю в один тиждень про призначення судового засідання після неявки відповідача та надання вам повістки для надсилання по пошті відповідачу.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 2 года, 2 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Призначення справи. Неявка відповідача 2 года, 2 мес. назад #4315

Вибачте, я дещо уточню-конкретизую питання, на яке хотів отримати пораду професіонального юриста. Якщо у зв’язку з хворобою адвоката відповідача судове засідання 22.12.2021 не відбулося, то має ж бути ухвала судді щодо наступного засідання? З нею позивача повинні ознайомити? Як потрібно поступити, щоб позивачу направили на його електронну адресу копію такої ухвали? Позивач приймав раніше участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції. Щоб наступного разу позивачу суд за місцем його проживання забезпечив участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції має ж бути для цього ухвала суду, в якому розглядається справа (як підстава для організації участі позивача в судовому засіданні в режимі відеоконференції)? Повістки для цього ж недостатньо… Як потрібно діяти, щоб була ухвала суду від 22.12.2021 щодо перенесення судового засідання на іншу дату та забезпечення участі позивача в наступному судовому засіданні в режимі відеоконференції?

Призначення справи у Відеоконференції 2 года, 2 мес. назад #4316

В такому випадку надішліть до суду клопотання, про яке вказано у попередній відповіді, але зазначте додатково про вашу участь у наступному судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні іншого суду, куди просите надіслати ухвалу по ст. 212 ЦПКУ. Копію клопотання надішліть відповідачу у справі.
Далі - чекайте по пошті копію ухвали про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.
В клопотанні просіть, щоб вам направили на електронну адресу копію такої ухвали.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.17 секунд