Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Визнання недійсним рішення. Зміна управителя будинку
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Порядок подання та розгляду позовів, ціна позову, витребування доказів, призначення судової експертизи, зупинення провадження, припинення провадження, повернення позову без розгляду, нововиявлені обставини, перегляд рішень Верховним Судом і ін.

РУС.: Юридический форум: Порядок подачи и рассмотрения исков в Украине, цена иска, истребование доказательств, назначение судебной экспертизы, приостановление производства, прекращение производства, возвращение иска без рассмотрения, вновь выявленные обстоятельства, пересмотр решений Верховным Судом Украины и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Визнання недійсним рішення. Зміна управителя будинку

Визнання недійсним рішення. Зміна управителя будинку 4 года, 8 мес. назад #4038

  • Оксана
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 0
Доброго дня.
Допоможіть будь-ласка. Є два питання:

Перше. Скажіть будь-ласка, чи можливо визнати недійсними рішення протоколів зборів співвласників щодо зміни управителя (Не створено осбб. Спільне майно в управлінні ЖЕКу), якщо збір підписів відбувався з порушеннями:
1. не було письмового повідомлення про час та місце проведення (протоколи протягом місяця носились по квартирам і підписувались, а по деяким, по яким в телефонному режимі була отримана згода на перехід, замість підпису просто вписане прізвище). І Управитель відразу попередив, що закон не зобов"язовує його надавати нам протокол для ознайомлення.
2. не було також розміщення повідомлень про збори у загальнодоступних місцях.
3. в протоколах про вибір ініціативної групи підписи ставились із незаповненими прізвищами цієї групи. є підтверджуючі фото.
4. до протоколу про затвердження умов договору спершу був прикріплений договір на послуги з утримання, який з 01.05.19 протирічить законодавству. Після наполягання деякими співвласниками на його протиправності був наданий інший проект договру, вже на послуги з управління будинком, деякі норми якого також не відповідають нормам закону і інтересам співвласників. Управитель відмовився приймати до уваги протокол розбіжностей до цього договору.

Друге питання.
Як заставити управителя прийняти до розгляду протокол розбіжностей до договору, якщо:
офісу у нього немає, приїзжий представник відмовляється ставити на нашому екземплярі відмітку про вручення, юридична адреса зареєстрована на квариру одного із засновників, звідти всі листи повертаються як невручені, а в договорі для листування вказана абонентська скринька, по якій неможливо отримати поштове повідомлення про вручення.
Позов про визнання недійсним рішення співвласників Зміна управителя багатоквартирного будинку 2019
Изменено: 4 года, 8 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
Спасибо сказали: alexams

Визнання недійсним рішення. Зміна управителя будинку 4 года, 8 мес. назад #4041

Доброго дня.

Виходячи з вашого опису, вбачається, що найближчим часом буде укладено договір на послуги з управління будинком, умови якого не відповідають закону і інтересам співвласників будинку.

Ви, як співвласники, маєте можливість подати позов щодо визнання недійсним такого договору, оскаржуючи одночасно його незаконність і неправомірність прийняття рішення зборів співвласників щодо зміни управителя.

Підставами позову будуть, зокрема, зазначені вами факти (якщо ці факти підтверджуються доказами, або не спростовуються доказами опонента):

1. не було у встановленій законом формі повідомлення про час та місце проведення зборів співвласників;
2. підтвердження підписантами, що вони в протоколах ставили підпис про вибір ініціативної групи, хоча ПІБ членів групи не були заповнені;
3. відмова управителя прийняти (прореагувати на) протокол розбіжностей та неврегулювання в умовах договору таких розбіжностей (хоча протокол управителю направлено на юридичну адресу та на абонентську скриньку).

Після ознайомлення в суді з протоколом та іншими матеріалами ви зможете доповнити (конкретизувати) підстави позову про визнання недійсним рішенням щодо зміни управителя будинку.

Ви не можете заставити будь-кого піти на пошту для отримання кореспонденції.
Але при судовому розгляді про визнання недійсним рішення зборів факт надсилання вами листа на офіційну юридичну адресу та на вказану в договорі для листування абонентську скриньку приймається до уваги з прийняттям відповідного висновку на власне переконання суду.

Позов про визнання недійсним рішення співвласників Зміна управителя багатоквартирного будинку 2019
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 8 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
Спасибо сказали: Оксана

Визнання недійсним рішення. Зміна управителя будинку 4 года, 8 мес. назад #4043

  • Оксана
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 0
Дуууже вдячна за відповідь. Не очікувла, що настільки швидко отримаю.
Дозвольте ще запитання.

Голосування, а відповідно і протоколів, стосовно рішення про розірвання договору з поточним управителем не було. Зг.умовам договору, ми зобов"язані попередити управителя про розірвання договору за два місяці.

Протоколи на обслуговування нового управителя вже йому передані.

Чи можливе розірвання договору на управління будинком з поточним управителем без запротокольованого рішення зборів співвласників? Чи збори і протокол все ж мють бути обов"язково?

