Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Виклик в суд з зони АТО свідка та контрагента
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Порядок подання та розгляду позовів, ціна позову, витребування доказів, призначення судової експертизи, зупинення провадження, припинення провадження, повернення позову без розгляду, нововиявлені обставини, перегляд рішень Верховним Судом і ін.

РУС.: Юридический форум: Порядок подачи и рассмотрения исков в Украине, цена иска, истребование доказательств, назначение судебной экспертизы, приостановление производства, прекращение производства, возвращение иска без рассмотрения, вновь выявленные обстоятельства, пересмотр решений Верховным Судом Украины и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Виклик в суд з зони АТО свідка та контрагента

Виклик в суд з зони АТО свідка та контрагента 6 года, 3 мес. назад #3546

  • Katryns
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Добрий день!

У нас в судовій справі проти податкової інспекції в адміністративному суді потрібен виклик свідка, який проживав у зоні АТО.
А також витребувати від контрагента, який теж зареєстрований в зоні АТО, докази по справі.
Від цих документів контрагент може стати на стороні нас в суді.

Яким чином це зробити? На пошті сказали, що листи в зону АТО не доставляють.

Дякую
Изменено: 6 года, 3 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Виклик в суд з зони АТО свідка та контрагента 6 года, 3 мес. назад #3557

Дякуємо за звернення до адвоката з податкових спорів!

Найпростіше, що ви можете зробити - повідомити суду адресу поза зоною АТО, в якій знаходиться свідок чи контрагент. На цю адресу піде судова пошта.

Якщо вам адреси цих осіб не відомі, то за Перехідними положеннями нового Кодексу адміністративного судочинства судові повідомлення учасникам справи, якщо їх адреса проживання (перебування) чи місцезнаходження знаходиться в зоні АТО, робляться за законом "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції".

А саме, якщо остання відома адреса учасників справи чи учасників судового процесу знаходиться в зоні АТО,
то суд робить виклик шляхом повідомлення на офіційному веб-сайті судової влади України (з посиланням на веб-адресу ухвали суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень).
Повідомлення публікується не пізніше двадцяти днів до судового засідання, чи 10 днів, якщо це не перше засідання з їх участю.

Вказаний порядок виклику в суд з зони АТО застосовується й для інших учасників судового процесу, які перебувають чи зареєстровані на цій території.

З опублікуванням на сайті відповідач, контрагент, свідок вважаються повідомленими про час і місце судового розгляду та зміст ухвали суду.

У цивільному процесі - аналогічні правила. Згідно п. 19 Перехідних положень ЦКУ та ст. 1-1 Закону "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції" повідомлення про перше та наступні засідання Відповідачу та іншим учасникам процесу здійснюється на офіційному веб-сайті судової влади України, якщо їх остання відома адреса проживання знаходиться в районі проведення антитерористичної операції, а офіційна електронна адреса невідома.

За ст. 128 ЦПК аналогічне правило застосовується, якщо зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи сторони невідоме. Такі особи викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України не менше як за десять днів.

Додатково з вашого питання читайте за посиланням.

Більше щодо послуг адвоката з податкових спорів та з ведення справ в судах читайте за посиланням.



Юридичні послуги адвоката з податкових спорів / Визнання недійсним податкового повідомлення-рішення
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 2 года, 10 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.13 секунд