Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Легалізація довіреності іноземної юридичної особи
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Порядок подання та розгляду позовів, ціна позову, витребування доказів, призначення судової експертизи, зупинення провадження, припинення провадження, повернення позову без розгляду, нововиявлені обставини, перегляд рішень Верховним Судом і ін.

РУС.: Юридический форум: Порядок подачи и рассмотрения исков в Украине, цена иска, истребование доказательств, назначение судебной экспертизы, приостановление производства, прекращение производства, возвращение иска без рассмотрения, вновь выявленные обстоятельства, пересмотр решений Верховным Судом Украины и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Легалізація довіреності іноземної юридичної особи

Легалізація довіреності іноземної юридичної особи 9 года, 5 мес. назад #1183

  • Светлана
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Підкажіть, будь ласка, чи треба легалізувати довіреність від іноземної юридичної особи на представництво її в українському суді, якщо довіреність видана директором у місті Києві в простій формі (не через нотаріуса) ?
Изменено: 9 года, 4 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Легалізація довіреності іноземної юридичної особи 9 года, 4 мес. назад #1201

Дякую за звернення на Форум Юридичного бюро Писаренка!

Вимога щодо легалізації чи апостилювання офіційної довіреності пред"являється лише у разі, якщо такий документ був складений на території однієї з держав і має бути представлений на території іншої держави (щодо держав-учасниць КОНВЕНЦІЇ, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів від 05.10.1961 р., яка чинна для України з 22.12.2003 р.).
Якщо довіреність від іноземного підприємства на представництво її в українському суді видана директором у місті Києві, про що зазначено в ній самій, то вимоги Конвенції на неї не поширюються.
За ст. 3 Конвенції проставлення апостиля компетентним органом держави, в якій документ був складений, не може вимагатися, якщо закони, правила або практика, що діють в державі, в якій документ представлений, відміняють чи спрощують дану формальну процедуру або звільняють сам документ від легалізації.

За ст. 246 Цивільного кодексу України довіреність від імені юридичної особи видається її органом за установчими документами та скріплюється печаткою цієї юридичної особи.



Юридичні послуги / Адвокат з господарських справ Київ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.15 секунд