Чи може виникнути ситуація, коли нарахування за послуги будуть йти від обидвох управителів?

На кому відповідальність за подання проголосованих протоколів в органи місцевої влади (припинення управління одного і перехід в управління іншому ЖЕКу) ?

Позов про визнання недійсним рішення співвласників Зміна управителя багатоквартирного будинку 2019
Изменено: 4 года, 8 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Визнання недійсним рішення. Зміна управителя будинку 4 года, 8 мес. назад #4048

Доброго дня!

За законом саме співвласники приймають рішення щодо управління багатоквартирним будинком на зборах, зокрема:
- про визначення управителя та його відкликання, затвердження та зміну умов договору з управителем;
- обрання уповноваженої особи співвласників щодо укладання, внесення змін та розірвання договору з управителем.
Вказані рішення оформляються протоколом по встановленій законом формі.
Протокол підписується співвласниками, які взяли участь у зборах, із зазначенням ПІБ, документа про право власності на нерухомість, номера об'єкта, його загальної площі. При письмовому опитуванні співвласників, які не голосували на зборах, ініціативною групою співвласники власноручно заповнюють листки опитування з зазначенням дня опитування, відповідей "так", "ні", "утримався", та вищевказаної інформації, обов'язкової до включенням в протокол.

За результатами підрахунку листків письмового опитування особи, які проводили письмове опитування, вносять його результати до протоколу зборів та підводять загальні підсумки голосування щодо всіх питань.
Листки письмового опитування пронумеровуються, прошнуровуються та додаються до протоколу зборів.

Тому, розірвання договору на управління будинком з поточним управителем без запротокольованого вищевказаним чином рішення зборів співвласників не можливе.

Належно оформлений протокол надсилається до виконавчого комітету за розташуванням будинку рекомендованим листом чи подається під відмітку про прийняття заявником - уповноваженим зборами співвласником або управителем.

Якщо протокол зборів не відповідає встановленій формі чи
в ньому відсутні рішення про визначення управителя та відкликання попереднього,
затвердження умов договору з управителем,
обрання уповноваженої особи співвласників щодо укладання нового договору та розірвання попереднього договору з управителем,
здійснення контролю за виконанням такого договору,
то посадова особа виконкому не пізніше 5 робочих днів повинна повернути їх заявнику із зазначенням підстав для повернення.

Якщо протокол прийнято, то його рішення розміщується виконавчим комітетом на офіційному веб-сайті.

Кожен з співвласнів має право ознайомлюватися з рішеннями (протоколами) зборів співвласників, листками опитування, робити з них копії як у осіб, які проводили збори чи опитування, так і у виконавчому комітеті.

Виходячи з указаного, ситуація, коли нарахування за послуги будуть йти від обидвох управителів, не може виникнути до тих пір, поки в виконкомі не включено протокол по вашому будинку в журнал обліку протоколів і не повідомлено заявнику про факт взяття протоколу на зберігання.

Більш того, по закону попередній управитель повинен передати наявну технічну та іншу передбачену законодавством документацію на будинок новому управителю, визначеному співвласниками. А це можливо лише після прийняття на облік відповідного правильно оформленого протоколу виконкомом.

Додатково читайте на форумі тут.


Позов про визнання недійсним рішення співвласників Зміна управителя багатоквартирного будинку 2019
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
Спасибо сказали: Оксана

Визнання недійсним рішення. Зміна управителя будинку 4 года, 8 мес. назад #4051

  • Оксана
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 3
  • Репутация: 0
Ви супер!
Вперше!!! зіткнулась із випадком, коли можна отримати реально адекватну, корисну і обгрунтовану! консультацію без морозу зі сторони надавача юр інформації! Крім того настільки оперативно!
Бог вам в поміч, ви виключення із правил, і це надзвичайно приємно!
Щиро дякую бюро і безпосередньо спеціалістам, від яких отримала допомогу!
Рада буду до вас звернутись, якщо потрібні будуть юр послуги в суді.

І ще одне питання. Якщо створено ОСББ в будинку, де є 5 під'їздів, чи можуть загальні збори проводитись одного першого під'їзду (бо питання стосується встановлення камери на першому під'їзді)? Чи все таки повинно скликати всіх власників 5 під'їздів?
Изменено: 3 мес., 3 нед. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Визнання недійсним рішення. Зміна управителя будинку 4 года, 8 мес. назад #4056

Якщо створено ОСББ будинку 5 під'їздів, то рішення загальних зборів є правомочним, якщо за нього проголосувало не менше половини співвласників будинку, незалежно від того, в якому під'їзді у них нерухомість. Не існує рішення зборів одного під'їзду, чи одного поверху і т.п. ОСББ охоплює усіх співвласників будинку і голоси їх всіх, незалежно від під'їзду, враховуються при ухваленні рішення зборів.

Спасибі за відгук щодо наданої вам допомоги з юридичних питань!

Будь-ласка, продублюєте його на цій СТОРІНЦІ в соцмережі, а також в ГУГЛ.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 3 мес., 3 нед. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.25 секунд